Ultimul portret al lui Muhammad Ali. Imagini tulburătoare ale luptei cu boala

Muhammad Ali
Marele campion, arătând pentru ultima oară cum lupta în ring


Ali a dus lupte sportive şi politice. Atunci când s-a întors în ringul de box, după anii de abuz şi umilinţă din partea autorităţilor americane, a luptat împotriva lui Joe Frazier. A fost o înfruntare cu tâlc politic, corp la corp, între Ali progresistul şi Frazier, conservatorul. La finalul celei de-a 15-a şi ultima rundă, Joe Frazier este declarat învigător de juriu, în unanimitate. Este prima înfrângere profesională a lui Muhammad Ali.



Dar meciul care va rămâne în istorie va fi cel din Zair, Congo, în 1974, contra lui George Foreman. Muhammad îşi va recâştiga titlul de campion mondial, cu o strategie insidioasă şi extrem de inteligentă: defensiva. Povestea meciului cu Foreman este celebră: Muhammad încasează lovituri de la George Foreman, le parează, îşi epuizează adversarul şi apoi îl face knockout.

Muhammad Ali a devenit cunoscut în lumea boxului datorită meciurilor celebre din ring, precum "Rumble în the Jungle" sau "Thrilla în Manila".

În cariera sa, Ali a obţinut 56 de victorii în 61 de meciuri, din care 37 înainte de limită, devenind primul boxer care a câştigat trei titluri de campion mondial al greilor.

La 30 de ani de la ultimul său meci, curajul şi evoluţia din ring, dar şi luările de poziţie şi declaraţiile şocante în afara ringului rămân simboluri puternice.
După box, Ali s-a implicat în numeroase cauze umanitare, iar în 2005 a primit medalia libertăţii (Medal of Freedom), cea mai înaltă decoraţie posibilă pentru un cetăţean american.

În 1996, în ciuda durerilor provocate de maladia Parkinson, el a fost ultimul purtător al torţei olimpice într-un oraş, Atlanta, unde cu 30 de ani în urmă era cetăţean din zona a doua.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod