Salah Abdeslam, „creierul“ atacurilor de la Bruxelles?

Anchetatorii au dat publicităţii o imagine în care apar cei doi atacatori care s-au detonat în aeroport, însoţiţi de un bărbat cu o jachetă de culoare deschisă, care încă este căutat


Pe de altă parte, Sarah Turine, viceprimarul comunei Molenbeek, suburbia capitalei belgiene care a devenit cunoscută ca "pepinieră a jihadiștilor din Europa", a declarat că Salah n-ar fi fost prins dacă el nu dorea să se predea.  Locuitorii comunei sunt convinşi că jihadistul, care a crescut la Molenbeek, s-a lăsat "ridicat", a declarat viceprimarul comunei, însărcinat cu Tineretul, Coeziunea Socială şi Dialogul Intercultural.

Sarah Turine este islamolog, relatează AFP, citată de Mediafax. "Am fost surprinsă şi cred că am fost cu toţii surprinşi" de arestarea suspectului-cheie în atacurile de la Paris la Molenbeek, răspunde viceprimarul când este întrebat cum a reacţionat faţă de anunţul arestării. "În cartier se zvonea că ar fi plecat în Siria", continuă Turine, adăugând că a avut "sentimentul, discutând cu câteva persoane care-l cunoşteau, că se afla la capul drumului, că a încercat totul".

Cel puţin 31 de persoane au murit marţi, iar alte 200 au fost rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport şi în staţii de metrou din oraşul belgian Bruxelles.



Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, trei cetăţeni români au fost răniţi marți. Consulii din cadrul Ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cei doi cetăţenii români spitalizaţi, cel de-al treilea rănit fiind deja externat.

Presa belgiană a publicat o fotografie cu trei presupuşi terorişti care ar fi comis atentatele de pe aeroport. În poză se vede un bărbat cu haină albă şi pălărie, care ar fi încă în viaţă şi care este căutat de autorităţi. Ceilalţi doi bărbaţi ar fi fost kamikaze şi au murit în momentul atentatelor, relatează news.ro.

nul dintre teroriştii de pe aeroportul din Bruxelles a fost văzut fugind de la locul atentatelor şi îndepărtându-se de aeroport, a anunţat Procurorul General al Belgiei şi un oficial guvernamental, citat de Reuters. "O fotografie cu trei bărbaţi suspecţi a fost făcută la Zaventem. Doi dintre ei par să fi comis atacuri sinucigaşe. Al treilea, îmbrăcat într-o jachetă de culoare deschisă şi cu o pălărie, este căutat", a declarat procurorul federal Frederic Van Leeuw, într-o conferinţă de presă.



Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod