Casa cu energie din zaț de cafea: Chiria costă 10 dolari pe noapte

Interiorul acestei căsuțe prietenoae cu mediul a fost creat în colaborare cu actrița Olivia Wilde.
Căsuța poate fi închiriată pentru cel mult două nopți în Statele Unite, la un tarif de 10 dolari pe noapte. Construită pe o structură mobilă, aceasta este alimentată cu combustibil bio, obținut în proporție de 80% din reciclarea a 36.287 de kilograme de zaț de cafea, și colectat de lanțul american de fast food Dunkin Donuts.

Rețeaua de restaurante colaborează cu compania Blue Blue Marble Biomaterials, care extrage ulei din zațul de cafea. La fiecare 77 de kilograme de zaț se obține aproape o jumătate de litru de ulei care poate fi folosit într-un generator pe bază de combustibil bio, relatează agenția Ferrari.


Locuința a fost construită în parteneriat cu producătorul de case New Frontier, iar realizarea acestui proiect a durat puțin mai mult de trei luni. Cu o suprafață de 25,5 metri pătrați, aceasta este îmbrăcată în lemn de cedru negru, amintind de o ceașcă de cafea, și oferă tot confortul necesar, fiind ideală pentru turiștii care doresc un loc de cazare pentru o noapte sau pentru un weekend.

Interiorul a fost conceput în colaborare cu actrița Olivia Wilde și include mobilier multifuncțional, o bucătărie dotată cu tot ce este necesar, un living pentru două persoane, podea din lemn de nuc și o mică verandă cu podea din lemn de cedru.

Casa este amplasată actualmente în Nahant, Massachusetts, Statele Unite, oferind panorame superbe la Oceanul Atlantic, în apropiere de Boston, și poate fi închiriată prin intermediul AirBnB.


"Este concepută și decorată pentru a arăta cât mai modern, cu un stil șic și cu elemente cu design adaptat. Deloc surprinzător, oaspeții primesc cafea nelimitat. În ciuda spațiului mic, constructorii au reușit să creeze o bucătărie cu dotări de ultimă generație și chiuvetă încăpătoare, baie cu tub spa, un pat king size cu acces pe scară și un living room pentru două persoane cu măsuță pentru cafea"
, a declarat un purtător de cuvânt.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod