Raportul legiştilor: 18 victime au murit otrăvite în noaptea tragediei din Colectiv

Potrivit INML, pe lângă arsuri, toate cele 26 de persoane care au decedat după incendiul din 30 octombrie aveau în sânge doze mari de monoxid de carbon şi acid cianhidric.

Noi informaţii date publicităţii de anchetatori relevă că victimele incendiului devastator din clubul Colectiv au fost expuse nu doar unor arsuri extrem de grave, ci şi intoxicării cu substanţe foarte periculoase, care au condus la decesul multora dintre răniţi.

47de oameni au murit până luni seară, în urma incendiului din clubul Colectiv
Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" Bucureşti a finalizat analizele toxicologice în cazul celor 26 de persoane care au decedat în seara zilei de 30 octombrie, la clubul Colectiv, la scurt timp după izbucnirea incendiului.

Potrivit raportului INML, pe lângă arsurile suferite de cele 26 de persoane, analizele toxicologice arată că toate prezintă concentraţii în sânge de monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre acestea având concentraţii peste valorile letale.

"Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon şi acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente.
În aceste tipuri de incendii rezultă însă şi alte tipuri de substanţe toxice: poliuretanul (ex. bureţi folosiţi în antifonare etc.) şi poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanşarea racordurilor de ţeavă) generează acid cianhidric şi izocianaţi, oxizi de azot, oxizi de sulf; policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric; cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf etc."
, arată raportul INML.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod