Bill Gates: „Şcolile ar putea rămâne închise până în toamna lui 2021“

Miliardarul anticipează că școlile ar putea rămâne închise până în toamna anului viitor. Bill Gates a negat, totodată, orice legătură între el și ideea că există dispozitive de urmărire într-un posibil vaccin.

Bill Gates a declarat într-un interviu pentru CBS News că ar putea fi nevoie de un număr incredibil de mare de doze de vaccin pentru ca noul coronavirus să fie eliminat. El a mai spus că eficiența vaccinurilor aflate acum în lucru va fi mult timp sub semnul întrebării. "Niciunul dintre vaccinuri nu pare să lucreze într-o singură doză. Aceasta era speranța la început", a afirmat acesta.

Miliardarul american a mai declarat că, după pierderile de vieți omenești înregistrate, închiderea școlilor este cel mai mare preț al acestei pandemii.

El anticipează că activitatea unităților de învățământ nu va reveni la normal până în toamna anului viitor. "După decese, închiderea şcolilor va fi un cost foarte mare pentru noi. În prezent, şcolile centrale nu au resurse pentru cursuri online, iar şcolile private şi cele din suburbii se descurcă mult mai bine la capitolul acesta", a spus Bill Gates.

Întrebat dacă și-ar trimite copiii la o școală publică în condițiile impuse de pandemie, Bill Gates a răspuns: "Dacă școala ia toate măsurile, atunci da."

Omul de afaceri a criticat strategia președintelui american Donald Trump, adăugând că măsurile de relaxare nu au venit la momentul potrivit.
"Unii politicieni au greșit. Deschiderea barurilor - beneficiile economice versus riscul de infectare - o mulţime de strategii de acest fel au fost greşite", a declarat Bill Gates.

Miliardarul în vârstă de 64 de ani subliniază că soluția combaterii coronavirusului constă în distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie şi, evident, un vaccin eficient.

Fundaţia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini efortul de a combate pandemia, notează Daily Mail.

Citește și: Rutina lui Bill Gates: Cum arată o zi din viața miliardarului american


Gates a vorbit și despre teoriile conspiraţiei care îl vizează, spunând că speră ca adevărul să iasă la suprafață. "Nu, nu este nicio legătură între vaccin şi vreun dispozitiv de urmărire. Nu există şi nu înţeleg de unde a apărut teoria asta", a spus el. "E un pic neclar pentru mine, dar sper ca această teorie să dispară pe măsură ce oamenii vor afla faptele."

Întrebat dacă Facebook ar trebui să facă mai mult pentru a combate teoriile conspirației, Bill Gates a răspuns: "Vor să elimine postările antivacciniștilor.

Dar nu trebuie să suprimi dialogul normal. Teoriile conspirației se vor înmulți."


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod