„Sportul înseamnă o pregătire pentru viață” - Gabi Toncean

În ultimele zile, sportul ne-a atras tot mai mult atenția, fie că vorbim de participarea României la Jocurile Olimpice de la Rio, fie că vorbim de fotbal. În plus, și Federația Română de Culturism și Fitness are cu ce se mândri. În 2017 va organiza Campionatul Mondial la Bistrița, fiind cea mai importantă competiție organizată la noi. De asemenea, este al II-lea Campionat Mondial organizat vreodată de țara noastră, indiferent de ramura sportivă.

Îmi doresc enorm să obținem cât mai multe titluri de campioni mondiali și să ne facem cunoscută munca prin rezultatele sportivilor, fiindcă ei sunt cei care duc greul.

Sunt sigur că va fi o competiție reușită cu atât mai mult cu cât am găsit o dorință de implicare majoră din partea Consiliului Județean Bistrița, fiindcă acolo autoritățile au ca scop principal cetățeanul și binele acestuia. Sportul este un element reprezentativ în viața fiecăruia dintre noi”, ne-a declarat Gabi Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

În privința evoluției sportului românesc, Gabi Toncean consideră că trebuie să încurajăm tinerii să practice sport și să se investească în educația sportivă în școli.

Dacă vorbim de sportul de performanță, suntem într-un regres total. După cum bine observăm toți, nu mai avem rezultate internaționale decât la foarte puține ramuri sportive. Acest lucru se datorează clar lipsei proiectelor pe termen lung și nu s-a investit aproape deloc în ceea ce trebuia să fie o prioritate în România, sportul! Și totul începe cu educația sportivă din școli, acolo unde atâta timp cât părinții încurajează lipsa copiilor de la ora de sport acceptând falsele scutiri medicale, înseamnă că avem o mare problemă.

Scutirile medicale, folosirea exagerată a internetului, mâncărurile gen fast food și implicit lipsa bazelor sportive ne-au adus un „frumos” loc III al obezității în Europa! Și atunci de unde arie de selecție pentru sportul de performanță...?! Având toate aceste motive îngrijorătoare este clar că trebuie să încurajăm copiii să practice sportul, să fie mai atenți cu alimentația și neapărat să li se ofere mult mai multe informații în școli despre importanța activităților fizice și despre nutriție!Trebuie să conștientizăm că sportul înseamnă o pregătire pentru viață, ne crează o simbioză între armonia corporală și gândirea pozitivă iar cel mai important, ne ajută să fim sănătoși”, a declarat Gabi Toncean.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod