Dosar Eva. Ebola a scăpat de sub control: Va ajunge și în Europa?

Dr Brantly este unul dintre cei doi pacienți americani aduși în SUA pentru a fi tratați de Ebola


Acum, Ebola a ajuns pentru prima dată și pe pământ american. Din fericire, într-un  mod controlat, după ce autorităţile de la Washington au decis să repatrieze doi americani infectaţi cu virusul pe care l-au luat în Africa. Un avion modificat a fost dotat cu echipament special şi prevăzut cu o cameră de izolare, pentru transportarea celor doi bolnavi. Aceștia se află într-o situaţie stabilă, dar gravă.

729 de morți a provocat până acum Ebola
Dr Ken Brantly este directorul unei organizații creștine de întrajutorare, Samaritan’s Purse, și a lucrat în Liberia din octombrie.
A contractat boala, deși a purtat mască protectivă în timp ce trata pacienții.
Nancy Writebol, o misionară creștină, a lucrat și ea cu bolnavii de Ebola în Monrovia, capitala Liberiei, unde s-a infectat.

Cei doi au însă șanse să nu mărească bilanțul negru al Ebola: tratamentul aplicat rapid crește șansele de supraviețuire. Ken Brantly a recunoscut imediat simptomele și a urmat terapia necesară. Soția lui și cei doi copii, care au fost cu el în Liberia până acum câteva săptămâni, când s-au întors în SUA, nu au niciun semn al bolii.

"Aceşti pacienţi trebuie puşi în condiţii de izolare, iar izolarea trebuie să fie absolută: totul, de la aerul care circulă în cameră şi până la modul în care alte persoane au acces în încăpere", a relatat Sanjay Gupta, corespondent CNN, citat de Pro TV.


Foto: AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod