Povestea adolescentei care a trăit pe străzi, dar a reușit să termine facultatea cu cea mai înaltă distincție

Povestea adolescentei care a trăit pe străzi, dar a reușit să termine facultatea cu cea mai înaltă distincție

Din păcate, ne-am obișnuit să trecem nepăsători pe lângă oamenii fără adăpost. Fac parte din „peisaj”, iar cele mai multe persoane îi ocolesc și nu se întreabă nicio clipă care este povestea din spatele lor sau cum au ajuns să trăiască pe străzi.
Cu toate acestea, chiar și cele mai dificile situații pot fi depășite atunci când îți păstrezi speranța și lupți pentru un viitor mai bun. Un exemplu este cel al unei adolescente din Statele Unite care a trăit pe străzi, dar a absolvit de curând facultatea. Și nu oricum, ci printre cei mai buni studenți, primind distincția „Cum laude”.

Această tânără cu o poveste incredibilă se numește Autumn Hope Johnson. Cunoaște de mică greutățile vieții și știe ce înseamnă sărăcia. După criza economică de la începutul anilor 2000, Autumn, fratele său mai mic și tatăl lor și-au pierdut casa pe care o aveau în Florida. Astfel au ajuns să doarmă într-o mașină de livrări.

Momentul care i-a schimbat viața


În 2011, adolescenta și familia sa au fost invitați într-o emisiune TV pentru a vorbi despre efectele crizei economice asupra vieților lor.
„Este o aventură”, a spus Autumn la acea vreme. Deși cei mai mulți oameni s-ar putea simți rușinați că nu au o casă, Autumn a declarat cu maturitate că ei nu îi este rușine. „Așa este viața. Faci ceea ce trebuie să faci, nu-i așa?”, a spus resemnată. Din fericire, viitorul ei pare mult mai luminos decât trecutul.

Tocmai această apariție la TV a fost cea care i-a schimbat viața. „După aproximativ 20 de minute după ce s-a încheiat emisiunea, o mulțime de oameni din comunitate se opreau lângă noi și spuneau 'Hei, am vrea să vă oferim ceva'. Atunci am realizat că încă mai sunt oameni cărora le pasă”, a spus tânăra, potrivit cbsnews.com.



Însă lucrurile bune nu s-au oprit aici. În timpul interviului, adolescenta purta un tricou cu emblema Universității Stetson, pe care îl primise împreună cu alte haine vechi. Coincidența a făcut ca președinta Universității, Wendy B.
Libby, să vadă interviul cu Autumn și imediat i-a contactat familia. Aceasta i-a oferit adolescentei o bursă care acoperă toate costurile studiilor. „A fost incredibil. Și, sincer, mi-a schimbat viața”, a declarat tanara.

Citește și: Povestea incredibilă a unui cuplu. Credeau că s-au cunoscut la facultate, dar se știau de la 6 ani

În următorii ani, Autumn a trecut prin și mai multe dificultăți. Tatăl său a pierdut custodia, iar ea și fratele ei mai mic au fost preluați de autorități. Au fost dați în plasament și s-au mutat de la o familie la alta, până în 2016 când în sfârșit au rămas în cadrul unei familii. Chiar și în ciuda acestor obstacole, tânăra a continuat să învețe și a fost acceptată la Universitatea Stetson.

Și-a spus povestea în fața tuturor colegilor și profesorilor


Odată ajunsă pe băncile facultății, Autumn și-a dorit să se integreze cât mai bine și nu a vrut ca ceilalți studenți să-i cunoască povestea.
Așa mi-am dorit. O parte din mine voia să strige în gura mare 'Am reușit! Am ajuns aici!', însă în același timp îmi doream să fiu un copil normal, ca toți ceilalți”, a dezvăluit tânăra. Autumn s-a descurcat atât de bine la facultate încât a fost în fiecare an unul dintre cei mai buni studenți.

Încurajată de unul dintre profesorii săi, pe nume Rajni Shankar-Brown, Autumn a decis să-și spună povestea în fața colegilor și profesorilor pentru a-i încuraja pe alți tineri care se află în situații dificile.

A fost uimitor pentru că Autumn a avut nevoie de putere și curaj să iasă în față, să-și spună povestea și să fie vulnerabilă în fața a sute de oameni”, a declarat Shankar-Brown. „Eram cu toții în lacrimi, dar erau lacrimi de bucurie”, a mai spus profesoara. 

S-a întors iar în platoul emisiunii care i-a schimbat viața, dar de această dată pentru a vorbi despre reușita sa.

Sunt momente în care privesc în urmă și îmi spun 'Nici măcar nu ar fi trebuit să fiu aici'.
Dar știu că a fost un dar și am învățat să accept darurile și să fiu recunoscătoare pentru ele
”, a declarat tânăra.

Au trecut zece ani de când Autumn trăia pe străzi și dormea în mașină, iar în prezent este licențiată în drept, absolvind facultatea cu rezultate excelente, pentru care a primit distincția Dean’s List, echivalentul american pentru Cum laude. Veștile bune nu se încheie aici, pentru că și fratele său mai mic a început să urmeze cursurile aceleiași universități.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
24 Iunie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod