Ziua Iubirii: 20 de povești de dragoste emblematice, din toate timpurile


Wallis Simpson și King Edward VIII

 

 
 

Când Edward al VIII-lea s-a îndrăgostit de divorțata americancă Wallis Simpson, a fost o aventură care a șocat o națiune și l-a aruncat pe monarhul Marii Britanii într-o criză constituțională. Din cauza opoziției puternice din partea bisericii și a guvernului față de căsătoria lor, Edward a ales să abdice de la tron.
 
În 1936, el și-a proclamat dragostea pentru Simpson în timp ce se adresa națiunii. „Mi-a fost imposibil să port povara grea a responsabilității și să-mi îndeplinesc îndatoririle de rege așa cum mi-aș dori să fac fără ajutorul și sprijinul femeii pe care o iubesc”, a spus el în discursul său de abdicare. 
 
Alegând dragostea în locul regalității, Ducele de Windsor și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în afara familiei regale, când cuplul s-a căsătorit și s-a stabilit în Franța. 
 
Ani mai târziu, în documentele germane ascunse anterior, s-a dezvăluit că nu numai că Simpson și Ducele de Windsor aveau asociații naziste, dar existau și planuri ca germanii să-l reinstaleze ca rege după ce au invadat Regatul Unit. (Citește continuarea în pagina următoare...)
14 Februarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod