Ultimul zbor: Adrian Iovan a murit

Fostul soţ al Romaniţei Iovan şi-a pierdut viaţa după ce aparatul pe care îl pilota a aterizat forţat în Munţii Apuseni.

Dan Mircea Petrescu, șeful serviciului Salvamont Bihor, a declarat la Realitatea TV, că "pilotul e mort şi a rămas încarcerat în avion". "Avionul e praf. Fata ar fi murit şi ea, dar nu ştiu sigur", a spus acesta.

Adrian Iovan a fost prins între resturile avionului, apoi a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, el a decedat.

O studentă rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim-ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.
Potrivit surselor citate, studenta era în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti. Ea a fost găsită în stare critică de salvatorii ajunşi la locul accidentului.

Pilotul şi celelalte şase persoane aflate la bord au fost găsiţi de un pădurar, după mai bine de şase ore de căutări, operaţiunile de salvare fiind îngreunate de condiţiile meteo şi de relieful dificil. Celelalte victime au fost coborâte până în comuna Horea, de unde au fost preluate de ambulanţe.

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat pentru agenţia Mediafax că au fost luate toate măsurile pentru coborârea victimelor de pe munte şi preluarea lor de către echipajele medicale.

El a spus că răniţii au fost coborâţi un kilometru pe jos până la o zonă unde pot ajunge maşini de teren, iar de acolo au fost fi transportaţi aproximativ 20 de minute până în comuna Horea, de unde urmau să fie preluaţi de ambulanţe.

Prefectul de Alba a spus că au fost luate măsurile pentru crearea unui culoar unic pe direcţia Horea-Huedin-Cluj, unde sunt transportaţi răniţii pentru îngrijiri medicale.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor.

Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 30 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir.



După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr.

Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

La bord se aflau patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor. Toţi au scăpat cu viaţă, dar au suferit fracturi şi răni.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Adriana Vornicu, a declarat pentru Mediafax că apelul la 112 a fost primit la ora 16.16, fiind făcut de o persoană care se afla în avion, după prăbuşirea acestuia.

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe.

Potrivit ziarului Libertatea, pilotul Adrian Iovan (55 de ani) îşi oferea serviciile pentru astfel de zboruri pentru a-şi suplimenta veniturile. La începutul anului, aviatorul a transportat câţiva medici şi organe umane care au fost folosite pentru transplant. El a transportat de la Baia Mare la Bucureşti ficatul şi mai multe organe ale unui pacient intrat în moarte clinică.

Creatoarea de modă Romaniţa Iovan a fost şocată să afle că Adrian a aterizat forţat cu un avion utilitar, în timp ce efectua un transport medical pe ruta Bucureşti-Oradea. "Nu ştiu nimic", a spus Romaniţa Iovan, surprinsă de veste. "Normal că am încercat să-l sun, dar telefonul lui e deocamdată închis.
Nu ştiu ce s-a întâmplat decât că un avion a aterizat forţat şi în rest nimic. Vă mulţumesc pentru înţelegere"
, a spus ea pentru ziarul Click!.


Adrian şi Romaniţa Iovan s-au căsătorit în 2003. Creatoarea de modă a cerut divorţul în 2008, motivele invocate fiind lipsa de comunicare şi afecţiune. Micuţul Albert Adrian (7 ani) a rămas după divorţ în custodia vedetei, instanța stabilind ca tatăl său să plătească lunar o pensie alimentară de 500 de euro.
După divorţ, Romaniţa şi-a refăcut viaţa sentimentală alături de avocatul Iulian Gogan, cu care are un copil.

În 2010, pensia de pilot a lui Adrian Iovan a fost redusă de la 15.000 de lei la 1.900 lei pe lună, din care trei sferturi constituia pensia alimentară pentru fiul lui. "Îi dau lui Bubu 15 milioane pensie alimentară, maşina o dau înapoi la bancă, că nu mai pot să o mai plătesc, şi eu cu ce rămân? Cu 4 milioane. Dar gazele, gunoiul, curentul, mâncarea? Cu ce mă mai duc la teatru, la operă, la restaurant? O să mă fac gigolo la nişte doamne, ca să mai câştig ceva", se plângea Adrian Iovan în revista Kamikaze.
De atunci, Iovan nu a mai plătit pensia alimentară. Spre norocul lui, Romanița l-a înțeles și chiar l-a ajutat atunci când el avea nevoie.

"Romaniţa este o mamă bună, o femeie desăvârşită şi m-a înţeles de când nu am mai luat parte la cheltuielile pentru Albert. Adică nu a reacţionat aşa cum fac unele precupeţe şi, încă de la divorţ, ea mi-a spus că nu are nevoie de pensie alimentară", declara pilotul pentru Click!.



Adrian Iovan a devenit celebru în România după un episod şocant şi foarte controversat. În octombrie 2005, el l-a împuşcat mortal pe un bărbat pe care l-a surprins în locuinţa familiei, situată în zona Herăstrău din Capitală.
După producerea evenimentului, Romaniţa Iovan a declarat că hoţul intrase în casă printr-o fereastră de la subsolul imobilului, omul apucase să ia câteva bijuterii şi un ceas, după care a vrut să intre în dormitorul în care se aflau cei doi soţi.
În acel moment, ea s-a trezit şi a văzut silueta şi a început să ţipe. Hoţul a fugit, iar soţul ei a sunat la Poliţie, după care a luat puşca de vânătoare şi s-a dus după acesta.

Instanţa a decis că Iovan era în legitimă apărare în noaptea de 5 spre 6 octombrie 2005, atunci când l-a omorât pe hoţ, astfel că a dispus neînceperea urmăririi penale.

În 2012, fostul soţ al Romaniţei Iovan a fost cercetat penal de poliţiştii ilfoveni pentru uz fără drept de armă letală, după ce a împuşcat un câine cu una din cele două puşti pe care le deţine.




Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Barta pe 24 Ian 2014, 09:42
    Starea de spirit a romanilor, a tuturor cetatenilor din Romania.

    Se confirma cu ocazia multor evenimente dorite sau nedorite ,ca nu mai suntem umani,exista exagerat de multa rautate,ura,lipsa totala de preocupare pentru pretuirea valorilor umane. Planeaza superficialitatea in tot ce se intampla in societatea romaneasca si goana dupa imbogatire. Apel pentru cei vizati, "OPRITI-VA SI REVENITI LA O CONDUITA NORMALA ! UNIRE SI RESPECT INTRE GENERATII ! Nu "minciuna si blamarea" ne poate scoate din nesiguranta in care traim !!!

    0
    0

  • Ela pe 21 Ian 2014, 12:42
    Iovan

    Nu avem nici un drept sa judecam modul in care face cineva alegeri in viata, dar putem aprecia faptele care influeneaza in mod pozitiv viata altora. A fost o tragedie in care s-a stins un om care in acel moment facea ceva util, in folosul altor oameni. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    3
    0

  • Nereida pe 21 Ian 2014, 11:11
    pentru Livia

    Bai Livia cat noroi ai in tine sa scrii asa ceva??? taranca

    4
    0

  • ci pe 21 Ian 2014, 00:16
    Dumnezeu sa-l ierte!

    Nu stiu cat rau a facut, nu cunosc foarte bine istoricul lui.Dar daca a facut,cu siguranta si le-a spalat salvand atatia oameni!

    9
    0

  • livia pe 21 Ian 2014, 00:03
    ...

    si-a meritat-o gunoiul, dupa cat rau a facut!!!

    1
    11

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod