Aventour 2023 - Ziua 1. Am plecat pe asfalt și am încheiat pe apă

Prima zi de Aventour la feminin a început devreme, în deja tradiționalul loc de start: Țiriac Collection.
Mercedes-AMG SL 63,  Audi Q8 e-tron, Renault Austral și Peugeot 408 le-au așteptat de la prima oră pe fete în Otopeni, la Țiriac Collection.
 
Și au avut de așteptat! (veți vedea în video)
 
 
 
Pentru cine nu știe, galeria auto ’’Țiriac Collection’’ a fost inaugurată în anul 2013 și a strâns, pe o suprafață de 4.300 mp, 190 de modele istorice, a peste 30 de case auto precum Mercedes-Benz, Ferrari, Maserati, Rolls-Royce sau Cadillac. Este singura galerie auto DIN LUME care deține toate cele 7 modele de Rolls-Royce Phantom ale seriei I-VII și  două chiar din seria IV, cea mai exclusivistă serie produsă vreodată!
 
Pe lângă aceste ”nestemate”, foste proprietăți ale unor oameni celebri precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr., Contesa de la Nove a Elveției sau Dean Martin sau chiar ale unor Case Regale, strălucește și o frumoasă colecție de motociclete. Este important de știut faptul că absolut toate mașinile sunt în stare funcțională și sunt îngrijite de o echipă de mecanici de elită.


Instructajul. Sacoșele, buburuze și albinuțe, provocări și puncte

 
Spre deosebire de anii trecuți, Aventour 2023 vine cu ceva nou: fiecare challenge pe care fetele îl au de rezolvat le va aduce, în final, puncte sub formă de buburuze (5 puncte) și albinuțe (10 puncte). Fiecare echipaj a primit câte o ”cutie neagră” în care să-și adune buburuzele și albinuțele în cele patru zile. Partenerul principal al Aventour, mai practic, le-a oferit și câte o sacoșă pe care să o umple cu... urmează să vedem în zilele următoare!
 
 

Încolonați, spre mare

 
Prima oprire a fost la Crama Rasova și... nu pentru un vin, așa cum ați crede, ci pentru un prânz pregătit cu suflet și migală în bucătăria de acolo.
 
 
 

Zoe Ghiuri, CEO Rasova, este întruchiparea expresiei ”omul sfințește locul” sau, cel puțin, Zoe sfințește locul, vinul și mâncarea la Rasova. Ingredientele folosite de ei sunt cât se poate de naturale, produse de ei, conservate de ei, gătite de ei! În timp de supraveghea procedeul de îmbuteliere și se ocupa ca totul să iasă perfect pentru noi, a avut câteva minute să ne povestească despre vinuri, despre mâncare, planuri de viitor și evenimente. Aveam de mers mai departe în aventura noastră, pentru că, altfel, am fi vrut să stăm câteva zile la povești cu omul care, din 2012, investește pasiune, timp și bani în ceea ce este azi Crama Rasova.
 
 

Tinerețe fără bătrânețe și viață cu seleniu și coenzima Q10

Prima surpriză din programul fetelor a fost întâlnirea cu partenerii noștri de la Pharma Nord, care ne-au ieșit în drum, la Rasova. 


Facem o paranteză, ca să vă spunem că Pharma Nord este compania daneză care a debutat, în 1981, cu un produs pe bază de seleniu și a ajuns să aibă faimă internațională. Ideea de bază de la care a pornit a fost să compenseze deficienţele alimentaţiei moderne prin realizarea de suplimente alimentare cu o biodisponibilitate ridicată şi cu un efect documentat.

Phama Nord a fost, spre exemplu, prima companie care a introdus coenzima Q10 pe piaţa europeană. Produsul său, Bio-Quinonă Q10 a fost lansat în 1990 şi a ajuns să fie unul dintre produsele de top la nivel mondial. Practic, acest exemplu arată că Pharma Nord a fost un vârf de lance pentru piaţa pe care activează, prin transferarea noilor cunoştinţe în noile produse realizate.
 
 
 
În acest an, Pharma Nord a bifat o premieră și ni s-a alăturat în acest proiect. Prânzul nostru a fost urmat de o prezentare succintă a celui mai nou pachet lansat pe piața românească, ”Longevitate și Antiaging”, disponibil acum în ediție limitată.
 
Pentru Aventour, Pharma Nord a creat special codul PN25 care vă aduce 25% reducere la orice comandă de pe site-ul lor și transport gratuit oriunde în țară. Vezi magazinul online AICI.


Dr. Claudia Ciocan le-a vorbit fetelor despre importanța coenzimei Q10 și seleniului pentru o viață lungă și, cât mai sănătoasă. Ea le-a povestit despre studiul KiSel-10 care a demonstrat că administrarea concomitentă, pe termen lung, a celor două substanțe are capacitatea de a reduce riscul de boli cardiovasculare. Noi am povestit mai multe aici.
 
Lucian Blaga, directorul comercial al Pharma Nord, le-a pregătit fetelor o provocare: să recompună pachetul ”Longevitate și Antiaging”. Concursul s-a desfășurat sub atenta supraveghere a arbitrului Bogdan Mirică și a fost câștigat de surorile Giurcanu! 3 ALBINUȚE, adică 30 de puncte! Pe locul 2, cu 2 albinuțe, s-a clasat echipa Prăjiturela&The Fashion Creed, celelalte două echipe primind câte o buburuză de 5 puncte, premiul de consolare. 
 
 

La mare, la apus de soare


Ultima parte a zilei a fost ”ocupată” cu o surpriză pentru fete. Chiar dacă ne-am aventurat într-un tur auto care ar fi trebuit să rămână fidel șoselelor, am schimbat un pic macazul și ieșit pe mare. Nu, nu cu mașinile! Am ieșit pe mare cu barca. Nu se putea să ajungem la mare și să nu punem și o plimbare pe apă în program, nu-i așa? 
 
 

Life Harbour Limanu a fost punctul următor în traseul nostru, după ce ne-am oprit scurt pentru alimentare la benzinărie, operațiune înlesnită de Revolut, partenerul Aventour în acest an.
 
 
 
Life Harbour Limanu (aka Marina Limanu) pentru cine nu știe, este un port modern, amplasat între coline, în estuarul Mangalia, cu ieșire direct la Marea Neagră ferit de valuri, curenți și vânt, ceea ce transformă acest loc în unul perfect pentru cheiaj, chiar și pe timpul iernii, și pentru practicarea sporturilor nautice.
 
Aici, partenerul nostru principal, Textar România, a găsit locul perfect să le provoace pe fete la un treasure hunt. Comorile au fost plăcuțe și discuri de frână și n-a fost deloc ușor pentru fete să le descopere! 
 
Plimbarea pe mare, chiar la apus, a încheiat cum nu se poate mai bine programul primei zile. 
 
 
 
 
 
Seara ne-a strâns pe toți la Novum by the Sea, la cină și la povești.
 

Ce ne-au spus fetele despre mașinile pe care le-au condus în prima zi de Aventour:

Sânziana Negru și Sorina Brumariu despre Mercedes-AMG SL63

 

”Chiar dacă autostrada nu e cel mai bun mod de a testa o decapotabilă, ne-am bucurat din plin de ziua de azi. Vremea a fost perfectă, iar vântul la locul lui. Însă, cu paravântul montat, am rular fară probleme la viteze de autostradă. Iar seara, eșarfa de aer cald ne-a ajutat enorm. Puterea? Fascinantă. Sunetul? Absolut încântător. Culoarea? Rară. O apariție după care întorci capul, fie că îți plac sau nu mașinile.”

Prăjiturela și The Fashion Creed despre Audi Q8 e-tron

 

”Am acasă o electrică, așa că autostrada nu m-a speriat. Am știut cum să gestionez teama de autonomie și am rulat în așa fel încât să pot ajunge cu o singură încărcare până la mare. Cu toate acestea, am alimentat pe tru siguranță la Cernavodă. Nu mult, doar vreo 30 de minute. Mașina este super tehnologizată, dar sunt momente în care îmi lipsesc butoanele. Compensează însă prin apăsarea cu răspuns haptic pe ecran. Spațiul interior este uriaș, iar materialele sunt demne de Audi.” 

Ioana Grama și Krista Baias despre Peugeot 408 

 

”Noi am mai văzut lei, dar lei care să înfulece atâtea muște pe autostradă… mai rar. Lasând gluma la o parte, cam toate am avut problema asta, de când cu grilele astea uriașe. Ne-a plăcut curajul pe care îl are mașina asta. Nu știm unde să o încadrăm, însă designul e WOW. Și atunci când o vezi pe viu, te dai un pas în spate. Pentru că acele LED-uri sub forma unor colți par că vin spre tine. Tehnologia este la ea acasă, iar afișajul 3D al ceasurilor de bord este revoluționar.” 

Laura și Bianca Giurcanu despre Renault Austral 

 

”Nu cred că puteam nimeri o culoare mai frumoasă în prima zi. Roșul Flamme al lui Austral este perfect asortat cu lanurile întinse de rapiță. Așa că am avut mereu parte de un contrast bun. Și am avut parte și de o tehnologie care ne-a lăsat mască. Faptul ca poți folosi Google, din sistemul mașinii este genial. Materialele sunt foarte bune, ai piele Alcantare pe scaune și un sistem audio care ne-a plăcut.”

Vă lăsăm să vedeți cum a fost, pe scurt, ziua noastră:

 

 
Aventour la feminin by Textar poate fi urmărit după hashtagul #Aventour, pe paginile de Facebook Eva și Automarket sau pe conturile Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini, clipuri și povești din timpul turului. Și, bineînțeles, și pe conturile fetelor implicate în proiect.
 

3-6 mai

Un proiect:
Eva și Automarket

Prezentat de:


Parteneri:


 
 
 
 

Follow:
#Aventour  
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod