Albinele, pasiunea regală a lui Kate Middleton. Iată cum arată prințesa de Wales în costum de apicultor

Una dintre cele mai elegante femei din lume, Kate Middleton, prințesă de Wales, are o pasiune mai puțin obișnuită și nu tocmai lipsită de pericole: apicultura. Iată cum arată prințesa de Wales în costum de apicultor.
Mai mult, prințesa de Wales împărtășește această pasiune, pentru apicultură, cu fratele ei, James Middleton. 

 
Iată cum arată prințesa de Wales în costum de apicultor

 

Kate Middleton a postat pe Instagram, cu prilejul Zilei Mondiale a aAlbinelor, o imagine în care ea poartă costum de apicultor și îngrijește un stup. 
 
Fotografia o înfățișează pe Kate Middleton (41 de ani), soția prințului William și prințesă de Wales, îmbrăcată în costum de apicultor, în timp ce se ocupă de pasiunea ei, albinele.
 
Mamă a trei copii, Kate Middleton a fost fotografiată în timp ce se ocupa de de albine, în incinta casei sale din Norfolk.
Imaginea a fost realizată de fotograful regal Matt Porteous, cel care a realizat și fotografiile oficiale de familie ale prințului William și ale lui Kate.
 


Împarte borcane cu miere, în timpul vizitelor regale

 

Apicultura este unul dintre hobby-urile vechi ale lui Kate, ea având stupi de albine la casa ei, Anmer Hall, pe moșia Sandringham, și chiar își produce mierea pentru consum propriu.
Mai mult, în iunie 2021, prințesa de Wales a adus un borcan de miere, produsă din stupii pe care îi deține, pentru a-l dărui unui grup de copii de la Școala primară St. Mary of the Angels din Londra, când a vizitat Muzeul de Istorie Naturală din Londra.
 
Kate chiar i-a îmbiat pe copii, mândră de mierea ei: „Vreți să gustați? Am câte o lingură pentru fiecare. Această miere a venit special din stupii mei. Vedeți dacă are același gust ca acasă. Are gustul mierii din magazine? Are gust de flori?”. 
 


Mierea de la stupii lui Kate, folosită în bucătăriile Palatului 

 

Pe lângă stupii personali ai lui Kate, din Norfolk, familia regală mai păstrează patru stupi la Palatul Buckingham și doi la Clarence House. Albinele au produs, anul trecut, peste 300 de borcane de miere pentru a fi folosite în bucătăriile Palatului. 
 

  
Camilla are stupi la casa ei de la țară
 

 
Regina Camilla, care a devenit președinte al organizației caritabile Bees for Development, în 2020, își face, de asemenea, propria ei miere din stupii pe care îi deține la casa ei de la țară din Lacock, Wiltshire.


Angelina Jolie luptă pentru repopularea planetei cu albine


 

 
Și Angelina Jolie și-a luat foarte în serios rolul de formator de opinie, în calitatea ei de persoană publică, și este implicată în găsirea unor soluții viabile ce ar ajuta la păstrarea populațiilor prietenoase de polenizatori - albinele.
„Începi cu adevărat să înveți ce am pierde dacă 30 la sută din albinele existente pe planetă ar dispărea”, declara, la un moment dat, Jolie pentru Vogue, la l’Observatoire Français d’Apidologie (OFA) din munții Sainte-Baume, în afara orașului Marsilia. 
În calitate de ambasador al mărcii Guerlain, Jolie a fost recent în sudul Franței pentru a prezida absolvirea inaugurală a inițiativei Women for Bees a brandului francez de frumusețe, un program ambițios în colaborare cu OFA și UNESCO, care își propune să formeze 50 de femei apicultoare, din diferite zone ale planetei.
Lansat în iunie 2021, obiectivul programului este de a repopula planeta cu 125 de milioane de albine până în 2025.
 

 
Angelina Jolie militează pentru restabilirea populației de albine
 

 
„Nu am fost ecologistă de tânără. Practic, eu sunt mai mult o umanistă”, a spus Jolie, care a petrecut mulți ani asistând la efectele devastatoare pe care le poate avea strămutarea asupra oamenilor. „Dar întotdeauna toate drumurile duc înapoi la mediu”, a mai precizat ea.
 
Jolie speră că programele de genul celor ce vizează repopularea cu albine a planetei îi vor inspira pe alții, la nivel global, încurajându-ne pe toți să facem ceva pentru a ajuta la restabilirea populației de albine, care este responsabilă pentru o treime din aprovizionarea noastră cu hrană – indiferent dacă asta înseamnă pregătirea ca apicultor, să plantăm plante și flori prietenoase cu albinele în jurul caselor noastre sau doar creșterea gradului de conștientizare cu privire la această problemă foarte reală.
 
Surse foto: Instagram și Hepta 
22 Mai 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod