Violatorul Harvey Weinstein cere milă, după ce a primit încă 16 ani de închisoare, pe lângă cei 23 pe care îi execută deja

Mogulul filmului, căzut în dizgrație, cândva unul dintre cei mai puternici bărbați de la Hollywood, Harvey Weinstein, a făcut apel la un judecător să nu-l condamne la „închisoare pe viață” în Los Angeles, dar acum este posibil să-și petreacă restul zilelor după gratii.
Producătorul de la Hollywood, Harvey Weinstein, dezamăgit, a implorat instanța, „Vă rog, nu mă condamnați la închisoare pe viață, nu o merit”, deoarece a fost condamnat pentru încă 16 ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală.

 
 
Violatorul Harvey Weinstein cere milă, după ce a primit încă 16 ani de închisoare

 

Weinstein, în vârstă de 70 de ani, va ispăși noua pedeapsă cu închisoarea, de 16 ani, după ce a fost, deja, condamnat la 23 de ani de pușcărie, pentru agresiuni sexuale, de către  instanța din New York, în 2020.
Prin urmare, este foarte posibil ca el să-și petreacă restul vieții în închisoare.
Weinstein a implorat clemență, în timp ce i s-a pronunțat cea mai recentă sentință, într-un tribunal din Los Angeles.
 


Condamnat pentru violarea unei actrițe, în 2013

 

El a fost condamnat, initial, pentru violul comis, la un hotel din Los Angeles, în 2013, asupra unei actrițe, numită în instanță doar Jane Doe 1.
Un juriu l-a găsit vinovat, în decembrie, de viol, copulație orală forțată și penetrare sexuală a unui obiect străin.
 
Weinstein a spus: „Aceasta este o poveste inventată. Jane Doe 1 este o actriță. Ea poate spune orice. Vă rog să nu mă condamnați la închisoare pe viață. Nu o merit. Sunt atât de multe lucruri în neregulă cu acest caz. Sunt prea multe lacune. Prea multe lucruri greșite în acest caz."
În cele din urmă, s-a adresat direct judecătorului: „Îți implor mila”.

Dave Ring, avocatul lui Jane Doe 1, a declarat după verdict: „Condamnarea de astăzi îi oferă lui Jane Doe 1 închiderea unui capitol neplăcut din viața ei și constituie o ușurare, știind că Weinstein își va petrece restul vieții în închisoare, unde îi este locul.
A fost nevoie de un curaj extraordinar pentru ca Jane Doe 1 și celelalte victime să se prezinte și să depună mărturie... Weinstein nu are opțiuni.”
 

Purtătorul de cuvânt al lui Weinstein a catalogat verdictul drept o „sentință crudă”

 
Un avocat al unei alte victime a lui Weinstein a declarat, ulterior, că producătorul își va petrece acum restul vieții în închisoare „acolo unde îi este locul”.
 
Weinstein, cândva una dintre cele mai puternice figuri de la Hollywood, a spus că toate întâlnirile sale sexuale au fost consensuale și a pledat nevinovat în cazul Los Angeles.
 


La ultima condamnare, procurorii au cerut 24 de ani de închisoare, dar judecătorul i-a dat 16

 

Procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 24 de ani de închisoare, din cauza condamnării anterioare, mai degrabă decât o pedeapsă medie, de 18 ani, care, potrivit legii din California, nu ar fi ușor de prescris.
Louisette Geiss, una dintre acuzatoarele lui Weinstein, a declarat după verdict: „Deși sunt dezamăgită că judecătorul Lench nu l-a condamnat pe Harvey Weinstein la maximum 18 ani, nicio perioadă de închisoare nu va șterge daunele pe care Weinstein le-a cauzat vieților și carierele supraviețuitorilor săi, inclusiv a mea”.

 
Apărătorii lui cer pedeapsă mai blândă pentru că este… bătrân

 

Echipa de apărători a lui Weinstein s-a opus recomandării procurorului de district pentru o pedeapsă consecutivă maximă, având în vedere „vârsta înaintată și starea de sănătate deteriorată”.
 
Un purtător de cuvânt al lui Weinstein a declarat după verdict: „Este o sentință crudă, având în vedere vârsta lui, starea de sănătate și condițiile condamnării sale la Los Angeles, când singura acuzație a fost de la o persoană care a mințit, judecătorul și procurorul știind bine despre elementele critice ale propriei ei revendicări.
Nu este dreptate pentru un bărbat pe care mulți oameni tocmai au decis că ar trebui aruncat în închisoare, indiferent de fapte.”
 


Juriul, confuz în privința unor acuzatori

 
 
Juriul l-a achitat pe Weinstein de acuzațiile referitoare la o a doua presupusă victimă și nu a reușit să ajungă la un verdict unanim cu privire la acuzațiile care decurg din declarațiile altor alți doi acuzatori.

În una dintre ele, realizatorul de documentare Jennifer Siebel Newsom, acum soția guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, a dezvăluit că  ea este presupusa victimă a violului menționată în înregistrările instanței drept Jane Doe 4.
 


Weinstein face apel la condamnarea din New York

 

Judecătoarea Curții Superioare din Los Angeles, Lisa Lench, a declarat anularea procesului pentru acuzațiile de blocare.

Avocații apărării au susținut că femeile au făcut sex cu Weinstein de bunăvoie, deoarece credeau că el le va avansa în carieră, o parte din acestea au spus chiar că este o cultură răspândită în industria filmului, numită „canapele de casting”.
De asemena, în alte două cazuri, ei au spus că presupusul contact sexual a fost fabricat.

Weinstein a fost condamnat pentru abatere sexuală la New York în februarie 2020.

El a fost extrădat din New York într-o închisoare din Los Angeles în iulie 2021.

Weinstein a făcut apel la condamnarea de la New York și pedeapsa cu închisoarea.
 
Acuzațiile împotriva lui Weinstein au contribuit la alimentarea mișcării #MeToo, care a încurajat femeile să vorbească despre hărțuirea sexuală și abuzul de către bărbați puternici din anumite industrii.
Mișcarea, care a devenit virală pe rețelele de socializare în 2017, urmărește să spargă o cultură a tăcerii care a permis, de mult timp, ca un astfel de comportament să rămână necontestat.
 


80 de persoane l-au acuzat de agresiuni sexuale

 
Se știe că, de-a lungul timpului, peste 80 de persoane l-au acuzat pe fostul mogul de viol și comportament neadecvat.
De fiecare dată, Weinstein a pledat nevinovat.

 
 
Paris Hilton, urmărită în baie de Weinstein 


 


Într-un interviu, pentru Glamour Magazine, Paris a confirmat, de asemenea, că regizorul de film Harvey Weinstein, aflat, în prezent, în pușcărie, pentru 23 de ani, sub acuzația de abuz sexual, a urmărit-o într-o baie la Festivalul de Film de la Cannes în 2000, când avea doar 19 ani.
 
Ea a spus despre incident: „Am intrat în baie și apoi m-a urmărit. A încercat să deschidă ușa, bătea în uşă, bătea în ea. M-a speriat teribil.”

 
Ashley Judd îl acuză că i-a sabotat cariera pentru ea i-a respins avansurile sexuale

 

Ashley Judd
 a devenit o forță a mișcării drepturilor femeilor în ultimii ani, după ce ea a vorbit despre abuzurile producătorului Harvey Weinstein cu ani înainte ca scandalul să izbucnească. În iulie 2018, actriţa l-a dat în judecată pe Weinstein, pe care l-a acuzat că i-a sabotat cariera convingându-l pe regizorul Peter Jackson să nu o distribuie în filmul "Stăpânul inelelor/Lord of the Rings", după ce ea i-a respins avansurile sexuale.
 

Brad Pitt a sărit să-l bată pe Weinstein pentru că a încercat să o violeze pe Gwyneth Paltrow 

 
 
Acest episod de agresiune s-a petrecut cu mulţi ani în urmă, dar a rămas întipărit în mintea actriţei ca şi cum ar fi fost ieri. Gwyneth Paltrow a povestit despre acea seară din mai 1995, într-un interviu pentru emisiunea "Sirius XM's The Howard Stern Show". Când actriţa i-a spus lui Pitt, care atunci era iubitul ei, că Harvey Weinstein a molestat-o sexual într-o cameră de hotel şi a încercat să o violeze, starul a turbat de furie.
Într-o seară, când Paltrow şi Pitt au mers la premiera de pe Broadway a piesei de teatru "Hamlet", actorul l-a zărit pe Weinstein şi n-a mai stat pe gânduri. S-a dus direct spre el, l-a împins cu spatele la perete, şi cu mâna înfiptă în gâtul lui l-a avertizat: "Dacă o mai superi vreodată, te omor".

Paltrow a amintit pentru prima oară de acest episod în 2017, în ziarul The New York Times, devenind una dintre primele vedete care au vorbit public despre agresiunile lui Weinstein.

27 Februarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod