cremă

De ce nu e bine să foloseşti Cola în loc de autobronzant

Experţii avertizează împotriva noii tendinţe de înfrumuseţare care foloseşte Coca Cola pe post de autobronzant.
Pe măsură ce canicula pune stăpânire pe zilele de vară, apare şi obsesia tinerelor pentru a obţine un bronz perfect, sărutat de soare. Cu toate acestea, trebuie să fim atenţi la noile tendinţe care, aşa cum avertizează specialiştii, sunt periculoase pentru organism, scrie cotidianul britanic The Independent.

În căutarea unei străluciri profunde de vară, o tendinţă periculoasă apărută  anul trecut în Marea Britanie începe să-ţi facă din nou simţită prezenţa: astfel, tot mai mulţi oameni aleg să folosească Coca-Cola pe post de accelerator de bronzare.
Ei se expun la soare şi renunţă la factorul de protenţie al unei creme de plajă în favoarea unei sticle de Coca-Cola, convinşi că nuanţa de caramel îi va da pielii o strălucire aparte.

Acest trend a început să ia amploare, în ciuda faptului că nu există cercetări ştiinţifice care să susţină afirmaţiile. Specialiştii în îngrijirea pielii au criticat această soluţie, arătând că băutura este plină de acid, iar Coca Cola poate exfolia celulele moarte ale pielii şi, astfel, aceasta va deveni mai sensibilă la arsurile solare.
 
"În timp ce unii cred că Coca-Cola poate accelera bronzarea, băutura carbogazoasă poate fi periculoasă şi nu recomand utilizarea lichidului pe post de autobronzant", a declarat Joshua Zeichner, expert în dermatologie.

"Aplicarea lichidului pe piele poate duce la o întunecare temporară sau la colorarea pielii, dar, din cauza faptului că acesta are acid, poate exfolia celulele moarte, sporind capacitatea luminii UV de a pătrunde în piele, existând riscul unei arsuri solare", a mai spus Zeichner.

Chiar şi reprezentanţii din Marea Britanie ai companiei Coca Cola au făcut un apel pentru a nu se folosi băutura în alte scopuri: "Cât de mult ne place Coca Cola, cu siguranţă nu am recomanda utilizarea ei ca protecţie solară."


Foto: Depositphotos
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod