Brooke Shields, despre filmul controversat „The Blue Lagoon”: Astăzi nu ar mai fi fost făcut

„Niciodată nu se va mai face un film așa”, a reflectat actrița Brooke Shields, despre filmul din 1980, “The Blue Lagoon”, care prezenta nuditate parțială și în care ea a jucat la vârsta de doar 14 ani.
De asemenea, Brooke Shields a mai spus că ea speră că, în zilele noastre, vedetele tinere sunt protejate de experiențe precum „The Blue Lagoon”.
 

Nuditate la 14 ani

 
 
Actrița emblematică a jucat în acest film controversat la vârsta de 14 ani, alături de Christopher Atkins, în vârstă, pe atunci, de 18 ani. Duo-ul a interpretat doi veri deveniti iubiți care își desăvârșesc relația după ce barca lor a naufragiat în Pacificul de Sud. Filmul, realizat în1980, a prezentat nuditate atât în ceea ce o privește pe Shields, cât și pe Atkins.
 

 
Animale rănite la filmări

 
 
„Nu se va mai face niciodată un astfel de film. Nu ar fi permis”, a spus Shields, la Podcastul iHeartRadio. 
Atkins a fost de acord, adăugând: „Doamne, nu.
Animalele au fost rănite în film. Supuneam pești și tot felul de lucruri nebunești. Copiii sunt goi alergând pe o plajă; nu am putea face asta acum, în vremurile actuale.”


Shields și Atkins, încurajați de producători să aibă o relație

 
 

În timp ce Shields și Atkins au fost încurajați de producție (și de mama lui Shields) să aibă o relație romantică în afara ecranului, cei doi au fost de acord că diferența lor de vârstă a făcut ca presiunea să fie inconfortabilă.
„Au vrut cu atâta disperare să ne îndrăgostim unul de celălalt”, a spus Shields. 
„Nu am reacționat bine, fiind forțată să simt ceva. Nici măcar nu sărutasem pe nimeni până la vârsta aceea”, a mai precizat actrița.
 


Pusă să se bronzeze, goală, lângă partener
 



Shields și-a amintit că i s-a spus să se bronzeze, complet goală, alături de Atkins, cu doar un perete improvizat între ei.

„Erai chiar lângă mine și asta era și mai ciudat pentru că aveai doar 14 ani la acea vreme”, a spus Atkins, înainte de a explica: „Au fost scene în care eram gol cu tine, dacă îți amintești, alunecând pe acel tobogan și lucruri de genul acela.
Și asta a fost puțin ciudat, dar a fost cam amuzant pentru mine pentru că în acest moment aș face-o. Dar reacția ta a fost: <<Uf, oh, Doamne>>”

Shields a spus: „Nu am lucrat niciodată cu ușurință la acel film. Am ajuns acolo și au vrut imediat să fim bronzați. Amintiți-vă, au amenajat acele zone mici de paie, astfel încât să ne putem bronza fără linii de bronzare.”

Ea a continuat: „Purtam benzi mici de îmbrăcăminte, iar părul meu era lipit de corp pentru a acoperi sânii, care oricum erau foarte mici. Nu știu ce am încercat să acopăr. Îți amintești că mi-au lipit un fel de plăcuțe mici, de culoarea cărnii, pe sfârcurile mele, pentru că „sfârcul” era în prim-plan.”
 

 
Shields a avut o dublură

 
 

Shields a avut o dublură pentru scenele de sex ale personajului ei, în timp ce Atkins, nu.
O infestare de șobolani și răni ulcerate în timpul producției au făcut ca „The Blue Lagoon” să fie mult mai puțin plin de farmec decât o evadare pe insulă.

 
Actrița s-a îmbolnăvit la filmări

 
 
„Am fost ca în Vestul Sălbatic, dar s-a întâmplat să fie pe apă”, a rezumat Shields. „Și îmi amintesc că am avut pneumonie. În scena nașterii, când ar trebui să am copilul, nu pot să respir în mod incontrolabil și să am o criză de tuse, iar toată lumea spune: <<Ce alegere grozavă de actorie!>> Eu zic: <<Nu pot să respir!>>'"

„The Blue Lagoon” a fost regizat de Randal Kleiser și a marcat performanța remarcabilă a lui Shields, lansându-i cariera de model și actriță.
Filmul-continuare „Return to the Blue Lagoon” a fost realizat în 1991, dar fără Shields sau Atkins în distribuție.

3 Ianuarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod