Cu Mihaela Rădulescu despre fericire şi alte ambiţii

Mihaela Rădulescu a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, cu o undă de regret, că ”nu ştie niciun bărbat care să nu o fi înşelat”. La prima vedere, această declaraţie pare

Mihaela Rădulescu a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, cu o undă de regret, că ”nu ştie niciun bărbat care să nu o fi înşelat”. La prima vedere, această declaraţie pare expresia dezamăgirii unei femei frumoase. Dar la a doua vedere pare cu adevărat cursul vieţii unei femei care şi-a dorit totul.

E normal ca o femeie ambiţioasă să adune pe parcursul vieţii o serie de dezamăgiri. Acelaşi lucruse întâmplă şi cu bărbaţii. Cu cât ambiţiile sunt mai mari, cu atât creşte şi şansa de a rata.

Vedeta TV a ales să ducă o existenţă plină de aventuri, iar acum când se apropie de maturitate începe să-şi pună întrebări.

Pornind de la cuvintele Mihaelei, trebuie să amintim faptul că fericirea personală nu are niciun fel de legătură cu celebritatea sau cu bogăţia. E adevărat că aceşti doi factori o încurajează, dar, de multe ori, o şi spulberă. Fericirea e o stare la care ajungi cu înţelepciune. O stare prin care reuşeşti să-ţi găseşti locul în lume, prin care reuşeşti să te bucuri de ceea ce ai şi de ceea ce primeşti fără a fi mereu într-o cursă spre dorinţe născute din iluzie şi din comparaţii absurde cu ceilalţi.

Din fericire nu suntem la fel, iar pentru a avea un lucru, pentru a trăi o experienţă trebuie să facem anumite chestiuni, să avem o anumită experienţă.

Sunt mulţi oameni care suferă că nu au un salariu de să zicem de 5.000 de euro pe lună, dar nu se întreabă niciodată ce trebuie să faci, ce trebuie să ştii pentru a-l obţine. Prea des, minţiţi de modele false care promovează superficialitatea şi găinăria, credem că şi noi merităm ”să ni se dea o şansă”, dar lumea nu funcţionează aşa, ci, de cele mai multe ori, funcţionează conform cererii şi ofertei, iar fericirea personală nu se regăseşte în această formulă, ci în alta care depinde numai de noi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod