Ultimele cuvinte ale Tinei Turner, cutremurătoare. Regina Rock’n Roll-ului recunoștea că și-a pus viața în pericol

Într-o postare făcută pe rețelele de socializare cu doar câteva zile înainte să moară, Tina Turner (83 de ani) a făcut o mărturie cutremurătoare. Regina Rock’n Roll-ului recunoștea că și-a pus viața în pericol.
Ultimele cuvinte ale Tinei Turner sunt cutremurătoare, artista dezvăluind, pe rețelele de socializare, cu doar câteva zile înainte să moară, că și-a pus viața în „pericol”, „refuzând să înfrunte realitatea”.
 


Regina Rock n Roll-ului recunoștea că și a pus viața în pericol

 

În ultima sa postare pe rețelele de socializare, pe care a publicat-o cu doar câteva zile înainte de moarte, Regina Rock’n Roll-ului recunoștea că și a pus viața în pericol, apelând la medicina neconvențională.
 
Legendara cântăreață a murit la vârsta de 83 de ani în Elveția, miercuri, 24 mai, în urma unei lungi suferințe.
Tina a recunoscut că și-a neglijat corpul ani de zile, iar sănătatea ei a fost afectată - a suferit inclusiv un accident vascular cerebral și a luptat cu cancerul.
 
Legenda muzicii soul și rock a suferit și de insuficiență renală, ceea ce a dus la un transplant, în 2017.
 


“M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea”

 

În ultima sa postare de pe rețelele de socializare, ea a scris: „Rinichii mei sunt victimele faptului că nu mi-am dat seama că hipertensiunea mea ar fi trebuit să fie tratată cu medicamente convenționale. M-am pus în mare pericol refuzând să înfrunt realitatea: că am nevoie de terapie zilnică, pe tot parcursul vieții, cu medicamente. Prea mult timp am crezut că trupul meu este un bastion de neatins și indestructibil”.
 
Ea a folosit postarea pentru a-și anunța sprijinul pentru o nouă campanie internațională pentru sănătatea rinichilor, numită Show Your Kidneys Love, unde a spus că oamenii ar putea „să citească toată povestea bolii mele”.
 
Ea și-a direcționat fanii către site-ul al campaniei, adăugând: „Aici poți afla cum funcționează rinichii tăi, care sunt factorii de risc și cum poți menține aceste organe importante sănătoase.
Să arătăm rinichilor noștri puțină dragoste!”

 
Ce a pierdut lumea odată cu dispariția Tinei Turner

 

Un purtător de cuvânt al familiei a confirmat că „Tina Turner, Regina Rock’n Roll, a murit liniștită, miercuri, 24 mai, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. 
Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat. Tina Turner s-a născut Anna Mae Bullock, pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, Tennessee, SUA. A devenit faimoasă la sfârșitul anilor ’60 ca solistă a trupei Ike & Tina Turner Revue, dar mai târziu a avut succes în întreaga lume ca artist solo. Cu muzica ei și vitalitatea ei inepuizabilă, Tina Turner a încântat milioane de fani și a inspirat mulți artiști din generațiile următoare.
Hituri mondiale precum What’s Love Got To Do With it, Private Dancer și The Best, peste 180 de milioane de albume vândute, 12 premii Grammy și peste trei decenii de turnee pe stadioane, sold-out, din întreaga lume, sunt doar parte din moștenirea ei unică.
Va avea loc o ceremonie de înmormântare privată la care vor participa prieteni apropiați și familia. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei ei în acest moment dificil. Întrebările de presă nu vor primi răspuns”, a transmis purtătorul de cuvânt al familiei.
 

 
Poveste de viață impresionantă

 

Cântăreața, care a murit miercuri, nu avea doar una dintre cele mai puternice voci ale muzicii, ci și una dintre cele mai puternice povești ale acesteia.
 
După ani de abuz, care au rupt-o de lume, ea s-a eliberat de soțul ei violent, Ike Turner, și, ulterior, a avut una dintre cele mai mari reveniri muzicale din istorie.
 
După divorț, Tina Turner a fost respinsă, ani de zile, fiind considerată… învechită, înainte de a reveni cu un album care a schimbat ideea lumii despre ceea ce ar putea fi un star rock.
 


L-a învățat pe Mick Jagger să danseze

 

 

Pe parcurs, ea l-a învățat pe Mick Jagger cum să danseze, a făcut ceea ce John Lennon a numit cel mai grozav single înregistrat vreodată - și a oferit fundalul sonor al unora dintre cele mai fericite amintiri ale prințului William despre mama sa.
 


Imaginea publică

 

Tina a devenit proeminentă în anii 1960 ca solistă a duo-ului din St.
Louis, Ike & Tina Turner.

Roger Davies, managerul Tinei Turner de 30 de ani, a adus un omagiu vedetei: „Tina a fost o forță unică și remarcabilă a naturii cu puterea ei, energia incredibilă și talentul imens. Încă din prima zi în care am cunoscut-o, în 1980, a crezut complet în ea însăși, când puțini alții credeau la acea vreme. A fost un privilegiu și o onoare să fi fost un prieten apropiat, precum și managerul ei timp de mai bine de 30 de ani.”
 
Ultima dată când Tina a fost văzută în public a fost în noiembrie 2019, când a participat la seara de deschidere a Tina Turner Musical, în New York City. În fotografii, se vedea că ea a avut nevoie de ajutor de la Oprah Winfrey și Erwin Bach în timp ce mergea pe covorul roșu și părea să stea așezată în majoritatea imaginilor.
 
În martie 2022, Tina a folosit Twitter pentru a-și împărtăși entuziasmul pentru propriul ei documentar, dar în poze  arăta destul de slabă, în timp ce stătea în fața unui televizor cu ecran mare.

 
 
Tinerețe marcată de abuzurile lui Ike

 

 

Tina, născută Anna Mae Bullock, a avut o copilărie tulburătoare în Nutbush, Tennessee.

Mama ei, Zelma, a fost abuzată de soțul ei, tatăl Tinei, Floyd Bullock, înainte ca amândoi să o abandoneze când era copil.
 
Cântăreața a suferit mai târziu ani de rele tratamente din partea fostului ei soț și partener muzical, Ike - cu care s-a căsătorit în 1962.
 
Tina a fugit în cele din urmă din căsătoria ei abuzivă, în iulie 1976, cu doar 36 de cenți în buzunar.
 
Privind în urmă, ea a susținut mai târziu că relația ei cu Ike a fost abuzivă fizic, iar în memoriile ei, initulate My Love Story, Tina a descris că se simte reticentă în a se căsători.
 
Ea a mai susținut că, imediat după nuntă, el a forțat-o să meargă la un bordel, în timp ce cuplul urmărea o emisiune de sex live.
„Experiența a fost atât de tulburătoare încât am suprimat-o și am creat un scenariu diferit.
Oamenii nu-și pot imagina ce fel de bărbat a fost – un bărbat care își duce noua lui soție la o emisiune de sex live, pornografică, imediat după ceremonia de căsătorie”, a mai povestit Tina.
 

Revigorarea carierei

 

După câteva apariții la emisiuni TV, Tina a reapărut pe scena muzicală cu o imagine și costume mai sexy în anii 1980.
O renaștere a carierei a avut loc la sfârșitul anului 1983, când și-a lansat cover-ul lui Al Green, Let's Stay Together.
Coperta a ajuns la numărul 1 la Hot Dance Songs din SUA.
Single-ul de succes a dat undă verde albumului ei de debut sub Capitol Records - Private Dancer, lansat în mai 1984, ajungând pe locul 3 în Billboard 200.
Albumul a fost distins de cinci ori cu discul de platină, în Statele Unite.
Tina a făcut mai multe turnee în anii 1990 și și-a lansat cel de-al nouălea album, Wildest Dreams, în 1996.
În 2000, Tina s-a angajat în turneul ei One Last Time, care a avul cele mai mari încasări ale anului, cu 80,2 milioane de dolari, pe datele colectate de MTV.
De asemenea, a fost filmat și lansat ca documentar.
Broadway a evidențiat legenda muzicii în The Tina Turner Musical, care s-a deschis în noiembrie 2019, conform Broadway Direct. 
 

 
Erwin Bach i-a schimbat viața


 

 
În anii 1980, Tina l-a cunoscut și s-a căsătorit cu Erwin Bach, un director muzical german, care a cunoscut-o când a mers să o ia de la aeroport, în timp ce lucra pentru EMI, filiala europeană a casei de discuri a lui Turner.

Cei doi s-au împrietenit rapid și, mai târziu, au început o relație romantică și s-au căsătorit în 2013.
în Elveția. Citește AICI, pe larg, povestea lor: Povestea de iubire de aproape 40 de ani dintre Tina Turner și Erwin Bach, bărbatul care i-a salvat viața: „A fost dragoste la prima vedere”

 



26 Mai 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod