Ce trebuie să știi despre AFI Palace Cotroceni, cel mai mare centru comercial din România

AFI Palace Cotrooceni, cel mai mare centru comercial din România, a fost lansat în luna octombrie a anului 2009. Acesta este deținut de compania AFI Europe, parte a grupului Africa Israel Investments.

Construcția a implicat folosirea a unor cantități impresionante de materiale, suficiente pentru stabilirea unui record. Pentru a consolida structura de rezistență a mall-ului, au fost folosite 36.000 tone de oțel, în timp ce pentru a ridica această construcție incredibilă, a fost nevoie de peste 400.000 blocuri de beton. La construirea cupolei de deasupra zonei de food court s-au folosit 4,500 mp de sticlă, fiind una dintre cele mai impresionante cupole din Europa din punct de vedere al dimensiunilor. Aceasta a fost amplasată fără a fi prevazută cu stâlpi centrali de susținere, la o înălțime de 26 de metri, adică la o înălțime ce corespunde unui bloc cu 9 etaje. Pentru a fi ridicat, centrul comercial a avut nevoie de 7 milioane de ore de muncă, peste 1500 de muncitori, 7.000 mp de sticlă pentru a acoperi arterele principale ale mall-ului, 36.000 tone de oțel, 400.000 blocuri de beton. Centrul comercial a fost finalizat într-un an si jumătate si este cel mai scump mall construit în Romania cu o investiție de peste 300 de milioane de euro.

Număr record de vizitatori

Încă de la deschidere, AFI Palace Cotroceni este unul dintre cele mai frecventate locuri din București, fiind destinația preferată pentru shopping și petrecerea timpului liber. Zilnic, centru comercial este frecventat de peste 52,000 de mii de oameni, comparabil cu numărul de locuitori al unor orașe mici și medii din România.

Cel mai mare număr de magazine dintr-un centru comercial din România

AFI Palace Cotroceni găzduiește peste 350 de magazine cu branduri naționale și internaționale, aproape dublu față de centrele comerciale mari din București.

Astfel, vizitatorii AFI au la dispoziție o multitudine de opțiuni dedicate atât shopping-ului, cât și distracției și petrecerii timpului liber. Anul acesta, pe harta mall-ului a fost adăugată o nouă serie de branduri, printre care Kiehl’s, primul magazin din România al celebrului brand american, Liu Jo, primul magazin mono-brand din România, Melkior, Mohito, Sinsay, Teilor, English Home. În plus, cafeneaua Starbucks și-a redeschis în luna iunie a acestui an o nouă locație în centrul comercial și este amplasată la intrarea Galaxy.

Accesibilitate

Unul dintre punctele forte ale AFI Palace Cotroceni este accesibilitatea. Fiind poziționat foarte aproape de centrul Bucureștiului, la AFI se poate ajunge cu toate mijloacele de transport public. Stația de metrou cea mai apropiată este Politehnica, la aproximativ 200 de metri de mers pe jos, iar în fața mall-ului au stație mai multe autobuze și tramvaie (autobuzele 137, 93, 71 și tramvaiele 8, 25 și 47) Mai mult, centrul comercial oferă peste 2500 de locuri de parcare, iar pănă anul viitor acestea vor fi suplimentate cu alte câteva sute de locuri.

În apropierea centrului comercial se află Palatul Cotroceni, Grădina Botanică, Universitatea de Medicină, Opera Națională București, Biserica Sfântul Elefterie Vechi, Academia Română, Spitalul Municipal București, Parcul Romniceanu, Parcul Operei.



Cum te poți distra în AFI Palace Cotroceni


AFI Palace Cotroceni este renumit pentru opțiunile inedite de petrecere a timpului liber în București și reunește sub conceptul de MegaFun zeci de locuri destinate distracției.

Cotroceni On Ice – AFI Palace Cotroceni găzduiește cel mai mare patinoar acoperit dintr-un centru comercial din Romania, fiind atât o destinație perfectă de agrement, cât și locul potrivit pentru cei interesați să își îmbunătățească abilitățile de patinaj, sau pentru cei care fac sport de performanță.

Roller Coaster - Pentru iubitorii de senzații tari, AFI pune la dispoziție primul roller coaster dintr-un centru comercial din România și din Europa de Est.

Construcția coaster-ului a durat 14 luni, după o investiție de 750,000 Euro. Roller coaster-ul poate atinge o viteză de 45 km/h, având o lungime de 140 m și o greutate de 40 de tone. Este prevăzut cu 16 locuri, iar o cursă durează un minut și jumătate.

Trenuleț electric - O altă atracție din AFI Palace Cotroceni este trenulețul electric Mini Express. Mini-Express-ul din AFI este ecologic și usor manevrabil, trenulețul fiind alimentat de un motor de 48 volți. Funcționează aproximativ 15-20 de ore pe baterii. Motorul trenulețului este dotat cu opțiunea "roți în mișcare", o imitație a roților motoarelor cu abur. Acest tip de trenuleț poate plimba până la 24 de copii odată, dar și adulții se pot aventura într-o călătorie cu Mini Expresul AFI, alături de micuții lor.


Singurul IMAX 3D din România - Cinema City din AFI Palace Cotroceni este unul dintre cele mai moderne cinematografe din România. Acesta găzduiește nu mai puţin de 21 de săli de cinema, dintre care una cu adevărat deosebită: sala IMAX 3D, singura de acest gen din țară. Proiecțiile din sala T IMAX la Cinema City folosesc o tehnologie unică în România. Ele creează impresia că te afli în mijlocul acţiunii fiindcă, față de un film în format clasic 2D, imaginile sunt cu 40% mai clare și cu 60% mai luminoase, iar sunetele, de 10 ori mai dinamice. Pentru cei care își doresc condiţii deosebite și intimitate, Cinema City din AFI Cotroceni pune la dispoziție și 3 săli VIP a câte 27, 30 și 31 de locuri.

Amkart - Pasionaţii de viteză se pot bucura de senzaţii tari pe traseul de karting Amkart din AFI Palace Cotroceni.

Cei care doresc să se distreze sau să experimenteze cum este să te simţi ca într-un monopost de Formula 1, se pot întrece pe pista special amenajată de 300 m lungime. Circuitul este construit folosind sistemul Flexi-Track, unul dintre cele mai sigure sisteme de formare a pistei din lume, fiind aplicat un tratament ce crește aderența și în același timp și gradul de siguranță al participanților. Flota este formată din 7 karturi pentru adulți și 4 karturi pentru copii.

LaserMaxx, prima arena de laser tag din România -  LaserMaxx din AFI Palace Cotroceni este prima arenă de laser tag din România și este amplasată pe o suprafață de 1000 mp. Arena de laser tag oferă jucătorilor o atmosferă deosebită și dinamică, iar luptele se desfășoară pe rampe, prin labirinturi și de-a lungul unor obstacole inedite. Deși este un joc de combat, nu doare, deoarece echipamentul este unul hi tech iar muniția constă în raze infraroșu.

Gymboland – Lac cu bărcuțe electrice - AFI Palace Cotroceni găzduiește singurul lac artificial destinat navigaţiei cu bărcuţe electrice şi este conceput special pentru copii. Cu o capacitate de aproximativ 8 bărcuţe, lacul artificial este destinat copiilor de peste 3 ani.

Recunoaștere TripAdvisor

În luna aiunie a acestui an, AFI Palace Cotroceni a primit certificatul de excelență al celebrului site international de călătorii TripAdvisor, datorită recenziilor foarte bune primite din partea vizitatorilor pe toată perioada anului trecut. Premiul de excelență în ospitalitate primit de AFI Palace Cotroceni a fost acordat în urma unei analize calitative a recenziilor și reflectă succesul de care acesta se bucură în rândul celor care îî trec pragul.

Noutăți

AFI Palace Cotroceni va lansa în curând, în premieră pentru centrele comerciale din România, un sistem de marketing de proximitate, astfel încât, comunicarea între branduri și consumatori să fie mult mai directă, mai relevantă și mai interactivă decât orice altă tehnologie de până acum.
Prin intermediul acestei platforme, cei care își vor descărca aplicația pe mobil, vor primi în timp real, ori de câte ori vor veni în centrul comercial, noutăți despre brandurile preferate, informații despre promoțiile existente precum și alte detalii relevante.

Adrese utile

Website - www.afipalacecotroceni.ro

Pagina Facebook - www.facebook.com/AFIPalaceCotroceni

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod