Imagini emoţionante: Momentul în care un urangutan este eliberat din cuşcă după doi ani

Un urangutan a fost eliberat după doi ani de captivitate într-o cuşcă de lemn mai mică de un metru pătrat. Momentul emoţionant a fost înregistrat.

Maimuţa, al cărei nume este Kotap, a fost salvată de o echipă de la organizaţia International Animal Rescue (IAR), în colaborare cu oficiali ai departamentului forestier din West Kalimantan (BKSDA), o provincie din Indonezia. Urangutanul are patru ani, din care jumătate i-a petrecut închis într-o cuşcă întunecată, mai mică de un metru pătrat.

Cel care l-a închis, un bărbat pe nume Baco, susţine că ar fi primit animalul de la nişte oameni pe care i-a întâlnit în satul Ketapang, din West Kalimantan.

El spune că a văzut urangutanul când era pui şi era ţinut într-o cutie de carton, fiind de acord să-l ducă la el acasă şi să-l crească. După scurt timp, gândindu-se că animalul îi va deranja pe vecini, Baco a construit o cuşcă din lemn pe care a pus-o în faţa casei sale.

El l-a hrănit pe Kotap după o dietă tipic umană, dându-i să mănânce inclusiv pâine şi orez. Baco spune că urangutanul adoră tăiţeii instant nefierţi, după care bea suc cu îndulcitori artificiali.
Evident, această dietă nesănătoasă a avut efecte asupra sănătăţii animalului ţinut închis.

Reprezentanţii BKSDA îl vizitaseră anterior pe Baco la el acasă, dar n-au reuşit să-l convingă că maimuţa trebuie eliberată. După o nouă rundă de negocieri, în care i-au explicat că încalcă legea, omul a cedat şi a fost de acord să-l dea pe Kotap.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod