Inapoi la serviciu!

Gata cu minivacanta! A inceput noul an si e timpul sa pasesti in el cu dreptul, si la job. Asa ca nu te mai gandi la concediul ce tocmai s-a incheiat si incearca...
Gata cu minivacanta! A inceput noul an si e timpul sa pasesti in el cu dreptul, si la job. Asa ca nu te mai gandi la concediul ce tocmai s-a incheiat si incearca sa profiti de bateriile pe care ti le-ai reincarcat pentru a face o impresie cat mai buna la serviciu. Cine stie, poate ca anul asta ti se vor indeplini dorinte ca marirea de salariu sau avansarea.

Expertii in resurse umane sustin ca este bine ca in prima zi de lucru sa incerci sa te reacomodezi cu atmosfera de la serviciu. Tot ei atrag insa atentia ca nu este cazul sa tragi chiulul. "E bine sa impartasesti impresii colegilor, sa le povestesti cum a fost de Sarbatori, insa nu sa faci asta o zi intreaga", spune Alina Negrea, senior consultant la APlus Performance, din Bucuresti.


Evident, niciun sef nu se va astepta ca prima zi de lucru dupa minivacanta de sarbatori sa fie la cote maxime, dar nici nu-i va cadea bine sa vada, pe intreg parcursul zilei, cum colegii isi arata poze si filmulete de la Revelion. De aceea, expertii recomanda prudenta maxima in aceasta zi, la serviciu. Doar nu vrei sa-ti superi seful chiar din prima zi!

Optimism si gandire pozitiva

Specialistii recomanda ca, inainte de a ajunge la job, sa te pregatesti psihic pentru revenirea la slujba. Gandeste pozitiv! Iti vei revedea colegii si vei putea planui impreuna cu ei proiecte pe care sa le propui sefului, pentru prima sedinta.

Si daca pofta de munca se lasa asteptata, poti incepe cu activitati mai usoare.
"Treptat, ai sa-ti reintri in mana si nici n-ai sa simti cand au trecut cele opt ore de lucru! Totul e sa incepi, sa fii consecventa si sa iti propui un obiectiv, pe care, la finalul zilei, sa-l poti trece la sectiunea 'bifate'", sustine Alin Ghizasan, trainer specializat in dezvoltarea personala.

La multi ani pentru partenerii de afaceri!

Nu trebuie neaparat sa te cufunzi in hartii sau in e-mailuri din prima zi. Poti sa gasesti si alte modalitati de lucru. De exemplu, daca esti un agent de vanzari, acum ai un prilej deosebit. Pune mana pe telefon si suna-i pe cei cu care ai colaborat pana acum sau pe cei cu care vrei sa inchei parteneriate, de acum incolo! E suficient sa le spui ca ai sunat pentru a le ura un an bun si sa-ti exprimi dorinta de a colabora in 2010!

Nu sta peste program!

Chiar daca vrei sa faci impresie buna sefului, asta nu inseamna ca trebuie sa stai peste program. Dupa o pauza lunga, o zi obositoare te va istovi complet.
Iar maine va fi si mai greu! Iar prelungirea, de buna voie, a programului, mai ales intr-o zi in care nici nu prea este asa de mult de lucru, nu va da bine in ochii colegilor. Si poate chiar in ochii sefului!

Asa ca du-te acasa si bucura-te de o seara frumoasa, pentru ca maine dimineata sa-ti poti relua jobul cu zambetul pe buze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod