S-a decis data încoronării lui Charles: Anul viitor, de ziua lui Archie

Charles a devenit rege, la vârsta de 73 de ani, în mod automat, ocupând tronul rămas liber în urma decesului mamei sale, Regina Elisabeta, în luna septembrie. Ceremonia de încoronare a sa ca rege, și a soției sale, Camilla, ca regină, va avea loc pe 6 mai 2023, într-o zi de sâmbătă.
Întâmplător, fix în ziua încoronării regelui Charles, nepoțelul său, Archie, fiul lui Harry și Meghan, împlinește patru ani.
 
"Încoronarea va reflecta rolul monarhului în ziua de azi şi va privi spre viitor, trăgându-şi în acelaşi timp rădăcinile din lunga tradiţie şi din fastul monarhiei", potrivit comunicatului Casei Regale Britanice.
 
 

Experții cred că ceremonia încoronării va fi mai scurtă decât cele dinainte

 
 
Experții consultați de BBC cred că ceremonia va fi mai scurtă față de cele anterioare, dar acest lucru nu este confirmat de Buckingham Palace. 
Westminster Abbey a fost folosită pentru încoronările regilor și reginelor Angliei, de pe vremea lui William Cuceritorul, din 1066.
Charles este al 41-lea monarh, într-o linie de succesiune ce îşi are originile la William şi va fi cel mai vârsnic monarh încoronat. 

 
Mama sa a avut cea mai lungă domnie

 
 
Mama sa, regina Elisabeta a II-a, care a murit la 96 de ani, la reşedinţa sa din Scoţia, deţine recordul pentru cea mai lungă domnie, de 70 de ani, potrivit Reuters.
Întâmplător, pe data de 6 mai 2023, chiar în ziua ceremoniei încoronării, nepotul Regelui, Archie, fiul Prințului Harry cu Meghan Markle, va împlini vârsta de patru ani.

13 Octombrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod