Prințul William și Kate Middleton, mesaj de susținere pentru Ucraina și Președintele Zelenski

Ducele și Ducesa de Cambridge au postat pe Twitter un mesaj de susținere pentru Ucraina și președintele Volodimir Zelenski.

„În octombrie 2020 am avut privilegiul de a-i întâlni pe Președintele Zelenski și Prima Doamnă și de a descoperi speranța și optimismul lor pentru viitorul Ucrainei. Astăzi suntem alături de Președinte și toți oamenii din Ucraina în timp ce luptă cu mult curaj pentru acel viitor”, au scris William și Kate în postarea de pe Twitter.


Mesajul de susținere din partea Ducilor de Cambridge a venit la câteva ore după ce Zelenski a postat pe social media un video în care apare pe străzile Kievul, asigurându-și compatrioții că nu va părăsi orașul.
„Sunt aici”, a spus Zelenski.

„Ne vom apăra țara. Există multe informații false online care spun că am cerut armatei noastre să se predea și că ar fi o evacuare. Sunt aici. Nu vom lăsa armele. Ne vom apăra țara. Glorie Ucrainei!”, a spus Președintele, potrivit Daily Mail.


În ciuda luptelor aprige care se dau pe teritoriul Ucrainei și a faptului că rușii încearcă să cucerească Kievul, capitala țării, Zelenski a refuzat oferta Statelor Unite ale Americii de a fi evacuat din oraș.

„Lupta e aici.
Am nevoie de muniție, nu de o cursă”, a spus președintele ucrainean, potrivit Associated Press.

William și Kate s-au întâlnit cu Zelenski și Prima Doamna, Olena Zelenska, în 2020, în timpul unei vizite oficiale a președintelui Ucrainei în Marea Britanie. 


Conflictul din Ucraina a izbucnit joi, 24 februarie, când armata Rusiei a invadat teritoriul Ucrainei. Mii de refugiați au fugit din calea conflictului, în special femei, bătrâni și copii, bărbații având interdicție de a părăsi țara.


La rândul lor, Prințul Harry și Meghan Markle și-au arătat susținerea pentru poporul ucrainean.
Ei au transmis un mesaj prin intermediul site-ului asociației lor caritabile, Archewell.

„Prințul Harry și Meghan, Duce și Ducesă de Sussex, și noi toți cei de la Archewell suntem alături de oamenii din Ucraina împotriva acestei încălcări a legii internaționale și umanitare și încurajăm comunitatea globală și liderii săi să facă același lucru”, se arată în declarația publicată pe site-ul organizației.


Prințul Harry și-a arătat suținerea pentru poporul ucrainean și în discursul său pentru acceptarea Premiului Președintelui din cadrul Galei Premiilor NAACP Image.

„Dorim să amintim de poporul Ucrainei, care are nevoie urgent de susținerea noastră constantă, în calitate de comunitate globală”, a spus Harry.

Foto: Hepta
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
27 Februarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod