Dosar Eva. Ebola a scăpat de sub control: Va ajunge și în Europa?

Virusul care provoacă Ebola este foarte contagios, iar boala este mortală în aproape 90% din cazuri


Cea mai mare problemă pe care o ridică Ebola este diagnosticarea. La început, boala se manifestă ca o gripă obișnuită, apoi, când devine evidentă, e deja prea târziu. "Dacă cineva se prezintă cu simptome de gripă, este crucial să o întrebi unde a fost și mai ales dacă a fost în Africa", a declarat un specialist citat de Daily Mail.

Surprinzător, cercetătorii nu știu încă exact de unde provine Ebola.

Primul caz cunoscut a fost înregistrat în 1976, într-un sat din apropierea râului Ebola, din actuala Republică Democrată Congo.

În perioada 24-27 iulie au fost înregistrate 122 de cazuri noi, precum şi 57 de decese confirmate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra LeoneOMS
Cele mai multe cazuri s-au înregistrat prin transmitere de la om la om, dar fiecare răbufnire a virusului a avut loc după contaminarea unui om de la sângele sau fluidele unui animal infectat, cum ar fi lilieci, maimuțe sau porci.
Despre lilieci se crede că sunt purtători ai bolii, fără a fi infectați. În Africa, liliecii și maimuțele sunt deseori consumate uscate, fără a fi gătite. Însă boala se răspândește atât de rapid și pentru că oamenii îi îngrijesc pe bolnavi în spitale sau ating cadavrele pentru a le spăla, în concordanță cu tradițiile religioase, explică Dr Ben Neuman, de la Reading University.

Epidemia a debutat în Guinea, în februarie, și în doar câteva săptămâni s-a întins în țările vecine, Liberia și Sierra Leone.
Pericolul crește, întrucât cei care acordă îngrijiri bolnavilor cad, adesea, chiar ei victime epidemiei. Duminica trecută, Dr. Samuel Brisbane a devenit primul medic liberian care a murit de Ebola, după ce un doctor ugandez a fost răpus la începutul lunii trecute. "Va fi foarte dificil să ținem focarul sub control, pentru că se extinde. Șansa de a opri repede epidemia a fost pierdută acum câteva luni, înainte de a trece granițele... dar încă poate fi stopată dacă există controale bune în spitale, urmărirea contactelor dintre bolnavi și alte persoane și colaborare între state", a explicat profesorul David Heymann, de la Facultatea de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod