O lume închipuită: Desenele halucinante ale unei tinere care suferă de schizofrenie

O tânără diagnosticată la 17 ani cu schizofrenie a găsit o cale pentru a lupta cu boala. Ea desenează halucinaţiile care îi invadează mintea.
Kate Fenner are 18 ani şi întotdeauna a fost artistă, doar că n-a realizat asta până când a primit un diagnostic înfricoşător, care sună ca o condamnare pe viaţă. Şi totuşi, a găsit puterea de a se smulge din tentaculele halucinaţiilor care îi invadează mintea pentru a se exprima prin artă şi pentru a-şi ţine cât de cât sub control boala.

Când le-a spus prietenilor că are schizofrenie, a simţit că toţi o priveau altfel şi că se fereau de ea. Nu e vina lor, consideră Kate, pentru că presa perpetuează o imagine falsă asupra acestei afecţiuni şi promovează stereotipurile protretizate la Hollywood, relatează Bored Panda.

Kate spune că viaţa sa este destul de grea, dar asta nu înseamnă că ea trebuie să bântuie pe străzi şi să debiteze pe străzi închipuiri despre extratereştri.
Există oameni cu manifestări severe ale bolii, dar ea spune că nu a ajuns într-o fază extremă. Kate are simptome dintr-un spectru larg, uneori culminând cu manifestări severe, de aceea preferă să stea mai mult în camera sa.

Schizofrenia nu poate fi vindecată, dar cu un tratament adecvat şi cu terapie de lungă durată, inclusiv cu abordări neconvenţionale, manifestările sale pot fi atenuate. Kate a decis să-şi exprime halucinaţiile printr-o formă artistică: ea desenează ceea ce simte, ceea ce vede şi ceea ce aude, iar lucrările sale arată cât de complexă este schizofrenia şi cât de greu e de luptat cu ea.

Tânăra a povestit că aude voci, sunete, zgomote diverse şi vede deseori gândaci, chipuri şi ochi scoşi din orbite.
Ea a desenat şi un autoportret în care apare aşa cum se vede câteodată când stă în faţa oglinzii. Alteori, aude voci care îi spun să dea foc unor lucruri sau o pasăre pe care a numit-o Birdie şi care cântă pentru ea.

Kate îşi doreşte să fi fost o altă persoană. Ea spune că atunci când are halucinaţii, încrederea în sine e la pământ şi se simte insignifiantă, având probleme de organizare şi comunicare. Paranoia, depresia şi anxietatea pun stăpânire pe ea şi doar desenele pe care le creează o ajută să se simtă mai bine.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
6 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod