Cum să faci popcorn cu unt

Ai încercat vreodată să faci popcorn cu unt și rezultatul final nu a fost deloc pe placul tău? Nu îți face griji, avem câteva sfaturi pentru tine.
Există o modalitate corectă de a face popcorn cu unt, care îți va schimba viața. Iată cum poți face și tu popcorn cum e cel de la cinematograf chiar în bucătăria ta!

Cea mai bună rețetă de popcorn cu unt


Cu toate că ne gândim la unt ca la o grăsime, acesta este de fapt un recipent pentru umiditate. Grăsimile din lapte oferă untului o consistență cremoasă și aromată. Atunci când se topesc, acestea adaugă umiditate suplimentară. Într-o rețetă de brioșe, această umiditate este perfectă.
Însă atunci când vine vorba de popcorn, cine ar vrea extra umiditate? 

Odată ce vei înțelege știința din spatele acestui ingredient, îți va fi mult mai ușor să găsești și soluția. Vei scăpa de grăsimile din lapte și vei avea parte de aroma untului sub forma uleiului. Cu alte cuvinte, poți schimba textura untului pentru această rețetă.

Popcorn cu unt: cât unt punem?

Începe cu un pachet de unt. Cu toate că pare o cantitate mare, odată ce elimini grăsimile din lapte, vei rămâne cu o cantitate perfectă pentru 4-6 persoane.
Pune pachetul de unt într-o cratiță mică și adu-l la punctul de fierbere la foc mediu. Odată ce untul va începe să fiarbă, va face spumă. Cu ajutorul unei linguri mari, începe să scoți spuma de unt și să o arunci. S-ar putea să te ajute și să înclini puțin oala, pentru a separa spuma de unt.

Odată ce spuma este îndepărtată, vei rămâne cu untul pur. Iar în momentul în care elimini grăsimile de lapte din unt, poți găti cu acesta fără a-ți face griji că o să-l arzi.

Se adaugă untul într-o oală mare, după care se adaugă și o jumătate de cană de boabe de porumb.
Se pune un capac, se lasă focul la temperatură medie spre ridicată, până când începe să se facă popcornul. În mai puțin de cinci minute, vei avea o porție mare de popcorn cu unt, fără pic de umezeală. De asemenea, poți face și popcorn simplu, după care să îl stropești cu câteva picături de unt curățat de grăsimi. Conținutul ridicat de ulei va împiedica umezirea floricelelor, în timp ce vor primi aroma untului pe care ți-o doreai. 

Acum că ai citit aceste sfaturi, nu mai rămâne decât să te bucuri de o porție de popcorn cu unt ca la carte.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod