Florina Cercel

Actriţa Florina Cercel a încetat din viaţă

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
Actriţa a murit la vârsta de 76 de ani, a anunţat Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), din echipa căruia aceasta a făcut parte.

„După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naţionalului, «Ţuca» ne părăseşte azi, lăsându-ne tot mai trişti, lipsiţi de prezenţa sa impunătoare, de forţa şi de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariţie scenică”, a transmis, într-un mesaj publicat pe Facebook, echipa Teatrului Naţional Bucureşti.


 
Actriţa, care suferea de mai mulţi ani de cancer pulmonar, a murit în locuinţa sa din Bucureşti. Pentru moment, nu au fost oferite detalii privind ceremonia funerară.

Actrița a avut o bogată carieră în teatru, film, teatru TV şi radio, făcând parte din generaţia de aur a scenei şi cinematografiei româneşti.


Născută la Piatra Neamţ, pe 28 ianuarie 1943, Florina Cercel a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan. A debutat în 1964 pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galaţi, a jucat pe scena Teatrului Naţional, dar şi la Teatrul Naţional Timişoara şi Metropolis.
A avut roluri în producţii de televiziune, dar şi cinematografice.

În televiziune a jucat sub îndrumarea unora ca Alexandru Tocilescu, Cornel Todea şi Cătălina Buzoianu, dar şi în seriale, precum „Aniela”.

A făcut parte din distribuţia a 26 de filme, remarcându-se în „Crucea de piatră” (1993), de Andrei Blaier, „Din prea multă dragoste” (1985), de Lucian Mardare, „Vară fierbinte” (1982), de Francisc Munteanu, „Dumbrava minunată” (1980), de Gheorghe Naghi, şi „Iancu Jianu-Zapciul” (1980), regia Dinu Cocea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod