Clienții Revolut interesați de criptomonede vor avea acces la un serviciu pentru calcularea obligațiilor fiscale

Clienții Revolut vor putea să genereze rapoarte în vederea depunerii declarației pentru veniturile realizate din criptomonede, atât prin intermediul super-aplicației financiare, cât și prin alte platforme de tranzacționare.
Revolut, super-aplicația financiară cu peste 28 de milioane de clienți la nivel global, din care 2,8 milioane în România, le oferă clienților săi din România și nu numai acces la un serviciu extern de calcul al taxelor și impozitelor datorate pentru veniturile realizate din criptomonede, la prețuri cu reduceri generoase.Acest serviciu de calcul al impozitelor datorate este furnizat de un partener extern, Koinly, o platformă globală specializată


Parteneriatul dintre Revolut și Koinly, o platformă cu renume în domeniu, îi va ajuta pe clienții români să calculeze mult mai ușor impozitele datorate și să piardă mai puțin timp cu aceste activități, care, de obicei, sunt realizate manual. În prezent, clienții Revolut pot tranzacționa peste 100 de criptomonede și 12 Colecții Cripto, direct din aplicație, sau își pot îmbunătăți cunoștințele despre token-uri cu ajutorul cursurilor Learn & Earn. Accesul la acest serviciu extern de calcul al taxelor și impozitelor datorate pentru veniturile din criptomonede va completa oferta Revolut către milioane de clienți, la nivel mondial. 
 
Clienții Revolut vor avea acces la soluția tehnică propusă de acest partener, simplificând astfel procesul de calculare a taxelor datorate pentru investițiile în criptomonede și generând rapoarte care țin cont de obligațiile fiscale ce pot decurge din aceste activități 
 
Pentru utilizatori, principalul avantaj este rapiditatea cu care se pot genera rapoartele pentru a se stabili nivelul impozitului și posibilitatea de a avea rapoarte integrate care să analizeze și tranzacțiile realizate prin alte platforme.
Partenerul ales are expertiză în realizarea de rapoarte care acoperă tranzacții cu peste 1.700 de tokenuri, peste 170 de blockchain-uri, 100 de wallet-uri și este disponibil în 24 de piețe. 
 

Serviciul va fi disponibil la prețuri deosebit de avantajoase, cu un discount generos, pentru clienții Revolut 

 
Serviciul poate fi accesat din secțiunea Criptomonede a aplicației. Clientul trebuie să apese pe link-ul către platforma Koinly și să se înregistreze, utilizând SSO (Single Sign-On). După sincronizarea tranzacțiilor realizate cu Revolut, clientul va putea să verifice tranzacțiile identificate și raportate și va fi informat în legătură cu prețul final al raportului. Prețul variază în funcție de numărul de tranzacții cu criptomonede realizate de client atât în platforma Revolut, cât și în celelalte platforme selectate de client și i se aplică un discount care poate ajunge până la 60% . După ce se achită serviciul, clientul poate să descarce raportului și să îl atașeze sau să îl integreze în declarația de impunere, conform legislației valabile în domeniul fiscal în piața unde clientul trebuie să achite impozitul pe veniturile realizate.  
 
Mazen Eljundi, Global Head of Business Criptomonede la Revolut a declarat: „Completarea declarațiilor și a documentelor pentru plata impozitului datorat pe veniturile realizate din criptomonede sau alte active digitale este o bătaie de cap pentru mulți clienți. Noi am căutat o soluție cu care să identifice mai ușor tranzacțiile cu cripto, să le consolideze și să genereze un raport în doar câteva minute.
Suntem încrezători că noul serviciu oferit clienților prin intermediul parteneriatului cu Koinly va face ca această activitate obligatorie să devină mai ușoară, mai puțin stresantă și  mai accesibilă. 
Vrem să fim cel mai responsabil furnizor de servicii de tranzacționare a criptomonedelor, să îi ajutăm pe clienți să aibă acces la soluțiile Web3 și să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a industriei, în acord cu prevederile legale. Încurajarea respectării legislației este în centrul activităților noastre și de aceea considerăm că această ofertă este un important pas înainte făcut de Revolut pentru a-i sprijini pe clienți să se conformeze obligațiilor fiscale”.   
 
„Suntem încântați să ne unim forțele cu Revolut și să marcăm astfel colaborarea cu o super-aplicație financiară globală. Revolut a făcut progrese importante în privința portofoliului cripto și este un motiv de mândri să devenim partenerul lor pentru serviciile de calculare a taxelor, îmbogățind oferta lor comercială. Clienții Revolut pot accesa acum platforma noastră de calcul a impozitelor pentru tranzacțiile cu cripto direct din aplicație, ceea ce face ca tot procesul să fie mult mai facil”, a adăugat Jane McEvoy, Global Head of Partnerships la Koinly.

Cum să cumpărați și să vindeți criptomonede pe Revolut?

 
Revolut Ltd., companie de origine britanică, pune la dispoziția consumatorilor un portofoliu extins de servicii financiare, inclusiv criptomonede. Sunt câteva modalități de a vinde și cumpăra criptomonede prin Revolut: clienții pot configura o limită de tranzacționare, astfel încât să nu fie nevoiți să urmărească piața, sau pot folosi funcționalitatea „Cumpărare recurentă” pentru a ține sub control volatilitatea portofoliului.
Există, de asemenea, posibilitatea de a rotunji în criptomonede mărunțișul rezultat din achizițiile prin aplicație, în funcție de preferințele fiecărui client. Tokenurile sunt disponibile pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite. Clienții pot investi în peste 100 de  jetoane cripto.
Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede și, de asemenea, recunoaște că acestea pot să nu fie investiția potrivită pentru toată lumea. Astfel, Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde. Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto. 
Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate. 
 
 

Despre Revolut


Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, peste 28 milioane de clienți din lume, din care aproape 2,8 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 330 de milioane de tranzacții pe lună.
Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla. 


Despre Koinly

 
Koinly este una dintre platformele digitale de top specializate în calcularea impozitelor pe veniturile din criptomonede.
Clienții își pot urmări și calcula impozitele datorate pentru câștigurile din criptomonede în doar câteva minute și își pot descărca raportul pe baza căruia să își completeze declarația de impunere conform legislației valabile în aproape 100 de țări. 
Fie că sunteți un contribuabil care dorește să obțină un raport precis privind impozitul pe venitul realizat din active cripto sau o companie care dorește să își urmărească portofoliul sau un contabil care încearcă să-și facă drumul printr-un labirint de tranzacții, Koinly este un real ajutor. 
Cum? Koinly este un calculator de taxe pentru active digitale care face generarea rapoartelor fiscale foarte ușoară. Pur și simplu vă conectați portofelele cripto și tranzacțiile prin intermediul fișierelor API sau CSV și Koinly vă calculează câștigurile, veniturile sau pierderile rezultate și taxele datorate în țara unde sunteți înregistrat. Pur și simplu descărcați un raport fiscal complet pentru anul și taxele dvs. pentru cripto gata!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod