Depresie şi dezacorduri

Cred că prima constatare a unei persoane care încearcă să-şi găsească un partener în mediul virtual e cât de prost se scrie în limba română. A doua  e aceea că on-line-ul e plin de

Cred că prima constatare a unei persoane care încearcă să-şi găsească un partener în mediul virtual e cât de prost se scrie în limba română.

A doua  e aceea că on-line-ul e plin de depresie. Cineva care-şi caută un partener de conversaţie sau de întâlniri va constata cât e de greu să ai o relaţie în zilele noastre şi cât de valoroasă e una de calitate.

Internetul e bun la foarte multe lucruri, dar mai puţin la a găsi bărbatul potrivit sau femeia potrivită. Sau, dacă vreţi, la fel de bun ca o staţie de metrou, un mall sau un club.

Sunt o grămadă de relaţii de succes care s-au născut în cluburi, dar prea puţine dacă le raportăm la numărul de oameni care se înghesuie acolo tocmai pentru a evita singurătatea.

Cam aşa e şi cu Facebook-ul sau alte reţele sociale. Oamenii se înghesuie acolo pentru a-şi găsi prieteni, dar se simt singuri în continuare.

De ce au locurile aglomerate o rată atât de scăzută de succes când vine vorba de relaţii? Pentru simplul motiv că sunt zgomotoase, dinamice, schimbătoare, pe când o relaţie are nevoie de linişte, de timp, de calm.

Exact contrariul.

Şi mai are nevoie de ceva, de încredere. Cum să ai încredere în cineva care nu scrie corect în limba română?Aşa că educaţia devine importantă pentru cineva care şi-a propus să-şi găsească un partener.

De multe ori, reţelele sociale sunt ultima redută a unor oameni disperaţi care au irosit multe relaţii şi acum caută pe cineva din afara cercului de prieteni reali, încercând să-şi refacă viaţa. Dar de ce ar avea cineva succes în mediul virtual atâta vreme cât a dat-o în bară în lumea reală?

Păi, n-are.

Din acest motiv, o prietenă jurnalistă care s-a documentat pentru un material despre relaţiile on-line mi-a spus dezamăgită că internetul e ”plin de depresie şi dezacorduri”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod