pitbull

Cum a devenit erou un pitbull care a muşcat un băiat

Deşi a acţionat ca un erou, un pitbull a fost luat în custodie de autorităţi pentru că a muşcat un băiat. Soarta lui a fost decisă printr-o petiţie.

Oricine ar cere uciderea unui câine agresiv care muşcă un om. Mai ales dacă acesta e un copil de nouă ani. Dar veţi vedea că de data asta pedeapsa nu se impunea, dimpotrivă.

Pe 2 martie 2017, Buddy, un pitbull, a salvat un băiat pe care mama lui l-a împins în apa unui râu. Deşi câinele ar fi trebuit tratat ca un erou, soarta lui s-a complicat.

Femeia a fost acuzată de crimă şi tentativă de crimă, după ce şi-a înecat fiul de cinci ani şi a încercat să-l ucidă şi pe fiul cel mare, de 9 ani, relatează Daily Mail.

Câinele a văzut că băiatul era pe punctul de a se îneca şi a sărit în apă.

L-a muşcat şi a încercat să-l tragă afară, din strânsoarea mamei lui. Când femeia a venit după ei, Buddy a muşcat-o şi pe ea.



Băiatul de 9 ani a supravieţuit, dar frăţiorul lui mai mic n-a avut noroc. Echipele de intervenţie l-au luat pe Buddy în custodie până la încheierea anchetei. Proprietarii câinelui au făcut o petiţie prin care cereau ca Buddy să se întoarcă la ei. "Încercăm să-l salvăm pe câinele nostru, Buddy, un pitbull care ne-a fost luat în nişte circumstanţe nefericite.

Sperăm ca autorităţile să înţeleagă ce a încercat el să facă şi să-l lase să se întoarcă acasă în loc să-l pedepsească pentru efortul de salvare făcut. Vă rugăm să ne ajutaţi", au scris stăpânii lui Buddy în petiţie.

Iniţiativa lor a adunat peste 50.000 de semnături, iar oficialii au decis să le dea câinele stăpânilor. Consiliul local din Murray River a declarat că patrupedul a fost eliberat pentru că a acţionat "din motive rezonable de apărare".


Petiţia a fost semnată şi de bunicul celor doi băieţi. "Am un câine asemănător şi ştiu că a încercat să-i salveze pe băieţi, e natura lor când sunt crescuţi împreună cu copii. Lăsaţi-i pe cei care au suportat acţiunile lui să judece. Mai am un nepot, pentru că acest câine curajos a acţionat aşa cum se impunea", a declarat omul pentru cotidianul britanic.

Buddy a fost microcipat şi s-a întors la stăpânii săi, scrie cotidianul britanic Independent.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod