Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Indian Wells

Jucătoarea de tenis, locul 3 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1, pe sportiva americană Varvara Lepchenko, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 26, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Partida a durat aproape două ore şi 15 minute. În urma acestei victorii, Halep, semifinalistă anul trecut, îşi va păstra locul 3 WTA şi după această competiţie.

59de mii de dolari este premiul încasat de Simona Halep pentru calificarea în faza următoare a turneului
Românca s-a impus în primul set mai greu decât pare scorul de 6-1, notează Mediafax. Ea a condus cu 3-0 după un break în ghemul al doilea şi a repetat break-ul la 4-1, apoi a închis setul după ce a fost condusă cu 40-15 şi după 38 de minute de joc.
Ghemurile au fost lungi, cu multe egalităţi, dar Lepchenko a dovedit lipsă de concentrate în momentele cheie ale setului, relatează agenţia citată.

Jucătoarea americană, o stângace, a risipit şase mingi de break în acest set, iar "forehand-ul" ei a stat la baza majorităţii greşelilor neforţate pe care le-a comis, 25. În acest prim set, Halep a făcut un joc cuminte, fără să impresioneze, cu 13 greşeli neforţate, patru duble greşeli şi 50 la sută la primul serviciu.

Lepchenko a jucat mai bine în setul al doilea, loviturile ei au nimerit marginile terenului, ea a plimbat-o mult pe Halep, forţând-o să greşească.

La 1-2, Halep a servit pentru a egala, a condus cu 40-15, dar a greşit mult şi americanca a reuşit primul ei break la a noua minge pe care a avut-o în acest meci. La 3-5, Halep a avut două mingi de break, le-a pierdut pe amândouă şi Lepchenko a egalat situaţia la seturi, după alte 40 de minute de joc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod