Alin Anastasescu şi Paul Gancea, doi dintre patronii de la Colectiv, au fost reţinuţi

Cei doi au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi. Acţionarii Clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, au fost audiaţi în calitate de suspecţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au emis şi pe numele lui Paul Cătălin Gancea ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după ce l-au reţinut pe Alin Anastasescu.

La PICCJ mai este audiat şi celălalt patron al clubului, Costin Mincu.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost aduşi cu mandat, pentru fi audiaţi în calitate de suspecţi, pentru infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din Clubul Colectiv, a arătat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

Cei trei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv au ajuns la sediul PICCJ între orele 14.00 şi 14.30, iar la intrare au refuzat să facă declaraţii.

Cel de-al treilea asociat al clubului Colectiv a sosit la Parchetul ICCJ, unde va fi audiat.

Alin Anastasescu, unul dintre cei trei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv, a fost adus, luni, de poliţişti, la Parchetul ICCJ, în dosarul în care se fac cercetări pentru omor calificat, după incendiul în care 30 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Costin Mincu, unul dintre asociaţii firmei care deţine Clubul Colectiv, a venit, luni, la Parchetul ICCJ, el refuzând să facă declaraţii despre citarea sa pentru a fi audiat în dosarul privind incendiul în care 30 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Costin Mincu s-a prezentat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în jurul orei 14.00, fiind însoţit de un avocat.
 
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorul de caz de la PICCJ a stabilit că cei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv - Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea - trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod