Peste 3.200 de nereguli privind securitatea la incendiu în cluburi, discoteci şi baruri

Numeroase nereguli au fost găsite în cluburile, barurile, discotecile, sălile de spectacole şi mall-urile controlate de pompieri în ultima săptămână, în 37 de cazuri fiind descoperite încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, la unităţi de alimentaţie şi de agrement.

În perioada 9-16 noiembrie, la nivel naţional au fost făcute 1.000 de controale la cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf şi de spectacol, precum şi în mall-uri, pentru a vedea dacă acestea respectă normele de apărare împotriva incendiilor, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) citat de agenţia Mediafax.

1.312de pompieri au participat la controalele efectuate
În urma controalelor au fost constatate 3.218 deficienţe, dintre care 432 au fost înlăturate pe timpul verificărilor.
Echipele de control au dat 2.479 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.584 de avertismente şi 895 de amenzi în cuantum de 8.579.770 de lei.

Printre neregulile găsite la unităţile controale sunt: deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor; organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor; lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului.

La unele dintre unităţile controlate, din domeniul alimentaţiei publice şi de agrement, au fost depistate şi 37 de încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu.
Unele dintre imobilele unde au fost făcute controale au fost închise, iar la altele a fost oprită funcţionarea.

Pompierii au făcut, în afara controalelor, şi 707 acţiuni de recunoaştere la mai multe unităţi, precum şi 295 de exerciţii de evacuare, la care au participat peste 2.100 de persoane.

"Simultan cu activităţile preventive, asigurarea unui răspuns adecvat în situaţii de urgenţă reprezintă o prioritate pentru instituţia noastră. În plan operaţional, în aceeaşi perioadă, au fost derulate 10.281 intervenţii, în creştere cu 27% faţă de perioada similară a anului trecut.
Un procent de 84% dintre acestea au reprezentat intervenţiile serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare, urmat de incendii - 6% şi alte situaţii de urgenţă"
, a precizat sursa citată de Mediafax.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod