Sean Penn, lăudat de președintele ucrainean: „Demonstrează un curaj care le lipsește multora”. Actorul realizează un documentar despre invazia Rusiei

Sean Penn se află în Ucraina pentru a realiza un documentar despre invazia Rusiei, care a început un atac în forță asupra țării vecine.

Actorul american, deținător a două Premii Oscar și activist pentru drepturile omului, a asistat la o conferiță de presă a Guvernului Ucrainean, ce a avut loc la Kiev, și a ascultat declarațiile oficialilor despre situația de criză din această țară. Lideri din întreaga lume au numit invazia Rusiei din Ucraina drept cel mai grav conflict din Europa de la Al Doilea Război Mondial.

Sean Penn a mai vizitat Ucraina în noiembrie 2021 pentru a face cercetări pentru filmul la care lucrează.
Vizita sa a fost prezentată de serviciul oficial de presă din Ucraină, care a postat pe social media la acea vreme imagini din timpul întâlnirilor.

Potrivit Newsweek, citat de The Guardian, Penn a ajuns în Kiev la începutul acestei săptămâni și s-a întâlnit cu vicepremierul Iryna Vereshchuk, precum și cu jurnaliști locali și membri ai armatei. El apare, de asemenea, alături de președintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe contul de Instagram al şefului de stat ucrainean.

Administrația prezidențială de la Kiev a făcut o declarație prin care l-a lăudat pe actorul și regizorul american, care „a venit special la Kiev pentru a înregistra evenimentele ce se desfășoară în prezent în Ucraina și pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră”.

„Sean Penn se numără printre cei care astăzi susțin Ucraina, fiind în Ucraina.
Țara noastră îi este recunoscătoare pentru demonstrația de curaj și onestitate”, se arată în declarație.

„Demonstrează un curaj care multor altora le lipsește, în special unor politicieni din Vest. Cu cât sunt mai mulți astfel de oameni - adevărați prieteni ai Ucrainei, care o susțin și luptă pentru libertate - cu atât mai repede putem pune capăt acestei invazii atroce a Rusiei”, mai este menționat în declarația oficială.


Nu este prima dată când Penn se implică într-o situație de criză. Actorul în vârstă de 61 de ani a regizat documentarul „Citizen Penn”, lansat în 2020, despre procesul de înființare a organizației sale nonprofit Community Organized Relief Effort (Core), menită să ofere ajutor în urma cutremului devastator care a lovit Haiti în 2010.

În ianuarie 2016, Penn a publicat în Rolling Stone un interviu exclusiv, și foarte controversat, cu liderul cartelului de droguri din Mexic, Joaquín „El Chapo” Guzman.
Actorul l-a vizitat în secret pe liderul traficanților de narcotice din Sinaloa, care a evadat din închisoare în anul 2015, contribuind la arestarea acestuia de autoritățile mexicane.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
25 Februarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod