Fratele Aurei Ion, revoltat de speculații: "Nici măcar nu se plăceau"

După ce un medic a susținut că tânăra și doctorul Radu Zamfir ar fi avut o relație amoroasă, Alex, fratele fetei, a negat categoric aceste afirmații.

Fratele Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în accidentul aviatic din Munții Apuseni, a negat vehement acuzația lansată de un medic din Constanța, care susține că ea ar fi avut o relație cu Radu Zamfir.

"Zamfir are şi copil, este o un mare rahat acest zvon că s-ar fi iubit cu sora mea. Nici măcar nu se plăceau, vă spun sigur acest lucru. Aveau o relaţie strict profesională", a declarat Alex Ion pentru site-ul WOWbiz.ro.

Dezamăgit de speculațiile lansate după moartea surorii sale, tânărul a mărturisit că familia sa se aștepta ca după tragedie să apară astfel de informații: "Eram conştienţi toată familia că o să apară asta. Aşa le place românilor să scoată zvonuri de acest gen."

Potrivit site-ului citat, medicul care susţine că Radu Zamfir că avea o relaţie cu Aura Ion lucrează la Spitalul CFR Constanţa, dar colaborează şi cu Institutul Naţional de Medicină Sportivă, şi cu o clinică din Feteşti. Postarea sa de pe Facebook a provocat vâlvă pe internet."EȘTI un BULANGIU DOCTORE ZAMFIR!!!! NU UN EROU NAȚIONAL!!! Dr. Zamfir avea o relaţie extraconjugală cu Aura Ion. Nu erau amanţi, aşa cum spun unii dintre colegii lui Zamfir, ci numai o nouă cucerire a acestuia, o nouă victimă. Pentru că, deşi căsătorit cu o doamnă doctor cardiolog de la Floreasca, fostă colegă de-a lui din facultate, dl Zamfir este cunoscut ca un mare crai, printre asistente, rezidente şi tot ce pică", a scris Adrian M.

"Zamfir a luat-o pe Aura în avion, pe riscul lui, pentru că altfel nu ar fi urcat ea acolo, doar că îşi dorea ea să înveţe mai mult. În plus, revin şi spun, prelevarea şi transplantul sunt domenii care necesită cel puţin 6 ani după rezidenţiat şi nu este predat studenţilor decât în medii sigure şi opţional. În niciun caz în situaţii de urgenţă, cum a fost prezentat acest caz", a adăugat medicul de la spitalul constănţean.El a vorbit ulterior pentru WOWbiz.ro despre mesajul său. Adrian a spus că există multe semne de întrebare asupra zborului și crede că ar trebui verificat dacă actele pentru transplant erau în regulă: "Am spus că domnul doctor Zamfir a avut o relaţie cu Aura Ion şi îmi menţin declaraţia. Ea nu este doar a mea, este concluzia a 184 de medici care fac parte dintr-un circuit intern de tip blog al ministerului. Există foarte multe semne de întrebare legate de acest zbor, despre care presa nu a fost interesată până acum. Dacă Aura Ion avea sau nu permisie pentru a pleca din unitate, dacă fata asta avea ce să caute în avion! Eu vă spun că nu, pentru că un rezident în anul doi sau trei nu are ce să caute într-o sală de operaţie, la un transplant. Abia peste vreo nouă ani avea dreptul să între într-o astfel de operaţie."

"În plus, ar trebui văzut dacă transplantul care urma să aibă loc avea toate hârtiile în regulă. Din concluziile colegilor mei, înclin să cred că nu. Eu pot să-mi asum această postare pe contul meu de Facebook, unde pot să-l înjur şi pe preşedinte dacă vreau", a declarat autorul postării.

Radu Zamfir s-a declarat indignat de această acuzație. "Acum sunt într-o operaţie, execut o manevră chirurgicală, dar vă rog să mă credeţi că sunt efectiv scandalizat de ceea ce s-a spus! Şi foarte, foarte indignat!", a spus el pentru WOWbiz.ro.Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus, în cazul accidentului aviatic din Apuseni, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, urmând să fie audiate persoanele care au coordonat zborul şi operaţiunile de alarmare, localizare şi căutare a victimelor.

"În continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014, înregistrată la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a declinării de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au dispus, la data de 11.02.2014, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu", a precizat instituția într-un comunicat de presă emis joi.
După ce documentele cu caracter tehnic vor fi transmise şi analizate, procurorii vor audia persoanele cu atribuţii în pregătirea şi coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, precum şi pe cele care au coordonat operaţiunile de alarmare, localizare, căutare şi salvare a victimelor catastrofei aviatice, a precizat sursa citată.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara recent că în cazul accidentului aviatic din Apuseni pot răspunde penal atât persoane fizice, cât şi persoane juridice.

Tiberiu Niţu preciza că experţii de la CIAS nu s-au pronunţat cu privire la epavă, aceştia fiind "în fază preliminară de evaluare".

"Au apărut şi alte elemente în legătură cu această legătură de cauzalitate, astfel încât procurorii de la Secţia Parchetelor Militare sunt cei care, în urma anchetei, vor putea concluziona atât asupra cauzelor accidentului, cât şi asupra legăturii de cauzalitate dintre accident şi moartea victimelor", mai spunea Niţu.

Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt continuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, declara atunci că în cazul accidentului aviatic din Apuseni există "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză, persoane care au calitatea de ministru". Lazăr mai spunea că în anchetă "există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari", fapt care ar atrage competenţa procurorului militar.Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au făcut cercetarea locului producerii accidentului şi au ridicat mijloace materiale de probă.

De asemenea, au fost audiate persoanele rănite în accident, medici de urgenţă, personalul ISU, al Jandarmeriei, personalul silvic, localnicii, pădurarii care au participat la căutări. Procurorii au dispus şi efectuarea unor rapoarte medico-legale, fiind solicitate şi depuse documentele relevante de la instituţiile în cauză.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Danny pe 16 Mar 2015, 18:59
  le spun pe bune

  in primul rand, ati auzit de vreun rezident care sa fi participat la operatie? nu. Ei au intaietate nu o studenta anu 4 care abia anu asta invata bazele chirurgiei. Operatia in sine e de competenta medicilor specilisti. Nu are ce invata un student. Asta e adevarul. E pacat ce s-a intamplat, dar unele lucruri chiar trebuiesc mentionate. Credeti ca medicii rezidenti nu ar fi vrut sa participe la o astfel de operatie..si inca cati. Dar in romanica nu se poate pana nu ai pile sau faci alte treburi. Aici e buba. Fata asta avea prioritate in fata unor medici care si-au luat examenul de rezidentiat si aveau experianta si compentata sa inteleaga o astfel de operatie, Ea sigur nu avea asa ceva. Va jur. Transplantul nici nu e materie care se face in facultate ci la rezidentiat.

  1
  0

 • Iana pe 20 Feb 2014, 14:59
  date despre medicul Adrian??? La ce va mai folosesc?

  Serviciu şi studii Spitalul CFR Constanta Spitalul CFR Constanta RMO - Ortopedie Traumatologie · Constanta, Romania · Din 3 ianuarie 2014 până în prezent Institutul National de Medicina Sportiva Institutul National de Medicina Sportiva Medic rezident · Bucharest, Romania · Din ianuarie 2013 până în prezent Colegiul Medicilor din Romania Colegiul Medicilor din Romania Cenzor - Comisia Cenzorilor · Slobozia, Ialomita, Romania · Din 2012 până în prezent Elisan Srl Elisan Srl Medic de Familie si Ultrasonografie · Fetesti-Gara, Ialomita, Romania · Din 2009 până în prezent Vezi toţi angajatorii Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicina Generala Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicina Generala Promoţia 2004 · Bucharest, Romania Liceul Teoretic "Carol I" Fetesti Liceul Teoretic "Carol I" Fetesti Promoţia 1998 · Fetesti-Gara, Ialomita, Romania Relaţie

  0
  0

 • Iana pe 20 Feb 2014, 14:45
  Motoaca Adrian din Fetesti este ,,vestitul,, doctor constantean

  este fetestean si este medic de famile la mama lui la cabinet(in Fetesti). S-a gandit sa isi mute domiciliul la Cta, face un rezidentiat pe medicina sportiva, dar intrebati pacientii lui de familie ce fel de profesionist este, ei stiu mai bine. daca a juns la mare...gandeste ca poate este superior...si are dreptul sa judece pe altii. Pacat ca in aceasta breasla....se acuza si barfesc in loc sa fie uniti pentru binele pacientilor...pacat sa intinezi oamenii...pacat. De ce a reactionat asa....doar D-zeu stie....ce a vrut sa demonstreze...el stie..poate sa intre in lumea vipurilor....o Doamne, lumineaza-l !

  0
  0

 • Maria pe 16 Feb 2014, 09:37
  Pt.jegul de barfitor !

  Numai cineva care-i nefericit si frustrat poate fi in stare de asemenea barfe,cauta-ti fericirea cat mai ai timp,nenorocitule si lasa fata sa se odihneasca in pace ! Ufffff,in ce tara traim.............!

  6
  2

 • Silvia pe 15 Feb 2014, 15:23
  dr din CT- un jeg moral

  Este un lucru urat sa patezi memoria unui inger precum Aura. Eu il intreb pe acest dr din Constanta ce urmareste? Sa il denigreze pe dr. ZAmfir? De ce? Astfel de lucruri, chiar daca sunt reale, nu se spun la tv sau in presa. Omul ala( dr Zamfir) are o familie, are un copil. In plus viata sexuala a mea, a ta, a oricui, nu intereseaza pe nimeni. Deci Dr din CT- ESTI UN JEG MORAL!

  9
  3

 • Cerasela pe 14 Feb 2014, 23:01
  Aura ION

  Haideti sa murdarim tot!Ca doar ne pricepem bine la asta,Singurul lucru care conteaza este ca doi oameni au murit pentru ca altii nu au fost in stare sa-si faca datoria.Nu cine cu cine a avut o relatie,nu can-canuri ieftine..Dar noi daca nu improscam in stanga si-n dreapta cu laturi nu ne simtim bine.Minunat,"domnule doctor" de la Constanta.Se pare ca va cam plictisiti in extra-sezon.Ma asteptam ca mizeriile sa vina din alta parte,nu de la colegii celor implicati in accident. Ma asteptam ca un medic care are timp liber sa faca altceva,nu sa barfeasca precum catele la colt de strada.Va faceti profesia de ras!

  11
  2

 • Anisoara pe 14 Feb 2014, 21:38
  Doamne ,ce oameni...

  Si dacă ar fi asa , de ce te deranjeaza ...pe tine, scuze dar nu pot sa iti spun domnule ,ca nu esti...daca tu esti o nulitate ,arunci cu noroi in fata aia care voia sa invete , si in omul ala care a salvat atatea vieti? sau vrei sa aperi gunoaiele care nu si-au facut meseria ...la puscarie cu ei...au lasat oameni sa moara...

  11
  3

 • ioana pe 14 Feb 2014, 21:33
  ce nesimtit ...

  Nu vă e rusine ...să scoateti povesti acum să uitam că au murit 2 oameni din incompetenta unora care iau mii de euro salariu si nu isi fac meseria...nemernic om poate să denigreze un doctor bun, care face bine oamenilor si unui doctor competent , ca doctorul Zamfir...rusine...

  8
  2

 • daria pe 14 Feb 2014, 20:53
  si ce legatura are

  ce legatura este intre doi oameni daca se plac sau nu ,cu fatul ca acasti oameni sunt lasati sa moara,doar nu sentimentele lor de ura ,iubire,respect intre un student si un medic priceput a defectat motorul avionului si a intunecat mintile celor ce trebuiau sa il localizeze.Cele mai cinstite si mai rele femei sunt cele ce nu au fost ispitite niciodata.Acel doctor barfitor nu are treaba la el la cabinet sau ptr ca el nu e in stare de performanta ca doc Zamfir,sau de daruire pana la sacrificiu ca Aura,iese si el in fata cu toata duhoarea invidiei lui.Sunt,din pacate ,si gunoaie in cea mai frumoasa poiana!

  12
  1

 • victoria pe 14 Feb 2014, 14:44
  cine e acest"doctor"

  STIE CINEVA CUM IL CHEAMA? SPUNETII NUMELE SA-L OCOLIM TOTI DIN LOCALITATE..MA INGROZESC CAND MA GANDESC CA PUTEM AJUNGE PE MANA UNUI ASEMENEA DOCTOR.SPER SA NU APARA LA EMISIUNI DE SCANDAL ALATURI DE PROSTITUATA BIANCA

  11
  2

 • victoria pe 14 Feb 2014, 14:38
  rusine voua

  Doamne,si de data asta ne dam arama pe fata?Ce legatura are toata situatia creata in urma accidentului cu viata personala.Ma ingrozesc cand constat ca un doctor poate aparea la reviste si emisiuni de scandal alaturi de rostituate.Cum poti minimaliza toata grija si ajutorul pe care la acordat doctoral ZAMFIR tuturor celor implicate? Asa am ajuns ca natie? Ne meritam soarta.Ce sa mai vorbim cand am sters din istorie marii domnitori si,acum un doctor se compromite facand subiecte de scandal precum Bianca.Acolo au murit oameni care mergeau sa saveze vieti,nu in vacanta.Trebuie judecati cei vinovati.Ti se poate intampla si tie asa zis "doctor" si,ce vrei sa te mai cautam sau sa te lasam acolo daca constatam ca ai gresit in viata particulara.Ebine sa ti se cunoasca numele ca cei din localitate sa fuga ca satana de tamaie ,de tine.RUSINE>SANT ALATURI DE FAMILIA CARE SI-A PIERDUT COPILUL DRAG.NU SANTEM IN STARE SA NE LASAM MORTII IN PACE(VEZI MARIOARA MORARESCU)

  9
  5

 • Iulia pe 14 Feb 2014, 14:28
  Si

  Si daca ar fi asa ce? care e problema? Radu nu nici primul nici ultimul barbat care ar avea o amanta si oricum Aura nu mai e asa ca sotia lui Radu nu are de ce sa se mai teama

  7
  9

 • rugio pe 14 Feb 2014, 13:41
  De ce ar fi invidios autorul?

  Dacă citești în întregime analiza făcută de "invidios", de cel care "vorbește de rău pe morți" și dacă nu pornești cu păreri preconcepute, nu se poate să nu observi că toate întrebările invidiosului sunt firești, normale, justificate, obiective și absolut logice. Voi în schimb încercați să-l combateți, cu ce?!, cu "argumentul" subiectivismului purtătorului de ochelari de cal. Fiți deștepți! și... aduceți-vă aminte că în cazul vostru e valabilă vorba aia: Dacă tăceai, filozof rămâneai!

  10
  6

 • Cristin pe 14 Feb 2014, 12:21
  Nu cred

  Pai daca presupunem ca ar fi fost amanta (cucerire) de ce ar fi trebuit sa zboare in cazul acesta ??? ca doar nu mergeau sa doarma acolo la Oradea, deci mai repede cred ca e valabila versiunea cu pasiunea Aurei pentru medicina decat pasiunea doctorului pentru Aura.

  10
  6

 • Cam pe 14 Feb 2014, 11:55
  Vorbesti de rau pe morti ?

  Daca este adevarat de ce nu ai facut afirmatia asta cand era vie ? Ca sa poata sa te contrazica ! Da, la prima vedere toti am avut acest sentiment deoarece doctorul Zamfir si Aura sunt niste oameni extrem de frumosi. Dar nu toti pe care ii consideram noi frumosi chiar se plac intre ei. De ce sa presupunem ceva asa de murdar ? Nu e frumos sa-i vorbesti de rau pe morti !

  13
  4

 • Ioan pe 14 Feb 2014, 11:37
  Invidia îşi spune cuvântul.

  Domnul care face astfel de afirmaţii cred ca are ceva defect la mansardă (adică la cap), la fel si cei care îl bagă în seamă pe acesta. In primul rând domnişoara a plecat acolo din dorinţa de a învăţa. Daca vroia o plimbare cu doctorul Zamfir putea sa o faca in parcul Cişmigiu sau pe Champs Elisee. Deci; A: Să presupunem caste asa. Reţineti ca am spus ipotetic. Probabil domnul care comentează e suparat ca nu a fost el cel care sa primescă atentiile domnisoarei, sau poate că este invidios pe succesul la femei al doctorului Zamfir. B. Pune la îndoială dorinţa capacitatea, abilităţile si dorinţa de realizare profesională a domnisoarei Aura Ion. Nu e cazul să produci asa afirmaţii. C. Probabil ca domnului de la spitalul CFR sau pe unde o mai umbla nu ii umbla mintea la profesie ci doar la bani. Am vazut destui doctori care alearga pe la zeci de spitale si habar nu au de meserie, insă sa aduna banii. Faptul ca unii colegi şi/sau viitori colegi mai doresc sa işi perfecţioneze cunoştintele, cred ca ii stârneşte invidia şi face tot ce poate ca să îi denigreze, altfel ce rost ar avea aceste discuţii.? Iar cei care dau atentie..... ce sa le mai zic.... goana dupa senzational fară nici o jenă.

  16
  4

 • geni pe 14 Feb 2014, 09:52
  aura

  sa le fie rusine celor care vor sa faca bani din asemenea subiect.Lasati-o sa se odihneaca in pace.

  32
  4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod