Prințul Harry acuză familia regală că „nu și-a arătat dorința de a se împăca” și susține că aceasta „plantează” povești

În două noi interviuri recente, prințul Harry și-a acuzat familia că “plantează” povești, dar apoi a pretins că vrea pace cu Charles și William.
El și-a acuzat tatăl și fratele că nu vor să repare ruptura.
 
Ducele de Sussex a mai adăugat: „Aș vrea să-mi recuperez tatăl. Mi-ar plăcea să-l am pe fratele meu înapoi.”

Harry a început anul 2023 cu noi atacuri asupra familiei sale, susținând că nu a arătat „nicio dorință de a se împăca”.
 


Două noi interviuri pe seama familiei regale

 
 
Din îndepărtata Californie, el își acuză, din nou, rudele că au lansat povești împotriva lui și a soției sale Meghan. Declarațiile lui Harry au fost făcute în timpul a două noi interviuri TV pentru a-și promova noua autobiografie, Spare.

Mai mult, spre neîncrederea experților regali, el a susținut și că vrea să facă pace cu tatăl său, Regele Charles, și cu fratele său, prințul William.
 


Repetă acuzațiile din serialul Netflix

 
 
În clipurile din cele două emisiuni, ducele a respins mantra bine-respectată a regretatei Regine Elisabeta:  „nu te plânge niciodată, nu explică niciodată” – numind-o drept „doar un motto”.

El repetă acuzațiile din serialele sale recente de pe Netflix că Familia Regală a informat presa împotriva lui și a lui Meghan. El spune că nu au reușit să-i apere public - și „tăcerea este trădare”.

De asemenea, Harry mai spus și că el face parte dintr-o „instituție” mai degrabă decât „o familie” și se plânge că el și Meghan au fost zugrăviți drept niște „răufăcători”.

Însă, categoric, cărțile proaspete, care vin după seria lor Netflix, plus un șir de interviuri similare, îl vor dezamăgi pe regele Charles, dar și pe prințul de Wales, care nu au vorbit niciodată despre amploarea conflictului.

 
„Vreau o familie, nu o instituție”

 
 
Atacurile i-au derutat și pe observatorii regali, o persoană din interior spunând: „A oferi-o ca ramură de măslin, în timp ce aruncă, din nou, familia la gunoi.
Este un mod ciudat de a proceda”.

Harry a înregistrat două noi interviuri de televiziune, care vor fi difuzate duminica viitoare înainte de publicarea cărții sale.

Unul este cu Anderson Cooper, de 60 de minute, la CBS, iar celălalt este o ediție specială, uimitoare, de 90 de minute, cu solistul și prietenul ITV News, Tom Bradby.

În interviu pentru IT News, Harry repetă rânduri din serialul Netflix de anul trecut, spunându-i lui Bradby: „Nu a trebuit să fie niciodată așa” și aducând în discuție „scurgerile” de informații, dar și “plantarea” unor informații.

De asemenea, Harry pretinde că vrea el însuși împăcare, spunând: „Aș vrea să-mi recuperez tatăl. Mi-ar plăcea să-mi am fratele înapoi.”
 


Charles: Ușa este întotdeauna deschisă

 

Surse apropiate Regelui Charles spun că „ușa este întotdeauna deschisă” pentru Harry, care „rămâne un fiu foarte iubit”, în timp ce relația lui William cu fratele său mai mic este „atârnată de un fir”.
 


Harry spune că mantra Reginei Elisabeta este doar un motto

 

Între timp, Harry este întrebat de Cooper, în  emisiunea “60 Minutes” de ce continuă să vorbească public despre familia lui. Folosind un limbaj similar cu răspunsurile lui ITV, Harry spune: „De fiecare dată când am încercat să o fac în privat, au avut loc briefing-uri și scurgeri de informații și s-au plantat povești împotriva mea și a soției mele.
Știi că motto-ul familiei este <<niciodată să nu te plângi, niciodată să nu explici>>, dar este doar un motto.”
 
El susține din nou că în spatele scenei există „nesfârșite” plângeri, explicații și briefing către mass-media.

Harry a adăugat: „Se vor hrăni sau vor avea o conversație cu corespondentul și acel corespondent va primi literalmente informații și va scrie povestea, iar în partea de jos a acesteia vor spune că au contactat Palatul Buckingham pentru comentarii.

„Dar toată povestea comentează Palatul Buckingham.” El a adăugat: „Deci ni s-a spus în ultimii șase ani: <<Nu putem face o declarație pentru a vă proteja>>. Dar o faci pentru alți membri ai familiei! Devine un punct în care tăcerea este trădare.” 
 
Interviurile sunt singurele metode de promovare la care recurge Harry pentru cartea sa, care urmează să apară marțea viitoare.
 
Interviurile și cartea vin după ce Harry și Meghan au apărut în episoade de șase ore, vorbind despre Familia Regală, în decembrie.

Harry și-a lăsat familia într-o „stare de tristețe” atunci când a discutat despre conversații private de la Summitul Sandringham, când plecarea cuplului din Marea Britanie și îndatoririle regale au fost puse la punct.

De asemenea, Harry a trântit „ierarhia” regală, în timp ce  Meghan a declarat, plângând: „Nu te vor proteja niciodată”.

Anterior, cuplul a lansat atacuri similare asupra familiei regale în interviul lor cu Oprah Winfrey de anul trecut, precum și în mai multe podcasturi plus o emisiune de sănătate mintală pe Apple TV.
 


Harry va oferi detalii despre moartea Prințesei Diana

 
 

Cu toate acestea, Michael Jermey, directorul ITV pentru Știri și Afaceri curente, a declarat: „Este extrem de rar ca un membru al Familiei Regale să vorbească atât de deschis despre experiența lor în centrul instituției.
Interviul lui Tom Bradby cu Prințul Harry va fi un program pe care toți cei care au o opinie informată despre monarhie ar trebui să-l urmărească.”
 
ITV susține că Harry va vorbi și despre „relațiile sale personale și despre detaliile neauzite până acum despre moartea mamei sale, Diana”.
 
Ian Rumsey, producător executiv al ITN Productions, a adăugat: „Versiunea lui Harry despre evenimente conține multe elemente pe care nu le-am auzit până acum, așa cum vor vedea telespectatorii. Este o perspectivă crudă și intimă asupra relațiilor sale cu oamenii cei mai apropiați lui și a momentelor care l-au modelat.”

Ambele interviuri au fost filmate în California și se crede că au avut loc la San Ysidro Ranch, lângă casa lui Harry și Meghan din Montecito.
 


Harry nu a fost plătit pentru aceste interviuri

 
 
Bradby și-a înregistrat interviul înainte de Crăciun. Nici Harry, nici editorii de carte Penguin Random House nu au fost plătiți pentru interviu.

Spare, despre care se spune că este un memoriu „personal și emoțional”, a fost scris de către câștigătorul premiului Pulitzer, JR Moehringer. 
 
Palatul Buckingham nu a vrut să comenteze pe seama acestor interviuri.
3 Ianuarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod