Jane Fonda nu se retrage nici la 85 de ani! Are trei filme noi, la un an după diagnosticul de cancer

Jane Fonda, în vârstă de 85 de ani, nu are de gând să se retragă din activitate, legendara actriță având în lucru trei filme noi, la doar un an după ce a primit diagnosticul de cancer.
Jane Fonda nu are nicio intenție să se pensioneze la vârsta de 85 de ani și la doar câteva luni după ce a scăpat de tratamentele istovitoare de chimioterapie în urma unui diagnostic de limfom non-Hodgkin, un cancer de sânge.
 


Jane Fonda nu se retrage din activitate

 
 
De fapt, legendara actriță Jane Fonda intenționează să nu se retragă din activitate, ci vrea să-și mențină programul la fel de încărcat și la 85 de ani. De asemenea, actrița anunță că nu renunță nici la activismul ei, care s-a concentrat pe schimbările climatice, în ultimii ani.

Acum se declară fericită și mulțumită să fie o femeie singură și joacă în trei filme noi, activitate profilică pe care, așa cum susține actrița, nu a avut-o nici în perioada de glorie a carierei ei.

Nu a avuit niciodată trei filme într-un an

 
„Chiar și la apogeul carierei mele – cred că în anii ’70 – nu am avut niciodată trei filme într-un an. Deci mă simt destul de norocoasă”, a mărturisit Fonda într-un interviu.

În primul dintre cele trei filme la care lucrează Jane Fonda, ocomedie sportivă, ”80 For Brady”, interpretează o femeie, Trish. Ea joacă alături de alte trei prezențe iconice de la Hollywood și, totodată, și prietene: Lily Tomlin, Sally Field și Rita Moreno.
 
Filmul ne prezintă povestea a patru femei în vârstă și fane, de multă vreme, ale echipei de fotbal american New England Patriots, care călătoresc la Houston pentru a-și urmări eroul, Tom Brady, care se întâmplă să fie și producător, ce a jucat și în Super Bowl LI (2017).
 
La al doilea ei film din acest an, Fonda face din nou echipă cu Tomlin, în rolul principal în viitorul film indie Moving On.
Filmul ilustrează povestea a două foste prietene, înstrăinate, care se reîntâlnesc la înmormântarea unei alte prietene comune, moment în care decid să se răzbune pe văduvul prietenei lor moarte, pentru că le-a greșit cu zeci de ani în urmă.

Drama, în care mai joacă și Malcolm McDowell, Richard Roundtree și Catherine Dent, este programată să aibă premiera pe 17 martie.
 
Pentru a treia ei lansare din 2023, Fonda joacă în comedia romantică Book Club: The Next Chapter, o continuare a comediei din 2018 pe care a realizat-o cu Diane Keaton, Candice Bergen și Mary Steenburgen.
 
Femeile portretizează patru cele mai bune prietene care își duc clubul de carte în Italia pentru o excursie distractivă a fetelor, pe care nu au avut-o niciodată.
Când lucrurile încep să iasă la iveală și secretele sunt dezvăluite, vacanța lor relaxantă se transformă într-o aventură, așa cum trăiești o singură dată în viață.

Pregătit să debuteze pe 12 mai, filmul Book Club: The Next Chapter îi are în distribuție și pe Andy Garcia, Don Johnson și Craig T. Nelson, printre alții.

Practic, acțiunea acum, s-a transformat în mare parte, într-un vehicul care să o ajute pe Fonda să atragă atenția asupra cauzelor civice de care îi pasă și pentru care militează.

Protestele împotriva războiului din Vietnam au fost descrise de larg de presă, cu zeci de ani în urmă, iar în ultimii ani, actrița s-a alăturat protestelor în numele schimbărilor climatice.
 


Aniversarea de 82 de ani, în închisoare

 
 
Fonda și-a petrecut a-82-a aniversare a zilei sale de naștere în închisoare după ce a fost arestată, pentru a cincea oară, la Washington, D.C., în 2019, în timpul unui protest susținut împotriva schimbărilor climatice pe care l-a numit Fire Drill Fridays.
 
„M-am bucurat să împlinesc 82 de ani în închisoare pentru că știam că va atrage multă atenție”, a spus ea despre sacrificiul ei personal față de cauză.

Actrița, care a câștigat de două ori Premiul Oscar, a dezvăluit: „O pasiune o hrănește pe cealaltă.
Recent m-am gândit: Poate că vreau să mă las de actorie. Adică, am 85 de ani. Dar apoi mi-am dat seama că platforma mea, imaginea mea contează. Aduce oameni care ar putea să nu vină în mod normal.”
 


Jane Fonda, mărturisiri despre cancer

 
 
În plină activitate, Jane Fonda a fost lovită de diagnosticul de cancer care a dus la tratamente de chimioterapie ce tocmai s-au încheiat la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

„M-a lovit foarte tare. Uneori energia mea a cedat. În mod normal,  la gimnastică, pot ține o împingere timp de câteva minute. Când făceam chimioterapie și substanțele acelea erau în mine, după 30 de secunde, mă prăbușeam”, mărturisește actrița. 
 
Acum se află în remisie și este, parcă, mai ocupată ca niciodată, petrecând timp strângând fonduri și făcând campanie pentru candidați politici, prin intermediul Jane Fonda Climate PAC, pe care l-a lansat în 2022, ținând, în același timp, pasul cu știrile citind trei ziare pe zi și o gamă largă de cărți.
 


Nu se teme de moarte

 
 
Mărturisind că nu se gândește prea mult la propria ei moștenire, Fonda recunoaște că „nu îi este frică de moarte”.

„Cred că spun adevărul când spun asta”, spune Fonda fără ezitare, înainte de a adăuga: „Dar îmi este foarte frică să ajung până la capăt cu multe regret, când este prea târziu să mai fac ceva.
Și când îți dai seama de asta, îți arată modul în care trăiești de acum până la sfârșit”.

Cariera de actriță a lui Jane Fonda datează de la sfârșitul anilor 1950, ulterior punând bazele carierei sale cinematografice care a început în anii 1960.

Printre filmele ei mai memorabile se numără Cat Ballou (1965), The Chase (1966), Barbarella (1968), Fun With Dick and Jane, (1977), Coming Home (1978), The China Syndrome (1979), The Electric Horseman ( 1979), On Golden Pond (1980), The Morning After (1986) și Stanley & Iris (1990).

După o absență de aproximativ 15 ani de pe ecran, Fonda a revenit cu un rol hilar alături de Jennifer Lopez în Monster-in-Law (2005), care a declanșat renașterea ei ca actriță.

2 Februarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod