S-a întors iarna în Germania: Parcă a venit Crăciunul!

Mai multe regiuni din Germania au fost acoperite de zăpada căzută în weekend. Imaginile surprinse de agențiile de presă ne duc cu gândul mai degrabă la Crăciun decât la apropierea Paștelui.

Transporturile feroviare au fost parţial suspendate duminică în regiuni din vestul Germaniei, afectate de furtuna denumită "Eberhard".

În landul Renania de Nord-Westfalia toate trenurile pe distanţe lungi, precum şi unele trenuri locale, au fost anulate, a anunţat operatorul Deutsche Bahn. Lângă oraşele Aachen şi Koln, copacii rupţi de vânt au căzut peste şinele de cale ferată, iar şosele au fost blocate tot de arbori căzuţi. Un şofer a fost ucis de un copac care s-a prăvălit peste maşina lui.

Centrul meteo al acestui land a emis o avertizare în care atrăgea atenţia asupra riscului dislocării de copaci şi acoperişuri din cauza rafalelor puternice de vânt.

În Bavaria și Saxonia a nins abundent. S-au înregistrat perturbări şi în alte regiuni ale Germaniei, trenurile de mare distanţă între Worms şi Mannheim fiind anulate.

Vântul a provocat probleme şi în alte țări din vestul și centrul Europei. În Franța s-au înregistrat rafale de 120 de kilometri pe oră, iar liniile de tensiune întrerupte au lăsat 11.000 de locuințe fără energie electrică.

Pompierii au înregistrat 2.500 de apeluri pentru cabluri electrice şi copaci căzuţi, precum şi bucăţi din acoperişuri smulse de vânt.

În Polonia, pompierii au avut 2.000 de intervenţii, tot weekendul, din cauza furtunilor. La Varşovia a plouat cu grindină, iar vântul puternic a smuls o bucată din izolaţia termică a unei clădiri.

Vântul a provocat pagube importante și în unele localități din Cehia, unde mai mulți arbori s-au prăbușit pe străzi și peste mașinile parcate.

Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod