Chei

9 obiecte pe care ar trebui să le cureţi în fiecare zi

Tuturor ne place să avem o casă curată şi ordonată, dar uneori nu avem timp suficient pentru a face curăţenie în fiecare zi.
În ciuda acestui fapt, există anumite lucruri în casa ta cărora ar trebui să le acorzi mai multă atenţie şi pe care ar trebui să le cureţi şi dezinfectezi în fiecare zi.

Iată 9 obiecte pe care nu ar trebui să le laşi necurăţate nici măcar o zi:

Prosoapele de bucătărie


Studii recente au arătat că aceste prosoape sunt cele mai contaminate obiecte din bucătărie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prosopelele de la baie. Din moment ce le utilizezi mai mult de o dată pe zi, ele se murdăresc foarte repede. De aceea, prosoapele de bucătărie şi cele de baie ar trebui schimbate la fiecare câteva zile, sau chiar zilnic, mai ales dacă ai o familie numeroasă.


Cheile


Cheile au mai multe bacterii decât butoane de la lift. De regulă, nimeni nu le acordă prea mare atenţie, deşi le atingem mereu cu mâinile murdare, le ţinem în buzunare sau le lăsam uneori pe jos. Ca rezultat, vom aduce o cantitate incredibilă de bacterii în casă din cauza cheilor noastre. De aceea, curăţarea lor cu tampoane antiseptice este vitală.

Gresia de la baie


În scopul de a simplifica rutina de curăţare a gresiei de la baie, încearcă să o ştergi după fiecare duş pe care ţi-l faci. Păstrarea unei băi uscate te va ajuta să previi bacteriile şi mucegaiul.

Buretele de bucătărie


Buretele ar putea fi cel mai murdar lucru din bucătăria ta. Îl foloseşti pentru a spăla vase, oale, tocătoare, ştergi chiuveta sau aduni firimiturile.
Cel mai bun mod de a-l dezinfecta este să îl bagi la microunde. Curăţă-l bine şi introdu-l timp de 1- 2 minute la putere mică. Trebuie să monitorizezi atent procesul şi să opreşti cuptorul dacă vezi vreun fum. De reţinut este faptul că bureţii care au o parte metalică pentru frecat nu ar trebui igientizaţi astfel!

Chiuveta


Ai putea crede că după ce te speli pe mâini sau speli vasele, şi chiuveta ta rămâne curată. Nimic mai fals! De fapt, există numeroţi microbi şi bacterii care se lipesc de ea şi trebuie curăţată aparte.

Vase murdare lăsate la înmuiat


Lăsând vasele murdare în chiuvetă până dimineaţă este un obicei prost care face spălarea şi mai provocatoare. Este întotdeauna indicat ca vasele să se spele după fiecare masă!

Cafetiera


Cafetiera este un focar de bacterii şi de mucegai, astfel încât trebuie curăţată zilnic. Pentru asta, va trebuie să iei fiecare piesă separat pentru a o spăla, acest lucru va elimina cafeaua, depunerile şi uleiurile rapid şi uşor.

Tocătoarele


Dacă utilizezi spatule sau tocătoare din lemn, acestea trebuie înmuiate pentru câteva minute într-un amestec din oţet şi apă în părţi egale, de fiecare dată după ce le foloseşti. Acest truc te va ajuta să omori bacteriile şi ciupercile de pe suprafaţa lor.
Mai mult decât atât, ele trebuie curăţate şi dezinfectate în mod regulat folosind un amestec dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi jumătate de litru de apă fierbinte. Se aplică această soluţie pe suprafaţa lor, se lasă timp de 5-10 minute, după care se clăteşte sub jet de apă.

Pensulele şi bureţii de machiaj


Dacă foloseşti aceeaşi pensulă de machiaj pentru o lungă perioadă de timp, aceasta ar putea găzdui toate tipurile de bacterii şi germeni care pot uşor să rămână pe faţa ta. De aceea este atât de important să cureţi aceste ustensile cu apă caldă şi săpun după fiecare utilizare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod