#VeștiBune: Povestea fetiței de 6 luni care a învins noul coronavirus după o operație la inimă

Are doar șase luni și e dovada vie că infecția cu coronavirus nu este o condamnare. Deși părea că nu are nicio șansă, Erin Bates a luptat cu COVID-19 și a triumfat.

Criza stârnită de pandemie și izolarea în casă ne pun moralul la încercare. În fiecare zi primim informații despre răspândirea galopantă a noului coronavirus, despre creșterea bilanțului victimelor, iar veștile bune răzbat cu greu în acest fluviu ce pare de neoprit. Dar mai există vești bune. Iar una dintre ele este că Erin Bates trăiește.

Erin Bates este fetița de numai șase luni a unui cuplu greu încercat, Emma și Wayne. Copilul lor a trecut printr-o operație la inimă și a fost diagnosticată cu COVID-19. În jumătatea de an pe care a trăit-o până acum, Erin a luptat pentru viața sa, iar vinerea trecută a sărbătorit o nouă victorie - în pofida prognosticurilor rezervate ale medicilor, după operația de inimă, ea s-a vindecat și de COVID-19.

De la început a fost o luptă. Și ce luptă!


A fost o aventură extrem de dificilă pentru Emma și Wayne Bates.

Încă de când își doreau enorm să devină părinți, fără să reușească, parcă totul le era împotrivă. Zece ani au tot încercat, apoi, când aproape că nu mai sperau, Emma a rămas însărcinată.

Micuța Erin a venit pe lume pe 8 octombrie 2019 și viața lor nu putea fi mai fericită. După nici două luni au primit, însă, o veste teribilă - pe 29 noiembrie au aflat că fetița avea o anomalie cardiacă congenitală, numită  tetralogia Fallot, un defect în structura inimii sau a vaselor mari care este prezent încă de la naștere.

Erin trebuia să fie supusă unei intervenții chirurgicale. Pe 23 decembrie, fetița a fost operată și a stat o săptămână în secția de terapie intensivă.

După operație a urmat un virus


După numai două zile, fetița a contractat un virus care i-a infectat tractul respirator. Boala a avut o evoluție galopantă, iar plămânii ei au intrat în colaps.

A fost diagnosticată cu bronhomalacie, o afecțiune a cartilajului de la nivelul bronhiilor, și trahaomalacie, caracterizată prin afectarea cartilajelor traheale de sprijin, ceea ce duce la colapsul traheal. Erin a fost intubată, iar medicii se luptau din răsputeri pentru a o menține "pe linia de plutire".



Medicii au descoperit că ea nu putea respira fără ajutorul aparatelor din cauză că inima i se mărise și îi apăsa căile respiratorii. Părinții au fost anunțați să se pregătească pentru ce e mai rău. În cel mai bun caz dacă totul ar fi decurs cum doreau medicii, ar fi fost o internare de lungă durată, adică atât cât trebuia pentru ca fetița să mai crească și echipa medicală să poată vedea dacă lucrurile merg bine. Dacă nu, Erin urma să fie operată din nou.

Coșmarul continuă: cu COVID-19


Ca și cum lucrurile nu erau destul de complicate, fetița a avut de înfruntat o nouă provocare, poate cea mai mare.

Pe 10 aprilie, ea s-a infectat cu noul coronavirus, astfel că internarea s-a extins la patru luni.

Se părea că organismul ei plăpând va ceda în fața invaziei, dar Erin nu s-a lăsat. După mai multe zile de îngrijire, eforturile disperate ale medicilor au dat rezultate, iar copilul s-a vindecat.  La externare, Erin a fost aplaudată de personalul medical.

În acest timp, un singur părinte a avut voie să stea lângă copil, mama sa, Emma. Vă puteți imagina ce emoții a avut Wayne când i s-a dat voie să-și vadă fiica pentru prima oară!

Tatăl micuței a povestit că au fost zile în care ea se simțea mai bine sau mai rău, dar faptul că fiica lui s-a făcut bine demonstrează că noul coronavirus nu este o condamnare la moarte. Erin a trecut peste toate pronosticurile, a trăit toate simptomele și, totuși, s-a făcut bine. După toate încercările prin care au trecut, părinții ei răsuflă, în sfârșit, ușurați, când o văd zâmbind.

Citește și: Bătrânul de 92 de ani care îi vopsește părul soției, povestea emoționantă din carantină


Lupta familiei nu s-a terminat aici.

O campanie de strângere de fonduri a fost demarată pe platforma de donații GoFundMe, iar banii vor fi folosiți pentru ca părinții și micuța Erin să poată face față stresului emoțional și financiar cu care s-au confruntat în aceste șase luni intense. Emma și Wayne au înființat un grup pe Facebook, Erin’s Journey, pe care poate fi urmărită evoluția fetiței.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod