De ce sa renunt la jobul care imi place?

4. Nu poti avansa


Chiar daca iti place, postul tau este de asa natura incat nu mai poti avansa. Pentru un numar semnificativ de persoane, acest aspect e unul dintre cele care le motiveaza sa fie tot mai bune in domeniile lor de activitate. Daca nu mai poti avansa, ai putea avea sentimentul ca ai atins un punct din care nu mai ai nicio alternativa si sa te blazezi. Intr-o alta companie s-ar putea sa ai sansa de a merge mai departe.

In cazul in care vrei totusi sa ramai unde esti, o solutie este perfectionarea. Instruieste-te si incearca sa devii cat mai buna. In plus, incearca sa-ti cauti, ca si in cazul precedent, proiecte noi, care sa-ti capteze atentia si sa-ti redea motivarea si dorinta de a lucra cat mai bine.

5. Lipsa de apreciere


O problema frecventa de altfel... faptul ca nu simti ca ai fi apreciata pentru ceea ce faci.
E valabil atat in cazul celor din companie - sefi, colegi - cat si in afara ei (prieteni, familie). Fie cred ca poti mai mult, fie ca nu ti se potriveste jobul sau chiar domeniul in care lucrezi... Si adesea avem nevoie de sustinere morala din partea celor din jur; oricat de mult ti-ar placea serviciul tau, fara apreciere si incurajare, slabe sanse sa poti continua mult si sa obtii performantele pe care ti le doresti.

Daca nu vrei sa renunti la postul tau din acest motiv, incearca sa le explici celor apropiati ca tie iti place mult ceea ce faci si ca ti-ar placea sa te sustina, chiar daca ei sunt de alta parere.

6. Iti ocupa prea mult timp


E una sa-ti faci cu placere munca si cu totul altceva ca aceasta sa devina viata ta. Chiar daca esti incantata de serviciul tau si presupunand ca entuziasmul ar fi mereu la fel de mare, totusi nu trebuie sa uiti ca mai exista si alte lucruri importante: prieteni, familie, iubit sau sot, poate copii, hobby-uri...
Daca esti tot timpul la birou, cand mai ai timp si pentru acestea?

Pentru a evita totusi solutia plecarii, ai putea discuta cu seful tau: sa existe termene limita mai putin scurte, sa existe cel putin o regula in privinta orelor de peste program (eventual o prima pentru rezultate) sau cere ajutor din partea celorlalti. Apoi, incearca sa-ti analizezi programul de lucru si sa gasesti un mod mai eficient de a-ti gestiona resursele si timpul. Scapa repede de sarcinile de rutina sau delega-le, scurteaza pauzele de cafea sau tigara si impune-ti sa pleci la o anumita ora. Programul de lucru exista cu un motiv - mai e si maine o zi!

7. Vrei sa lucrezi pe cont propriu


Crezi ca ai putea face mai bine ceea ce iti place, fara sefi care sa iti sufle in ceafa sau sa-ti spuna ca un lucru sau altul ar trebui facut altfel sau ca nu exista bani ori resurse. Chiar daca e mai dificil de demarat o afacere proprie, mai ales din punct de vedere financiar, totusi merita, mai ales daca preferi sa fii propriul tau sef si sa gestionezi totul asa cum crezi tu de cuviinta.

8. Stresul


Uneori, indiferent cat de mult iti place munca ta, aceasta implica un anumit nivel de stres care poate deveni prea mare, mai devreme sau mai tarziu. Iti poate afecta sanatatea, te poate face mai irascibila si mai intoleranta.
Nu poti fi asa cea mai mare parte a zilei sau, mai rau, seara, dupa serviciu, cand ai timp si pentru tine si cei apropiati.

Daca nu vrei sa renunti la serviciul tau, incearca sa analizezi care sunt elementele care genereaza stresul si sa faci ceva in privinta asta. Desi e greu, fii mai obiectiva si mai diplomata, asa incat sa nu fie nevoie sa te enervezi pentru orice fleac. Invata sa te relaxezi cand ai terminat serviciul, pentru a putea face fata cat mai bine noilor provocari si noii portii de stres.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marian pe 5 Mai 2009, 15:20
    JobsFinder

    Folosind JobsFinder poti cauta joburi simultan pe 3 site-uri http://www.idownload.ro/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=120&lid=2930

    0
    0

  • ioana pe 24 Iul 2008, 18:09
    schimbarea profesiei

    sunt asitenta medicala si lucrez 3 schimburi-imi este foarte greu .Am terminat anul acesta finante -banci si mi-am luat si licenta.Am si o familie. As dori sa-mi schimb profesia,dar nu stiu incotro sa o iau. In banca nu mi-as dori sa lucrez din cauza programului.Doresc sa stau mai mult timp cu familia.Nu mai rezist in spital. VA ROG MULT sa-mi dati un sfat, sa ma indrumati- ce sa fac . PRECIZEZ ca oraselul in care stau nu este mare.VA MULTUMESC.

    0
    0

  • Andreea Marinescu pe 23 Iul 2008, 16:53
    Este rutina suficienta pt a ne schimba serviciul in Romania?

    Am un serviciu f bun, conditii super, salariu f mare sunt si proaspat absolventa desi am mai lucrat in liceu. Este rutina un motiv suficient pt a schimba?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod