Bucurați-vă de culinăria sustenabilă din Dubai, cu produse procurate direct din ferme locale

Dubai găzduiește o rețea bogată de producători organici, pionierii bucătăriei durabile și ferme urbane verticale, care împreună se unesc pentru a crea o abundență de bucătărie autentică, din surse locale și experiențe culinare delicioase. O locație privilegiată pentru a prospera bucătari inovatori, experți în hidroponie și agro-tehnologie și creatori culinari, Dubai servește unele dintre cele mai diverse bucătării din lume, bazându-se pe influențele celor peste 200 de naționalități care trăiesc în oraș.
Scena culinară diversă a Dubaiului continuă să primească o serie de premii și recunoașteri din întreaga industrie, ridicând reputația destinației ca destinație de clasă mondială pentru epicuri. Orașul a fost selectat recent drept a patra cea mai populară destinație pentru „iubitorii de mâncare” de către Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2022, mărturie a scenei culinare autentice și diverse a orașului.

FERME LOCALE DE VIZITAT


Hatta Honey Bee Garden and Discovery Centre

Foto: Dubai Economy and Tourism
 

Mergeți la Hatta Honey Bee Garden and Discovery Centre  cu întreaga familie pentru o zi de neuitat. Cu o suprafață de 16.000 de metri pătrați, Hatta Bee Garden and Discovery Center oferă tururi zilnice ale grădinilor, în timpul cărora vizitatorii vor descoperi copaci indigeni precum Samar, Ghaf și Sidr și vor afla despre istoria apiculturii durabile a Emiratelor Arabe Unite. În plus, adulții și micuții își pot pune fermoarul unui costum de protecție pentru un atelier practic pentru a afla despre apicultură și pentru a descoperi cum se păstrează mierea înainte de a gusta mierea dulce obținută din nectarul arborelui Sidr și gustul bogat floral al mierii din Arborele Ghaf, arborele național al Emiratelor Arabe Unite, disponibil și pentru achiziționare ca suvenir din călătoria dumneavoastră în Dubai. Tururile costă 50 AED pentru adulți și 30 AED pentru copii.

My Farm Dubai

Foto: Dubai Economy and Tourism
 

Cei interesați de botanică trebuie să viziteze My Farm Dubai, o fermă ecologică în care vizitatorii pot gusta din abundență fructe, legume, ierburi și miere și pot participa la atelierele găzduite de Mohammed Aissaoui, un fermier de generația a cincea care a venit în Dubai din Franța cu scopul de a crea o fermă autosusținută în deșert. Cultivând produse din întreaga lume, My Farm Dubai încurajează utilizarea metodelor și tehnicilor durabile și furnizează la o serie de restaurante, inclusiv Trèsind Studio, Ossiano, Alici și Teible. Vizitatorii pot afla despre provocările menținerii solului pe tot parcursul anului în deșert, pot afla atributele medicinale ale ierburilor și condimentelor cultivate local, pot participa la un atelier botanist sau pot participa la o sesiune de imersiune în permacultură. Atelierele și tururile au loc între septembrie și aprilie și costă de la 350 AED de persoană, pentru minim două persoane și pot fi rezervate online.

Greenheart Organic Farms

Foto: Dubai Economy and Tourism
 

Greenheart Organic Farms a fost înființată în urmă cu mai bine de un deceniu de către maestrul fermier Elena Kinane, care a crescut în Bavaria, Germania și deține o pasiune, făcând un angajament de-a lungul vieții față de agricultura ecologică și sustenabilitate. Greenheart produce fructe și legume delicioase cultivate folosind principii organice în locația lor de 80.000 m2, situată la o oră de centrul orașului Dubai. Cu mai mult de 30 de culturi și zone umbrite, ferma produce peste 30 de soiuri de fructe, ierburi și legume organice. Greenheart furnizează în prezent la o serie de restaurante și cafenele în oraș, inclusiv Bareburger Dubai și The Cycle Bistro. Cei care caută un cadou diferit ar trebui să se îndrepte către magazinul fermei Greenheart, de unde vizitatorii pot cumpăra semințe pe care să le ia acasă pentru plantare și mâncare. În plus, vizitatorii pot descoperi o serie de produse naturale de înfrumusețare și de îngrijire a pielii de la producători locali, independenți și pot cumpăra cadouri din Dubai, cum ar fi ”bombe” de baie artizanale și truse de înfrumusețare „zero deșeuri”, realizate cu ingrediente organice și locale.

Camelicious


Foto: Dubai Economy and Tourism

Turiștii care caută o experiență agricolă unică, de care să se bucure întreaga familie, ar trebui să ia în considerare o excursie de o zi la Camelicious. La doar 45 de minute de centrul orașului, vizitatorii Camelicious se pot familiariza cu dromedarul emblematic al Emiratelor Arabe Unite, pot urmări curse de cămile și pot încerca o gamă largă de produse, inclusiv lapte de cămilă și înghețată. Experiențele curselor de cămile care au loc miercurea și vineri în timpul sezonului (de obicei din septembrie până în martie) includ șansa de a vizita cortul de patrimoniu, de a întâlni cămile, de a plimba într-o trăsură de cămile, precum și de a gusta lapte de cămilă și înghețată delicioasă. Experiența unei curse costă între 90 AED și 200 AED de persoană pentru o experiență standard până la o experiență VIP, deținătorii de bilete VIP având posibilitatea de a participa la o cursă interactivă de cămile. Tururile pot fi aranjate prin e-mail la info@royalcamel.ae.

Jumeirah Fish Market


Foto: Dubai Economy and Tourism

Iubitorii de fructe de mare se vor bucura de o vizită la Jumeirah Fish Market, situat în inima orașului Umm Suqeim, care oferă o abundență de fructe de mare locale. Vizitatorii vor descoperi o serie de soiuri, inclusiv homar, crab, creveți tigru, pește și multe altele și vor avea opțiunea de a alege peștele care poate fi adus la unul dintre restaurantele locale din apropiere pentru a-l găti la comandă.

Waterfront Market


Foto: Dubai Economy and Tourism

De asemenea, vizitatorii pot explora recent extinsa Waterfront Market care cuprinde o piață de fructe și legume plină de produse cultivate local, o piață de fructe de mare cu vânzători care vând captură proaspătă din Emiratele Arabe Unite, precum și comercianți cu amănuntul care vând nuci, fructe conservate, ierburi uscate, mirodenii și suveniruri. Piața Waterfront este o destinație ideală pentru fotografi în devenire, pentru a surprinde abundența de produse proaspete și legume colorate expuse înainte de a savura o masă în aer liber la unul dintre restaurantele și cafenelele situate de-a lungul promenadei.

RESTAURANTE PIONIERE ÎN A FOLOSI PRODUSE DIN FERMELE LOCALE

Foto: Dubai Economy and Tourism / Seva
 

SEVA Experience este un centru de wellness holistic, conceput pentru mâncărurile pe bază de plante, yoghini și pasionații de bunăstare. Cafeneaua prietenoasă vegană SEVA Table se află într-o grădină zen, plină de copaci umbriți, bănci rustice din lemn și rafturi de cărți pline de cărți de gătit și volume de yoga. Cu sănătatea ca accent cheie, bucătăria nu conține gluten, lactate și ingrediente artificiale, iar mesenii vor descoperi un meniu plin de salate sezoniere de la fermă la masă, feluri de mâncare fără carne și deserturi delicioase.

Foto: Dubai Economy and Tourism / Tresind Studio


Epicurii eco-conștienți care caută o experiență culinară rafinată sunt bine îngrijiți la pionierul Tresind Studio, situat pe Rooftop East, la Nakheel Mall din Palm Jumeirah. Acest restaurant unic creează preparate din bucătăria indiană distinctivă, utilizând ingrediente din surse locale de la ferme ecologice și producători sustenabili, cum ar fi MyFarm Dubai. Restaurantul a fost numit recent câștigătorul premiului „Arta ospitalității” la premiile inaugurale din Orientul Mijlociu și Africa de Nord pentru 50 cele mai bune restaurante 2022, și a fost recunoscut cu o stea MICHELIN în ghidul MICHELIN inaugural din Dubai.

Instituție de artă contemporană Jameel Arts Centre este un spațiu multidisciplinar de 10.000 de metri pătrați, situat pe Dubai Creek, în cartierul Jaddaf Waterfront, care găzduiește și restaurantul MICHELIN Bib Gourmand Teible. Îmbrățișând filozofia ”de la fermă la masă”, axată pe deșeuri minime, bucătărie sezonieră, durabilă și simplistă, meniul de degustare al lui Teible este inspirat de poezia Nabati și include delicii precum caviar de vinete cultivat în Emiratele Arabe Unite, carpaccio de carne local și flori de sezon.
 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Jameel Arts Centre


HOTELURI CARE DESCHID DRUMUL CĂTRE CULINĂRIA SUSTENABILĂ


Foto: Dubai Economy and Tourism / One & Only Royal Mirage

 
Pentru un ceai de după-amiază din produse naturale aduse din ferme locale, mergeți la complexul de lux One&Only Royal Mirage pentru a gusta ingrediente proaspete din terenul luxuriant al stațiunii și miere de casă din stupina proprietății. Serviți în cadrul Bibliotecii, oaspeții se pot răsfăța cu un ceai tradițional însoțit de frunze de mentă proaspăt culese și clătite în stil marocan stropite cu miere proaspătă din stupină, înainte de a se bucura de o selecție de preparate sărate de inspirație regională, sandvișuri și deserturi.

Iconicul Atlantis, The Palm, stabilit pe Palm Jumeirah, a lansat o inițiativă de mese sustenabile în 2021, care a mărit numărul de preparate locale și durabile din meniurile celor nouă restaurante și localuri de luat masa ale stațiunii la peste 100 de feluri de mâncare. Reperele includ Caesar Salad de la Bread Street Kitchen’s, creată cu frunze furnizate de un producător urban din Dubai UNS Farms, Burrata produsă local și disponibilă la WHITE Beach, Tacos de pește cultivat în mod sustenabil și servit la restaurantul în aer liber The Shore dar și Dibba Bay Oysters pe care le găsiți la Seafire Steakhouse.
 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Atlantis The Palm
 

Cu două locații la The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina și Le Méridien Dubai Hotel & Conference Centre, restaurantul Bounty Beets este dedicat pozitivității, bunăstării și durabilității. Cu un meniu plin cu opțiuni organice delicioase, fără gluten și vegane, ideale pentru întreaga familie, Bounty Beets este deschis pentru micul dejun, prânz și cină. Ca parte a angajamentului lor față de sustenabilitate, Bounty Beets lucrează cu Fresh on Table, o organizație cu misiunea de a reduce amprenta de carbon a Emiratelor Arabe Unite prin promovarea fermelor locale și sprijinirea economiei circulare prin reciclarea alimentelor și a deșeurilor agricole.
 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Bounty Beets




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod