Yaz, un nou contraceptiv oral cu doza redusa

Din mai femeile din Romania se pot bucura de libertatea oferita de contraceptia orala, fara grija efectelor secundare: YAZ, un nou contraceptiv oral cu doza redusa si regim de administrare 24/4.
Se lanseaza si la noi YAZ, primul contraceptiv oral care contine progestativul unic drospirenona si o doza redusa de etinilestradiol, in cadrul unui regim de dozare nou si revolutionar - 24/4. Cu acest regim nou, femeile iau tablete active cu hormoni timp de 24 de zile, urmate de 4 zile cu tablete fara hormoni. In urmatoarea zi dupa ce a fost luata ultima tableta fara hormoni, se incepe un nou pachet de pilule.  

Drospirenona, progestativul unic din compozitia YAZ, are atat proprietati anti-mineralocorticoide (impiedica retentia hidrica la nivelul organismului, care se manifesta prin edeme ale membrelor inferioare, dureri premenstruale la nivelul sanilor, dureri de cap, crestere in greutate), cat si anti-androgenice (traduse prin efectul antiacneic si antiseboreic).


Astfel, drospirenona contracareaza retentia apei, prezenta adesea atunci cand se administreaza estrogeni, reducand astfel senzatia de "balonare" pe care o au multe femei, mai ales atunci cand incep sa ia pilule. De asemenea, studiile clinice au aratat ca, datorita proprietatilor anti-androgenice, pilulele care contin drospirenona pot ajuta la imbunatatirea aspectului tenului femeilor. Extinderea perioadei de tratament cu pilule active, de la 21 la 24 de zile per ciclu, duce la prelungirea cu 3 zile a efectelor terapeutice ale drospirenonei, mentionate anterior.

Formula inovatoare YAZ s-a bucurat de un mare succes in SUA, unde produsul a fost lansat prima oara si unde este contraceptivul oral de marca cu raspandirea cea mai rapida.

In Romania, YAZ poate fi obtinut de la orice farmacie pe baza de prescriptie medicala, eliberata de medicul ginecolog, medicul de familie sau medicul de planificare familiala.
Este recomandat ca femeile care doresc contracetie orala sa consulte unul dintre medicii de mai sus, pentru a fi sigure ca aleg contraceptivul care se potriveste cel mai bine organismului si stilului lor de viata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod