Canicula sufocantă topește Parisul: Cum înfruntă francezii valul de căldură extremă

Franţa se află, de luni, sub cod portocaliu de caniculă care va dura până la sfârșitul lunii iunie. Oamenii înfruntă cum pot căldura extremă.
Serviciul local de meteorologie Météo France a anunţat că valul de caniculă intensă înregistrat de luni în majoritatea regiunilor Franţei va dura până la sfârşitul lunii iunie. Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a ţării cu temperaturi maxime aşteptate în intervalul miercuri 26 iunie - vineri 28 iunie 2019.

Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum şi pentru departamentul Seine-et-Marne.

Confruntați cu căldura extremă, parizienii au luat cu asalt fântânile arteziene din zona Trocadero, de lângă Turnul Eiffel, dar și din alte locuri centrale ale capitalei Franței, bălăcindu-se ca la ștrand pentru a se răcori.

Școlile din mai multe regiuni din Franţa au rămas închise până la sfârşitul săptămânii, după ce meteorologii au prezis că recordul de temperatură de 44,1 de grade Celsius va fi depăşit vineri.
În Paris, Lyon, Strasbourg şi Marsilia, autorităţile au interzis circulaţia maşinilor vechi în centrul oraşelor pentru a combate poluarea.

Cel puţin trei persoane au murit în sudul Franţei după ce au suferit atacuri de cord. Autorităţile franceze nu au confirmat încă dacă decesele au legătură cu temperaturile crescute.

Valul de căldură provine din regiunea Sahara şi se caracterizează prin temperaturi mari şi umiditate ridicată. Oamenii de ştiinţă au avertizat că acest fenomen, asemenea celui de anul trecut, este în strânsă legătură cu schimbările climatice şi că astfel de vreme extremă va deveni din ce în ce mai des întâlnită în următoarele decenii.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod