Textar, cel mai mare furnizor de plăcuțe de frâne din lume, partener Aventour ȘI în acest an

Știați că în țara noastră există o fabrică unde se produc plăcuțe de frână pentru mașini din toată lumea?
Este vorba despre Textar care, pentru al treilea an consecutiv, este partener principal în Aventour la feminin.

Textar este un brand produs de grupul TMD Friction, care operează fabrici în Europa, Statele Unite, Brazilia, Mexic, China, Japonia și Africa de Sud, susținut de 5170 de angajați, organizați în 12 fabrici, pe 4 continente. Din 2008, Textar a intrat pe piața românească deschizând prima fabrică la Caransebeș și a produs până în prezent aproximativ 300 de milioane de plăcuțe de frână. Brandul  oferă produse de frânare premium și acoperă acum 99.7% parcul actual de vehicule, fie că vorbim despre mașini de oraș sau camioane, fie că ne referim la mașini convenționale, hibrid sau electrice.
 
 

Cu o istorie de peste 100 de ani (Textar a echipat chiar și primul Ford Model T), brandul de frânare se află constant în căutarea perfecțiunii: fie că vorbim despre control, despre precizie, despre emisii și despre silențiozitate.


Controlul atent al calității produselor

 


Acesta este unul dintre aspectele extrem de importante pentru Textar, care testează intens fiecare produs înainte de lansare. Un produs nou are parte de 38.000 de ore de testare (dacă stați să calculați, asta înseamnă peste patru ani de test non-stop), pe toate tipurile de teren și în toate condițiile (vară, iarnă, ploaie, zăpadă). Și să nu vă imaginați că există niște aparate care fac aceste teste! Nu există! Inginerii TMD Friction parcurg 300.000 de km de testare pe șosea, pentru fiecare plăcuță nou dezvoltată!
 
 

Pentru asta, Grupul TMD Friction are o flotă de mașini dedicată testării și un circuit special, unde sunt simulate perfect condițiile dificile. Nu în ultimul rând, controlul calității se realizează și în timpul celor 2000 de ore de testare dinamometrică, necesară fiecărui material.

Emisii reduse si reciclarea deșeurilor 


Sustenabilitatea a fost una din prioritățile brandului Textar înainte să devină un concept atât de cool! Acum mulți ani, Textarl a fost primul brand din lume care a renunțat la folosirea cuprului pentru plăcuțele de performanță OE, montate ca echipare originală. Recunoașterea a continuat și TMD Friction a dezvoltat tabelul ECO, de clasificare a standardelor industriale, folosit în prezent.
 
De asemenea, pentru că și frânarea poartă un rol important când vine vorba de emisii, inginerii TMD Friction fac parte din noua echipă de dezvoltare a standardului EURO 7.
 
 
 
Au fost depuse eforturi și în cadrul procesului de producție. Astfel, TMD Friction a reușit să reducă cu 33% nivelul de emisii generate în perioada 2020-2021. De altfel, eforturile Textar au presupus o reducere a emisiilor de CO2 în tot lanțul de aprovizionare, la nivelul întregii rețele de fabrici: în Europa, SUA, Brazilia, Mexic, China și Japonia.
 
 

Totodată, anul trecut, grupul a reușit reducerea deșeurilor cu 50%. Iar când vine vorba de reciclare, 4.000 de tone de material abraziv, rezultat din producție, a fost refolosit în 2022. Un efort care dovedește colectarea selectivă a deșeurilor în cadrul facilităților Textar.
 

Silențiozitate pentru mașinile hibride


Portofoliul Textar a evoluat de-a lungul timpului, de la frânele rudimentare ale lui Ford Model T la frânele de performanță ale lui Bugatti Veyron, ajungând să acoperă acum în proporție de 99% parcul auto actual, inclusiv vehiculele hibride și electrice. Practic, Textar acoperă mai multe vehicule decât orice altă marcă de frânare, pe piața pieselor de schimb. 
Cum lumea este în continuă mișcare și era mașinilor cu motoare termice e pe cale să apună, Textar s-a pregătit s-a pregătit și pentru era vehiculelor cu propulsie alternativă.
 
Portofoliul de produse dedicate „mașinilor verzi” include echipamente de frânare pentru nume celebre, ca: BMW i3 și i8, Volkswagen Id.3, ID.4 și ID. Buzz.
Pentru plăcuțele acestor mașini silențioase, Textar a investit peste 300 de milioane de euro pe an în cercetare și dezvoltare, în centrele sale din Germania, Marea Britanie, Brazilia și China. În prezent, există o echipă dedicată departamentului NVH (Zgomot, Vibrații și Duritate), care pune accentul pe confortul resimțit de șofer atunci când frânează cu o mașină electrică. Asta a dus la dezvoltarea a peste 350 de materiale de frânare echipate cu lamelă de amortizare.
 
 


Precizie în crearea unor rețete unice pentru fiecare mașină


Să nu vă imaginați că plăcuțele de frână vin într-un singur model și se potrivesc la orice model de mașină. ”Câte bordeie, atâtea obicee” se aplică și în cazul Textar care a înțeles foarte bine asta și acordă o atenție deosebită preciziei materialelor sale de frânare. 

Fiecare produs este creat special pentru un anume vehicul, pentru un anume sistem de frânare, pentru un anume scop.
 
 

Lucrând cu un număr de 797 de materii prime diferite, Textar a creat aproximativ 50.000 de rețete de fricțiune unice în ultimii 30 de ani. Fiecare rețetă de fricțiune conține până la 43 de materii prime și fiecare rețetă de fricțiune înseamnă un tip de plăcuță de frână. Toate aceste formule au fost dezvoltate și testate pentru a satisface cele mai exigente standarde de calitate.

Dincolo de toate aceste eforturi constante de îmbunătățire a produselor, Textar caută să educe publicul în alegerea potrivită a produselor de frânare. Iar sfaturile vin de la primul brand german de frânare care a devenit furnizor pentru constructorii auto. Nu e de mirare, având în vedere tradiția de peste 100 de ani a Textar.
 


Aventour la feminin by Textar va putea fi urmărit după hashtagul #Aventour, pe paginile de Facebook Eva și Automarket sau pe conturile Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini, clipuri și povești din timpul turului. Și, bineînțeles, și pe conturile fetelor implicate în proiect.
 

3-6 mai

Un proiect:
Eva și Automarket

Prezentat de:


Parteneri:


 
 
 
 
Follow:
 #Aventour 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod