Decojirea ouălor

21 de trucuri utile în bucătărie pe care puţini oameni le ştiu

Există mici trucuri pe care nu oricine le cunoaşte. Descoperă cum să prepari alimentele, să le cureţi şi cum să îţi organizezi spaţiul de gătit astfel încât totul să devină mult mai simplu!

Cum să scoţi seminţele de la legume rapid

Pnetru a elimina rapid seminţele din dovlecei, utilizează o lingură pentru îngheţată. Marginea ei ascuţită va face răzuirea mult mai uşoară. De asemenea, o poţi folosi pentru a face o salată cu felii subţiri de legume.

Cum să elimini excesul de grasime de pe alimentele gătite

Dacă un fel de mâncare pe care l-ai gătit este foarte gras, atunci foloseşte cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge partea de sus a felului de mâncare respectiv.
Gheaţa va acţiona ca un magnet.

Foloseşte folia alimentară ca un bucătar profesionist

Ai o folie de plastic care se întinde în mod inegal sau se rupe? Păstreaz-o la frigider, aşa cum şi bucătarii profesionişti fac. Folia rece se comportă mai bine, se lipeşte şi se rupe mai puţin.

Trucuri utile în bucătărie. Decojeşte citricele cu uşurinţă

Vrei să desfaci o portocală sau o lămâie, dar nu vrei să îţi strici manichiura în coaja groasă şi tare? Pune-le în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde şi îţi va fi mult mai uşor să separi coaja de fruct.

Decojeşte ouăle fierte mai uşor

Adaugă apă minerală carbogazoasă, sifon sau oţet în apa în care fierbi ouăle. Substanţele aceastea pătrung în interior şi fac decojirea mult mai uşoară.

Cum să storci mai mult suc din citrice

Pentru a stoarce chiar şi ultimele picături dintr-o lămâie, las-o mai întâi să se răcească la frigider şi apoi bag-o la cuptorul cu microunde timp de 15-20 secunde.

Cum să razi brânza moale şi să faci cât mai puţină mizerie

Bag-o în congelator timp de jumătate de oră înainte de a o rade. Brânza se întăreşte şi nu se va mai lipi pe răzătoare.

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Pune ceapa timp de 30 de minute la congelator înainte de a o toca. Ţine cont de faptul că acest lucru se aplică doar dacă găteşti ceapa, nu dacă o foloseşti pentru salată.

Trucuri utile în bucătărie. Cel mai intelingent mod de a fierbe paste

Dacă nu vrei să stai lângă oală cât timp fierb pastele, pune o lingură de lemn în partea de sus. Lemnul va opri spuma să dea pe foc.

Cum să găteşti un pui întreg

Atunci când vrei să găteşti un pui întreg, pune-l pe piept. Pieptul conţine cea mai mare cantitate de carne şi astfel va fi cât mai aproape de sursa de căldură.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod