Imagini emoţionante: Momentul în care un urangutan este eliberat din cuşcă după doi ani


Când uşa cuştii s-a deschis şi unul dintre salvatori a întins mâna spre el, urangutanul s-a speriat şi s-a retras înăuntru, unde nu putea fi atins. După anii petrecuţi în întuneric, Kotap se temea de orice. "Era foarte stresat de toţi străinii care se înghesuiau să-l vadă când a ieşit din cuşcă. A devenit nervos şi agresiv, ceea ce nu este surprinzător. Aşa că pe drumul înapoi spre centru am ţinut lumea la distanţă de el ca să rămână cât mai calm posibil", a povestit unul dintre salvatori.

"Acest sărman urangutan a fost ţinut în întuneric timp de doi ani lungi, jumătate din viaţa lui.

A fost lipsit de tot ceea ce are nevoie un urangutan pentru a supravieţui în sălbăticie. La patru ani, el încă ar trebui să fie cu mama lui, pentru a învăţa să se caţere şi să sară din copaci, ce anume să mănânce şi ce nu, precum şi cum să-şi construiască un culcuş în copaci în fiecare noapte. În schimb, a dus o viaţă tristă şi solitară, neputând să exerseze şi să-şi exprime comportamentul natural al unui urangutan din sălbăticie. A fost hrănit cu o dietă necorespunzătoare care îl putea îmbolnăvi şi a devenitfoarte frustrat", a declarat Alan Knight, directorul organizaţiei International Animal Rescue, citat de Daily Mail.

Din fericire, după o perioadă de carantintă, Kotap se va întâlni cu alţi urangutani salvaţi şi după un stagiu în care îşi va reveni, el va fi dus în pădure, acolo unde îi este locul.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod