Florina Cercel

Actriţa Florina Cercel a încetat din viaţă

Actriţa a murit la vârsta de 76 de ani, a anunţat Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), din echipa căruia aceasta a făcut parte.

„După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naţionalului, «Ţuca» ne părăseşte azi, lăsându-ne tot mai trişti, lipsiţi de prezenţa sa impunătoare, de forţa şi de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariţie scenică”, a transmis, într-un mesaj publicat pe Facebook, echipa Teatrului Naţional Bucureşti.
 
Actriţa, care suferea de mai mulţi ani de cancer pulmonar, a murit în locuinţa sa din Bucureşti.

Pentru moment, nu au fost oferite detalii privind ceremonia funerară.

Actrița a avut o bogată carieră în teatru, film, teatru TV şi radio, făcând parte din generaţia de aur a scenei şi cinematografiei româneşti.

Născută la Piatra Neamţ, pe 28 ianuarie 1943, Florina Cercel a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan. A debutat în 1964 pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galaţi, a jucat pe scena Teatrului Naţional, dar şi la Teatrul Naţional Timişoara şi Metropolis.
A avut roluri în producţii de televiziune, dar şi cinematografice.

În televiziune a jucat sub îndrumarea unora ca Alexandru Tocilescu, Cornel Todea şi Cătălina Buzoianu, dar şi în seriale, precum „Aniela”.

A făcut parte din distribuţia a 26 de filme, remarcându-se în „Crucea de piatră” (1993), de Andrei Blaier, „Din prea multă dragoste” (1985), de Lucian Mardare, „Vară fierbinte” (1982), de Francisc Munteanu, „Dumbrava minunată” (1980), de Gheorghe Naghi, şi „Iancu Jianu-Zapciul” (1980), regia Dinu Cocea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod