Lege: Maidanezii, eutanasiaţi în 14 zile

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.
Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri, informează Mediafax.

După vot, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, în plenul Camerei, că speră ca "expresia nu mor oamenii când vor câinii să fie o realitate de acum în colo".

Ioan Oltean a spus că, dacă această lege era votată în 2011, când a fost susţinută de PDL, nu se mai ajungea la incidentul în care un copil a murit muşcat de un câine.

"Sper ca începând de astăzi expresia că nu mor oamenii când vor câinii să fie o realitate.
Va trebui să îmbinăm grija faţă de om cu grija faţă de animale. În primul rând omul să fie protejat şi apoi şi animalele"
,  a precizat Ioan Oltean.

Liderul grupului PPDD Daniel Fenechiu a precizat că parlamentarii formaţiunii s-au abţinut la vot sau au votat împotrivă deoarece nu sunt de acord cu măsurile de "exterminare în masă" care nu sunt menite "să crească prestigiul naţiei române".

"E regretabil că am ajuns în situaţia să avem pe rol o lege prin care sunt omorâte în masă animalele pentru a masca incompetenţa primarului general şi a primarilor de sector", a apreciat Fenechiu.

Deputatul Remus Cerenea a vorbit şi el, după votul dat de Parlament, arătând că a votat împotriva acestui proiect de lege care este făcut "sub impreriul emoţiilor de moment".

El a mai spus că "exterminarea în masă" este o falsă soluţie şi că, potrivit studiilor făcute de instituţiile în domeniu, eutanasierea este cea mai scumpă şi cea mai ineficientă metodă.

El a spus că a depus un proiect de lege la Parlament.

Şi Varujan Pambuccian a declarat că a votat împotriva proiectului de lege, criticând felul în care acţionează parlamentarii şi anume, după ce lasă "lucrurile aiurea", reacţionează "iraţional".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a felicitat însă pe deputaţi pentru rapiditatea cu care au adoptat acest proiect de lege în comisii şi apoi în plen, arătând că fostele majorităţi parlamentare nu au reuşit în mulţi ani acest lucru.

La votul final au asistat de la balcoane şi câteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sunt împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, relatează Mediafax.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.



Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Loredana pe 11 Sep 2013, 22:54
    ! 2

    Citesc si nu imi vine sa cred, dar ar trebui sa mi se para normal ca oamenii care gandesc cu nasul nu au pic de logica sau ratiune. Oameni buni, ce rost au formulari de genul "de ce ii omoara acu', ca trebuia sa se faca ceva inainte, ca de ce nu a existat o lege pana acu' in sensul asta?". Ce cacat aveti in cap? Asta e solutia voastra, sa comentati ca niste tate atoatestiutoare? Credeti ca se rezolva ceva daca aruncati cu bete imaginare in directia lor? In loc sa fiti recunoscatori ca nu o sa muriti pe strada din cauza cainilor, le luati apararea. Ati da vreunul din voi bani, de bunavoie pentru animalele astea? Share-uiesc in fiecare zi poze cu animale bolnave sau fara stapani cu dorinta de a le ajuta. Dar credeti ca se baga cineva sa ia un animal de pe strada si sa ii dea sa manance in fiecare zi, sa il ingrijeasca? Aici sunteti toti: vaaai, niste nenorociti, dom'le, omoara bietele animale etc. dar daca ati vedea pe strada un animal ranit sau cu coastele iesindu-i pe-afara de foame nu s-ar mai trezi nici macar un sentiment de omenie in voi. In teorie sunteti toti niste buni samariteni, mari crestini, dar in realitate stiti prea bine cum stau lucrurile. Asa ca cicu mic si ziceti mersi ca nu riscati sa va moara copiii mancati de caini sau sa fiti voi inconjurati de ei cand va intoarceti de la munca.

    0
    0

  • petrica pe 11 Sep 2013, 15:36
    O lege proasta ca toate celelalte.

    Inca o data broscoiul PDL-ist este inapoiat.Proverbul este tocmai invers, " ...nici cainii cand vor stapanii." Ei uite ca la noi,minti luminate s-au " pus pe treba " cand s-a intamplat nenorocirea. Chiar trebuia sa se intample ? Ce au facut pana acum,cum au raspuns penal ca au ajuns cainii in strada ? Locul cainelui este langa stapan sau in padocul comunitar.Cum s-au cheltuit banii alocati pentru caini ? Por raspunde Omg-le,Primariile,medicii veterinari care au " castrat " catelele maidaneze ? Dar stapanii ale caror animale au devenit agresive,au imbatranit,s-au imbolnavit si le-au aruncat in strada ? Dar posesorii de masini care hranesc cainii care dorm sub masinile lor si le pazesc avutul ? Dar parintii care incurajeaza cresterea cateilor fatati pentru ca sunt jucarii pentru copiii lor ? Acestia trebuiesc judecati si pedepsiti,nu animalele. Ele au dreptul la viata si nu au card nici acces in magazin pentru a se hrani. Un trecator le arunca un colt de paine sau le da un sut in burta.Si raspunde-ti la intrebarea lui Patorel:"care-i om si care-i caine ? ".

    0
    0

  • lola pe 11 Sep 2013, 12:13
    eutanasierea parlamentarilor ca oricum is prea multi:)

    asa sa moara si ciuca ala care a fost ku iideea asta cretina si fara inima ca astia nu se pot numi oameni !!si restu care sunteti alaturi de el...dar asta nu o sa ramana asa...;)imi este rusine ca sunt din romania sincer!!!

    1
    0

  • seb pe 11 Sep 2013, 11:34
    @ Mada

    @Mada Normal ca esti "tu" din sua si apoi suntem noi, prostii din ro. nu mai bine iti vezi tu de treaba la carat pietre prin santier si ne lasi sa ne vedem de treburile noastre in tzara noastra?

    2
    0

  • lady pe 11 Sep 2013, 09:46
    Legea eutanasierii cainilor fara stapan

    draga Mihai daca tu te consideri un hot si primitiv , te rog nu generaliza.

    0
    0

  • Mob_Girl pe 10 Sep 2013, 23:53
    Pt batrani!

    Si batranii din azile!

    3
    0

  • Mob_Girl pe 10 Sep 2013, 23:52
    Ajutati copiii!

    Eu propun ca aia 0,02% din venituri pe "cap de angajat" sa se duca pentru ingrijirea copiilor din orfelinate. Cred ca ei merita mai mult decat niste caini.

    4
    2

  • Dyutza_003 pe 10 Sep 2013, 21:58
    ...

    Peste tot s-a aplicat deja aceasta lege, asa ca nu mai plangeti, oameni buni, asta e...si eu iubesc cainii, dar n-avem ce face, nu avem aziluri si bani sa-i intretinem, sa-i izolam ca nu sufere oamenii de pe urma lor.

    1
    4

  • Mada pe 10 Sep 2013, 18:45
    era si timpul

    Draga Daniel, eu sant stabilita in USA si vreau sa-ti spun ca voi, Romania in general, va faceati de rusine inainte, cu javrele de animale salbatice pe strada, nu acum cand in sfarsit s-a facut lumina. Santeti tot inchisi la minte, dar nu am pretentii la voi. Un prieten American a venit in RO si i-a lasat un gust amar Bucurestiul plin de javre. Am si eu caine dar civilizat si in curtea mea, aici la noi nu vezi nici o urma de javre pe strada, cum se vede unul cum vine protectia animalelor si ii i-a dupa strada. O mare diferenta este ca la noi caini sant de rasa care sant gasisti pe strada, pierduti dealtfel, nu sant mii de javre. Nu are ros sa mai continui, pentru ca oricum voi nu intelegeti....., aveti multe de invatat dar nu vreti...

    9
    11

  • stefan dumitrescu pe 10 Sep 2013, 18:31
    Legea eutanasierii cainilor

    Toti cei care protesteaza impotriva legii,sa declare si sa se angajeze sa adopte unu sau mai multi caini .Asta asa ca sa nu-si mai raceasca gura de pomana.M-am saturat de toti acestia care,in afara de a da din gura ,nu sant in stare de nimic altceva!

    6
    7

  • victo_53 pe 10 Sep 2013, 17:53
    O capitala fara ciini

    Si eu iubesc animalele dar ele nu-si au rostul pe strazi fara stapan.Am fost in multe orase din tara si europa dar nu am vazut caiini pe strazi ca in Bucuresti, este inadmisibil,imi este foarte mila de ei pentruca nu au nicio vina ca au ajuns acolo,vinovati sunt cei care au permis inmultirea lor si nu si-au facut treaba.Sincer regret ca vor fi omorati dar alta solutie nu exista pentruca sunt foarte multi

    10
    3

  • Loredana pe 10 Sep 2013, 17:45
    !

    Cainii sunt animale care apara un teritoriu. Am si eu caini langa bloc care ma cunosc si nu ma latra sau musca, insa restul oamenilor care nu stau in zona trebuie sa se fereasca de ei. Insa la doua blocuri distanta sunt 3-4 caini care ma latra si se reped sa muste de fiecare data cand ma vad, desi ma vad poate de doua ori pe zi. Iar seara, cand ies toti la plimbare in haita, e imposibil sa nu te latre. E inadmisibil sa iti fie teama de caini si sa nu poti iesi afara noaptea. Desi iubesc animalele, mi se pare o decizie corecta. Greseala e a celor de sus care nu si-au dat interesul pana acum, insa mai bine mai tarziu decat niciodata.

    11
    2

  • balana pe 10 Sep 2013, 16:54
    ...

    Eu as propune eutanasierea lui OPRESCU si celor ca el....

    3
    11

  • ema pe 10 Sep 2013, 16:48
    pacat

    sunt o iubitoare de animale si am acasa mai multe animale domestice, i-mi pare foarte rau sa aud ca vor fi eutanaziati toti ciinii care nu-si gasesc stapin in 14 zile,cum credeti ca pot atit de repede sa-si gaseasca stapin atitia sarmani de ciini nevinovati ,acei ciini agresivi care sa dovedit ca sunt agresivi merita acest proces, dar cei care pot fi adoptati merita sa li se dea mai mult timp pentru adoptie,sincer va rog nu-i lasati sa moara

    8
    6

  • Iulia pe 10 Sep 2013, 16:45
    @ Ana

    @ Ana, pentru informatia ta aceasta lege a fost de mult adoptata in celelalte tari ale Europei. Daca tu iubesti atat de mult cainii fa bine si i-ai pe toti de pe strada si ingrijeste-i si da-le de mancare ca sa nu mai ajunga sa sfasie oameni si copii pe strada de foame! Si daca tu consideri ca viata unui caine e mai presus decat a unui om atunci RUSINE TIE CA OM! De ce mai stai printre oameni daca iubesti mai mult cainii? Du-te si traieste in haina cu ei daca ii iubesti asa de tare! Ce e mai de pret viata unui om sau a unui caine? Cainii mei draga Ana stau in curtea mea si un omoara pe nimeri! Asta ti-o spun pentru informaría ta ´´draga´´ ´´iubitoare´´ de caini!!!!

    16
    7

  • kiki pe 10 Sep 2013, 16:38
    lacomia....

    ....strica omenia ! Nu cred ca e cineva care nu stie ce spagi immense ia Oprescu,iau si primarii de sectoare,din sumele URIASE pe care le invart ONGurile ce ar trebui sa raspunda de aceste animale !Si inchid ochii ! Acum, a 'picat prost' nebunia cu copilul....altfel nu se facea nimic .Si eu am vazut cum dadeau drumul cainilor din duba...In conditiile astea,nu era alta metoda,ca ajungeam in curand sa ne disputam mancarea cu ei ! (de fapt,multi oameni saraci ar fi dus-o mai bine cu ajutorul dat cainilor !)Iar de adoptat...sunt fff multe familii care au grija de 1-2 caini,insa nr lor e urias raportat la oameni.Romanii sunt milosi pana se depaseste limita ! (a se vedea si tiganii si ungurii )

    9
    3

  • ANA pe 10 Sep 2013, 16:36
    LEGEA EUTANASIERII CAINILOR FARA STAPAN

    RUSINE RUSINE DOAR LA NOI SE POATE INTAMPLA ASA CEVA AR TREBUI EUTANASIATI OAMENI POLITICI NU CAINII ASA AM FACE CURATENIE IN PARLAMENT SI AR DISPAREA TOTII IDIOTI CARE IAU SALARIU DEGEABA SI SE DISTREAZA PE BANI POPORULUI

    6
    13

  • dali pe 10 Sep 2013, 16:27
    Maidanezii

    Am caini si ii ador,sunt copiii mei de suflet,insa nu sunt de acord ca acei caini fara stapani,agresivi sa circule liber pe strazi,sa atace,chiar sa omoare.Cu regretmdar cainii sunt folositi ca paravan pentru imbogatire,pentru ca acei caini lasati pe strazi nu beneficiaza de mancare,de tratament in adapost asa cum ar trebui,iar banii se aduna in conturile sefilor de adapost.Mai bine banii pentru adaposturi,ca si cei pentru tratarea celor muscati sa fie folositi pentru medicamente ce pot trata bolnavii in spitale.

    11
    3

  • Daniel Ungureanu pe 10 Sep 2013, 16:15
    eutanasierea câinilor , NU

    Eu cred ca , cum se opresc bani din salariul cetateanului pentru te miri ce unele cu folos altele nu .. asa cred ca se poate opri si pt caz care este dezgustator si un macel in masa pe teritoriul Romaniei , ne patam singuri cu sange , sunt sigur ca se poate rezolva asta in liniste si fara a omora caini care nu toti merita aceasta soarta , Dar oameni cine sunt pentru caini ? inchei nu e de gluma ne rade un glob intreg daca ne aude o imagine proasta avem mai ne trebuie alta ??? 0,02% bani pe cap de angajat si totul se rezolva din bani astia se poate schimba baia de sange care cei de la putere o au in cap

    8
    9

  • Diana pe 10 Sep 2013, 16:13
    Romania cea saraca... pentru unii

    Tara de criminali.

    11
    10

  • Anna pe 10 Sep 2013, 16:10
    Legea eutanasierii cainilor fara stapan

    Stiu ca este o lege necesara, mai ales in cazul cainilor agresivi sau bolnavi, dar nu sunt toti asa si multi vor pieri doar pentru ca nu se va gasi nimeni sa-i adopte. Dar perspectiva imi lasa un gust amar si-mi da un sentiment de om oarecum vinovat prin neparticipare. Avand in vedere nivelul de trai de la noi, preturile mereu crescande in special la alimente si utilitati, salariile si pensiile foarte mici, este sigur ca putine persoane isi vor permite luxul de a ingriji animale. Din contra, ca intotdeauna, o multime de caini, inclusiv de rasa, vor fi in continuare abandonati de stapani. Nu exista o lege a abandonului.Deci, s-a votat condamnarea la moarte a majoritatii cainilor fara stapan, fara alta varianta viabila.

    13
    1

  • Mihai pe 10 Sep 2013, 16:09
    Previzibil

    Tara de hoti; popor de primitivi!

    11
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod