Geniale idei! 8 alimente pe care nu te-ai fi gândit să le foloseşti astfel

Facebook Twitter gplus Comenteaza

Din banane poţi să faci cea mai bună îngheţată pe băţ. Şunca prăjită o poţi pune în aluatul de clătite americane. Descoperă multe alte idei geniale ca să foloseşti alimentele obişnuite într-un alt mod.

Ne-am obişnuit să mâncăm doar într-un anumit fel unele alimente. Tu cum mănânci de obicei banana? Dar şunca? Ştiai că poţi să pui bananele pe băţ, să le treci prin ciocolată şi să le păstrezi la congelator pentru serile în care ai poftă de îngheţată? Şunca poate să meargă de minune într-un desert popular şi anume acele clătite americane pufoase.

După ce ai prăjit-o, o poţi pune în aluat ca să obţii acel gust dulce-sărat care ne gâdilă întotdeauna papilele.

Foarte multe preparate le gătim sau le consumăm în acelaşi fel pentru că aşa am fost obişnuiţi, dar ce ar fi să încerci ceva nou. Îţi garantăm că aceste idei o să fie exact pe gustul tău şi merită să le încerci!

8 alimente pe care nu te-ai fi gândit să le foloseşti astfel

1 din 9

Cea mai simplă înghețată pe băț

Ai nevoie de:
  • 2 banane
  • 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao
  • miere de albine, după gust
  • fulgi de cocos
  • fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se pune înghețata într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.
MAI MULT DESPRE: alimente, bucatarie
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod