Salah Abdeslam, „creierul“ atacurilor de la Bruxelles?

Salah Abdeslam era cel mai căutat infractor din Europa. El ar putea fi organizatorul atentatelor din Bruxelles


În afară de posibila sa intenţie de a se detona la Stade de France, Salah Abdeslam pare că a jucat "un rol central în constituirea comandourilor de la 13 noiembrie", participând la aducerea anumitor jihadişti în Europa şi "în pregătirea logistică a atentatelor", a declarat sâmbătă seara procurorul Parisului, François Molins.

Salah a cumpărat materialul necesar confecţionării centurilor de explozivi şi a închiriat atât vehiculul utilizat de comandoul de la Bataclan, cât şi un apartament la periferia pariziană, a detaliat procurorul francez.

La primele interogatorii, cel mai căutat infractor din Europa, figurând primul pe lista celor mai periculoşi indivizi daţi în urmărire de Europol, le-a spus anchetatorilor că plănuia să "reînceapă ceva" de la Bruxelles.

"Primele comentarii pe care Salah Abdeslam le-a făcut (...) au fost că voia să meargă la Stade de France şi că avea să de arunce în aer, însă nu a făcut-o. Iar cealaltă informaţie este că era pregătit să reînceapă ceva la Bruxelles", a declarat ministrul belgian de Externe Didier Reynders. "Şi poate că aceasta este realitatea, pentru că am găsit mult armament şi armament greu în cursul primelor investigaţii şi am găsit o nouă reţea în jurul lui la Bruxelles", a continuat ministrul.
"După atacurile teroriste de la Paris, am declarat pentru un post de televiziune din Statele Unite că noi căutam zece persoane (înarmate) cu armament greu. Avem mai mult de-atât începând din noiembrie, şi nu doar în Belgia, ci şi în Franţa. Suntem siguri, pentru moment, că am găsit peste 30 de persoane implicate în atacurile de la Paris, dar suntem convinşi că sunt şi altele", a mai spus ministrul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod