Lupta lui Justin Bieber cu bolile mintale. Iată cum îi afectează ele cariera

Justin Bieber și-a anulat concertele, din motive de sănătate. Iată cum arată, de-a lungul timpului, lupta lui cu bolile mintale.
Artistul Justin Bieber și-a înfuriat fanii când a anunțat anularea concertelor programate în cadrul turneului său Justice World Tour, din motive de sănătate. Iată cum arată, de-a lungul timpului, lupta lui cu bolile mintale.

„Cu regret vă anunț că Turul Justice al Australiei și Noii Zeelande a fost anulat. Toate biletele achiziționate prin punctele oficiale de bilete vor primi o rambursare direct de la agenția de bilete a spectacolelor”, potrivit anunțului făcut de pagina de Facebook Frontier Touring.  
 


Justin Bieber și-a anulat concertele, din motive de sănătate

 
 
Cântărețul trebuia să concerteze în Australia în acest an, după ce și-a amânat spectacolele, de la sfârșitul anului trecut, tot din cauza problemelor de sănătate.
 
Justin și-a anulat întregul turneu Justice World Tour în luna septembrie a anului trecut, invocând probleme de sănătate fizică și mentală. Atunci, vestea a venit la doar câteva săptămâni după ce reluase turneul, în timp ce se refăcea după o paralizie facială.
 
Superstarul canadian a făcut, la acel moment, un anunț dur pe Instagram Story, mulțumindu-le fanilor săi pentru sprijinul acordat  în timpul luptei sale cu sindromul Ramsay-Hunt și declarând că trebuie să se concentreze pe el însuși, înainte de a cânta din nou.

Sindromul Ramsay Hunt este o afectiune medicală care apare la reactivarea virusului varicelo-zosterian
și se manifestă la mușchii din preajma urechii interne.


Iată cum arată, de-a lungul timpului, lupta lui cu bolile mintale



De-a lungul carierei sale, Justin Bieber a fost ca o carte deschisă în ceea ce privește comunicarea pe tema luptei continue cu problemele legate de sănătatea sa mintală.
 
„Justin a devenit retras, s-a schimbat, ca persoană. Părea că nu are niciun interes să fie o celebritate și un artist”, a declarat un apropiat al câștigătorului Premiului Grammy, pentru Us Weekly, în octombrie 2018, după ce artistul a fost văzut plângând într-o mașină, în care se afla alături de cu soția sa, Hailey Bieber (fostă Baldwin), cu care se căsătorise cu o lună mai devreme, în cadrul unei ceremonii secrete, la tribunalul din New York.
 
„S-a retras din nou, la fel ca acum câțiva ani.
A început să înregistreze muzică, dar s-a oprit.”, a mai spus apropiatul artistului.
 


În 2019 a apelat la un terapeut

 
 
Câteva luni mai târziu, Justin a decis că este timpul să caute ajutor profesionist.
 
„Se vede cu un terapeut, dar nu se află într-un centru special sau altceva. Nu vrea să fie dependent de medicamente. Se luptă cu suișuri și coborâșuri, anxietate, depresie și incertitudine cu privire la viitor”, a explicat o sursă, pentru Us Weekly, în februarie 2019. 
 


Soția, foarte mândră de el

 
 
În ciuda acestor probleme, soția artistului, Hailey, declara, pentru Vogue, în februarie 2019: „Mi-am dorit doar să fie fericit și bun, să fie în siguranță și să simtă bucurie. Sunt foarte mândră de el. El este, în anumite feluri, un miracol.”


Auto-medicația, o capcană

 
 
Justin a dezvăluit într-un interviu, pentru GQ, din februarie 2016, că a luat Adderall „aproximativ un an”, dar a început să se îndepărteze de medicamentele pentru ADHD. 
„Simt de parcă îmi provoacă anxietate. Doctorul mi-a spus că motivul pentru care nu m-am putut concentra în timpul zilei este că nu am... un somn odihnitor, așa că în timpul zilei am nevoie să mă concentrez. Așa am ajuns la Adderall”, a mărturisit Justin Bieber.
 


Turneu amânat, în martie 2016

 
 
Justin a anulat lansarea turneului său mondial Purpose, în martie 2016, în timp ce continua să se lupte cu demonii săi interiori.

 
„Îmi place să întâlnesc oameni atât de incredibili, dar ajung să mă simt atât de epuizat și plin de atât de mult din energia spirituală a altor oameni, încât ajung să fiu atât de epuizat și nefericit”, a explicat el pe Instagram. 
 
„Vreau să fac oamenii să zâmbească și să fie fericiți, dar nu pe cheltuiala mea și să plec mereu simțindu-mă epuizat mental și emoțional până la depresie... Presiunea de a îndeplini așteptările oamenilor despre ceea ce ar trebui să fiu este atât de mult pentru mine. Este greu de suportat și simt o povară pe umerii mei.
Nu vreau să dezamăgesc niciodată, dar cred că aș prefera să vă ofer spectacolul și albumele mele așa cum am promis. Nu pot să spun cât de rău îmi pare și mi-aș dori să nu fi fost atât de greu cu mine... Și vreau să am mintea sănătoasă, pentru a oferi publicului cel mai bun spectacol pe care l-a văzut vreodată.”
 


Un mesaj sincer: ”Vreau o carieră durabilă”

 
 
După ce Justin și-a anulat datele concertelor din turneul Purpose, în august 2017, a scris pe Instagram: „Sunt atât de recunoscător pentru această călătorie cu voi toți. Sunt recunoscător pentru turnee, dar, mai ales, sunt recunoscător că reușesc să trec prin această viață CU VOI. Învățarea și creșterea nu au fost întotdeauna ușoare, dar știind că nu sunt singur am avut curaj să merg mai departe. Uneori am lăsat nesiguranța să ia tot ce e mai bun din mine, am lăsat relațiile mele distruse să dicteze felul în care m-am comportat față de oameni și felul în care i-am tratat! Am lăsat amărăciunea, gelozia și frica să-mi conducă viața!!! … Îmi iau acest timp, chiar acum, și spun că vreau să fiu DURABIL. Vreau o carieră durabilă, dar vreau ca și mintea mea, inima și sufletul meu să fie sustenabile. Vreau toate acestea ca să pot fi omul care vreau să fiu.”

 
S-a simțit singur și deprimat

 
 
Justin a recunoscut într-un interviu din februarie 2019, pentru Vogue, că „a devenit foarte deprimat” în timpul turneului său Purpose. „Nu am vorbit despre asta și încă procesez atât de multe lucruri despre care nu am vorbit. Am fost singur. Am avut nevoie de ceva timp”, a spus el. 
 

 
“Drogurile au pus un paravan între mine și ceea ce făceam”

 
 
Reflectând asupra trecutului său supărător, în același interviu din Vogue, Justin a spus: „M-am trezit făcând lucruri de care îmi era atât de rușine, fiind super-promiscuu și alte asemenea, și cred că am folosit Xanax pentru că îmi era atât de rușine. Mama mi-a spus mereu să tratez femeile cu respect.
Pentru mine, asta a fost mereu în capul meu. Drogurile au pus un paravan între mine și ceea ce făceam. S-a făcut destul de întuneric. Cred că au fost momente când cineva venea noaptea târziu pentru a-mi verifica pulsul și a vedea dacă mai respir.”
 


Se simțea folosit
 

 
Justin a recunoscut, în același interviu din Vogue, că se luptă „cu sentimentul că oamenii mă folosesc sau nu sunt cu adevărat acolo pentru mine” – inclusiv soția lui. „Mi-a fost greu chiar și să am încredere în Hailey. Însă, am trecut peste chestii și acum este grozav.”, a mărturisit el.


Cererea de rugăciuni

 
 
Justin a le-a împărtășit urmăritorilor săi de pe Instagram, în martie 2019, cum a decurs lupta lui cu depresia: „Voiam doar să vă țin la curent, băieți, să sperăm că ceea ce spun acum va rezona cu voi, băieți. M-am chinuit mult. Mă simt super deconectat și ciudat. Am vrut doar să mă adresez vouă și să vă cer să vă rugați pentru mine. Dumnezeu este puternic și rugăciunile voastre funcționează cu adevărat. Vă mulțumesc... Înfrunt lucrurile cu cap.”


A încercat să nu se destrame

 
 
Mai târziu, în martie 2019, Justin a distribuit un alt mesaj, sincer, fanilor săi de pe Instagram, despre întârzierea următorului său album. 
„Am făcut un turneu toată viața mea de adolescent și, la începutul anilor 2000, mi-am dat seama și, după cum probabil ați văzut, am fost nemulțumit, de ultimul turneu și nu merit asta și nu meritați asta, plătiți bani pentru a veni și a avea un un concert de lumină plin de energie și distracție și nu am putut, din punct de vedere emotional, să vă ofer asta”, a scris el. 
„Am căutat, am căutat, încercări și erori, așa cum o fac cei mai mulți dintre noi, acum sunt foarte concentrat pe repararea unora dintre problemele adânc înrădăcinate pe care le am, ca majoritatea dintre noi, pentru a nu mă destrăma, astfel încât să pot să-mi susțin căsnicia și să fiu tatăl care vreau să fiu. Muzica este foarte importantă pentru mine, dar nimic nu vine înaintea familiei și a sănătății mele.
Voi veni cu un album kick ass cât de curând.” a mai spus Justin Bieber.
 


A cântat despre problemele sale de sănătate mintală
 

 
În mai 2019, interpretul a lansat un duet cu Ed Sheeran, intitulat „I Don’t Care”, în care Justin și-a abordat problemele sale de sănătate mintală. 
„Cu toți acești oameni în jur / Sunt schilodit de anxietate / Dar mi s-a spus că este locul unde ar trebui să fim / Știi ce? E cam nebunesc pentru că chiar nu mă deranjează / Și tu o faci mai bine așa.”, sunt câteva versuri din ceeac e au cântat.
 


Reflectând asupra călătoriei sale

 

Cântărețul a spus că și-a dat seama că nici căsnicia sa nu i-ar rezolva niciuna dintre luptele sale interne.
„Este o călătorie. Îmi amintesc că atunci când m-am căsătorit prima oară, m-am lovit de o cădere emoțională pentru că am crezut că acea căsnicie îmi va rezolva toate problemele, dar nu a făcut-o”, a declarat Bieber, pentru Ebro Darden, de la Apple Music, în mai 2022. 

 
Justin Bieber a avut boala Lyme

 
 
Amintim că, în urmă cu trei ani, Justin Bieber a fost diagnosticat cu boala Lyme şi mononucleoză și a urmat un tratament riguros.

„Oamenii tot spuneau că Justin Bieber arată ca naiba, că e pe amfetamină, însă nu şi-au dat seama că am fost diagnosticat recent cu boala Lyme. Şi nu doar atât, dar am suferit şi de mononucleoză cronică – lucruri care mi-au afectat pielea, funcţiile creierului, energia şi sănătatea în general. (…) Au fost ani grei, dar cu tratamentul potrivit sper să înving aceasta boală incurabilă şi să revin mai puternic ca niciodată”, mărturisea Bieber pe Instagram la începutul anului 2020.

3 Martie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod